Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ Θ. ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΧΡ. ΘΗΒΑΙΟΣ


Πληρωμένη απάντηση έδωσαν οι Θ. Μικρούτσικος και Χρ. Θηβαίος στους λεγόμενους αγανακτισμένους οι οποίοι τους κάλεσαν να μην παρευρεθούν στην εκδήλωση που διοργανώνει το ΑΚΕΛ (αυτοί που σκότωσαν τα παιδιά μας, όπως αναφέρουν) για την επέτειο της 1η Οκτωβρίου.

Στην ανοικτή επιστολή προς τους δύο καλλιτέχνες οι λεγόμενοι αγανακτισμένοι αναφέρουν:

«Επιστολή προς Μικρούτσικο και Θηβαίο»
25 Σεπτεμβρίου 2011

Αγαπητέ κύριε Μικρούτσικε και Θηβαίο,
Ποτέ δεν φαντάστηκα πως θα σας έγραφα, και ειδικότερα ποτέ δεν πέρασε από το νου μου ότι θα σας έγραφα για να σας παρακαλέσω να μην πραγματοποιήσετε μια συναυλία σας. Ναι, σας γράφουμε για να σας παρακαλέσουμε να μην παρευρεθείτε στην κομματική εκδήλωση του ΑΚΕΛ στις 29/09/2011 στο στάδιο Ελευθερίας στη Λευκωσία. Αφού αυτοί που το οργανώνουν δεν μπήκαν στον κόπο να σκεφτούν καν ότι αυτό που θέλουν να κάνουν είναι πέραν κάθε ηθικής και ξεπερνά και το όριο του θράσους.
Στις 11 Ιουλίου 2011 χάσαμε δεκατρία αδέρφια μας, τον Ανδρέα, τον Μίλτο, τον Χρίστο, τον Μιχάλη, τον Αντώνη, τον Αδάμο, τον Γιώργο, τον Βασίλη, τον Κλεάνθη, τον Ανδρέα, τον Παναγιώτη, τον Σπύρο και τον Λάμπρο.
Και για μια βδομάδα ακούγαμε τις καμπάνες να κλαίνε πένθιμα καθώς αυτή η Κύπρος που δεν χόρτασε ποτέ από ήρωες, δεχόταν άλλους 13 στα σπλάχνα της. Τρεις μήνες σχεδόν μετά και το μόνο που ήρθε να αλλάξει είναι ο ήχος της πένθιμης καμπάνας και να έχει αντικατασταθεί με το κλάμα της μάνας, του πατέρα, της συζύγου, του γιού, της κόρης, του αδελφού, της αδελφής.
Και αφού οι υπεύθυνοι δεν μας έδωσαν καμία απάντηση, καμία συγνώμη καμία εξήγηση, οργανώνουν συναυλία μια μέρα πριν το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής. Μας σκοτώσανε τα παιδιά μας και τώρα;
Τώρα οργανώνουν συναυλίες για να χορέψουνε επάνω στα πτώματά τους; Αν αυτό θέλουν αυτοί ας το κάνουν. Στο κάτω, κάτω είναι αδίστακτοι. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα παραπάνω από τέτοιους ανθρώπους. Αλλά από εσάς που είστε τόσο σημαντικός για εμάς, τους νέους μας και την κοινωνία γενικότερα, περιμένουμε να δούμε ένα σημάδι ανθρωπιάς και σεβασμού.
Να μας δείξετε εσείς αυτά που δεν μας δείξανε αυτοί που μας κυβερνούν. Δεν σας ζητάμε να ακυρώσετε μια συναυλία σας. Σας ζητάμε να μη τραγουδήσετε μαζί με αυτούς που «μπορεί» να σκότωσαν τα παιδιά μας.
Να βγει το πόρισμα, να δικαιωθούν οι ψυχές τους και όταν γίνει αυτό, μπορείτε να έρθετε να τραγουδήσετε για όλη την Κύπρο και τότε ίσως να καταφέρετε να κλέψετε ένα μικρό χαμόγελο και από τα χείλη τα δικά μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και για την κατανόησή σας.
Εκ μέρους των Αγανακτισμένων και των εθελοντών αφύπνισης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ – ΘΗΒΑΙΟΥ

Οι δύο καλλιτέχνες σήκωσαν το γάντι και απάντησαν στην ανοικτή επιστολή, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Φίλες και φίλοι,

Διαβάσαμε με προσοχή την ανοιχτή επιστολή που μας απευθύνατε.

Θέλουμε καταρχήν να σας διαβεβαιώσουμε για τον απόλυτο σεβασμό μας στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας της 11ης Ιουλίου.

Θέλουμε επίσης να δηλώσουμε ότι αναμένουμε κι εμείς το πόρισμα για την υπόθεση αυτή, ελπίζοντας ότι θα κατανεμηθούν οι βαρύτατες ευθύνες οπουδήποτε κι αν υπάρχουν.

Θέλουμε όμως με όλο τον σεβασμό στις απόψεις σας να διαφωνήσουμε μαζί σας σε δύο καίρια σημεία της επιστολής σας.

Το πρώτο:  Δεν συμμετέχουμε σε γιορτές, χορούς και πανηγύρια όπως υπονοείτε αλλά σε μια εκδήλωση που διοργανώνει το ΑΚΕΛ για την 50η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κύπρου, παρουσιάζοντας τέσσερα τραγούδια σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Ναζίμ Χικμέτ και Βολφ Μπίρμαν. Τραγούδια που εδώ και δεκάδες χρόνια έχουν μείνει στη συνείδηση του ελληνικού αλλά και του κυπριακού λαού ως σύμβολα για την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Το δεύτερο:  Η αγανάκτηση που αισθάνεστε πολλοί από εσάς (γιατί είναι και κάποιοι που εκμεταλλεύονται την τραγωδία της 11ης Ιουλίου για την προβολή των δικών τους πολιτικών απόψεων και αυτό είναι βαρύτατο ολίσθημα που σπιλώνει την μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας) δεν πρέπει να σας οδηγήσει σε διαστρέβλωση της πολιτικής ιστορίας της Κύπρου.
Το ΑΚΕΛ είναι ένα κόμμα το οποίο πάλεψε σθεναρά για την ανεξαρτησία της Κύπρου, αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη και ειδικά στις μέρες μας –στην πιο δύσκολη εθνικά και οικονομικά συγκυρία- για την επιβίωση της Κύπρου, για τη λύση του Κυπριακού, έγκλημα το οποίο διαπράχτηκε πριν 37 χρόνια από την ελληνική φασιστική χούντα και από τα ντόπια στηρίγματά της που όπως γνωρίζετε ανήκαν σε αντιδιαμετρικό πολιτικό χώρο απ΄ αυτό του ΑΚΕΛ.

Για τούτο σας καλούμε να απομονώσετε όσους παρεισφρύουν στις τάξεις σας κι αμαυρώνουν τις κινητοποιήσεις σας , κυρίως όμως σπιλώνουν την μνήμη των θυμάτων, μνήμη για την οποία εμείς τρέφουμε απόλυτο σεβασμό.

Με τιμή,

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ.
 ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ

19 σχόλια:

Disdaimona είπε...

Εν να πω μιαν κατζία Μιχάλη μου, να με συγχωρέσεις.

Μπράβο τους!

Μακάρι να απάντα κατά αυτό τον τρόπο και ο τιμημένος Χόρχε Νταλάρας οταν έλαβε διαμαρτυρία πολιτών για τις αγκαζιέ εμφανίσεις του με ότι απεργάζεται την μαυρογέρημη τη λύση του κυπριακού.

έτσι για να μην νομίζει ο Χόρχε ότι θα λάβει συγχωροχάρτι, αν εντωμέταξύ δεν έχει άλλα παρατράγουδα λόγω της εμπλοκής του με το Πασοκ από έλληνες συντρόφους.

είπα το τζαι εξαλάφρωσα!

πάγωσε η τσιμινιέρα αλλά πάγωσαν και οι σχέσεις πλέον!

μην μου απαντήσεις, δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο αν δεν κρίνεις απαραίτητο.

Ανώνυμος είπε...

καλα πολλα καλα. η κυπρος η οποια ειναι μελος της ευρωπαικης ενωσης θα μετατραπει σε δουρειο ιππο της ρωσιας εντος ΕΕ. ηταν τεκμηριωμενες οι στενες σας σχεσεις με την τοτε KGB της σοβιετικης ενωσης και τωρα συνεχιζετε να συντασσεστε με την ρωσια. ησασταν και ακομα εισαστε πρακτορες της ρωσιας. θα σας καθαρισουμε απο κυβερνησην θα πατε στο καλο.

Ανώνυμος είπε...

εδω ειναι νοτιο-ανατολικη ελλαδα, κανενας δεν μπορει να λεγει οτι η ελλαδα εισεβαλε στην κυπρο. οποιος λεει κατι τετοιο θα το πληρωσει. ηδη ανοιξε ο λογαριασμος. σιγα σιγα πληρωνει.

Ανώνυμος είπε...

ζηττω κριστοφκιααα! ζηττω λενιν!!!

http://www.youtube.com/watch?v=3olrC71YKzo

ΣΤΑΣΙ είπε...

χερια ψηλα μιχαλακη. εισαι under arrest. εν θελεις ενωση. εννα παεις στο καλο.

http://www.youtube.com/watch?v=K4eJvTp7Zno

Ανώνυμος είπε...

εισαι μια βλακισσα γιατι να σου απαντησει δισλεμονια;

Disdaimona είπε...

δυσλειτουργικέ

επειδή εμέναν εν με γράφει.

εξολοθρευτης δοσιλογων τουρκοακελικων είπε...

φυσικα και ειναι πληρωμενη.αφου πληρωνεστε ολοι απο το υστερημα του παμφτωχου φασιστικου απορριπτικου λαου της κυπρου

Ανώνυμος είπε...

Κόκκινε Ιαβέρη οι Μικρούτσικος και Θηβαίος δεν είναι την ιστορία του ΑΚΕΛ που θα τιμήσουν αλλά τα Ευρώπουλλα του.Bytheway τζίνες οι ακροδεξιές παρακρατικές οργανώσεις που εκπαιδεύονται στο Τρόοδος ίντα που γίνονται;Έχεις κανένα νέο;Ακόμα να τις δούμε.

Μιχάλης είπε...

@ Disdaimona

Δεχτές οι κατζίες. Όταν έχουν βάση πρέπει να λέγονται. Και όσα γράφεις έχουν βάση.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 9/26/2011 11:18 μμ

Ύστερα λαλούν ότι κάποιοι έχουν ιδεοληψίες και ιδεολογικές αγκυλώσεις…
Η Κύπρος έχει ανάγκη στήριξης από κάθε χώρα, έχει ανάγκη να έχει φίλους και να μη δημιουργεί εχθρούς.
Αλλά φαίνεται ότι αυτά για σένα είναι ψιλή πολιτική.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 9/26/2011 11:20 μμ

Αν όντως πιστεύεις ότι εδώ είναι νοτιο-ανατολική Ελλάδα, τότε δεν διαφέρεις καθόλου από τους Τούρκους εθνικιστές που θεωρούν ότι η Κύπρος είναι νομός της Τουρκίας.

Βλέπεις πάντα αυτές οι απόψεις οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα.

Έτσι λέγανε κάποιοι από το 60 μέχρι το 74 και στη μια και στην άλλη κοινότητα.
Το αποτέλεσμα το είδαμε στις 15 και 20 του Ιούλη.
Μισή δική σου μισή δική μου.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 9/27/2011 1:45 μμ

Γιατί σας ενοχλεί η αποδοχή του ΑΚΕΛ σε ελλαδικό (και όχι μόνο) επίπεδο;
Είσαι σίγουρος ότι οι δύο θα πάρουν ευρώπουλα;
Διότι απ’ ότι ξέρω ήρθαν αρκετές φορές δωρεάν.

Όσον αφορά τις παρακρατικές ομάδες, μη βιάζεσαι…

Ανώνυμος είπε...

Ποια αποδοχή του ΑΚΕΛ στον Ελλαδικό χώρο ρε φίλε;Ούτε το ΚΚΕ δεν σας αποδέχεται.Άσε τι λέει η Παπαρήγα δημόσια.Μίλα με ΚΚεδες να δεις.Σας θεωρούν ένα συνηθισμένο αστικό κόμμα τύπου ΠΑΣΟΚ ή Συρριζα.Μήπως εννοείς τους Έλληνες καλλιτέχνες;Και αυτοί χεσμένους σας έχουν.Τα λεφτά σας θέλουν.Και που αλλού έχει αποδοχή το ΑΚΕΛ;Στα περιθωριακά καθεστώτα της Συρίας της Κούβας και της Βενεζουέλας;Δωρεάν;Ρε Ιαβέρη μα που ζιείς;Να κόψει ο Καλαμαράς να έρθει που την Ελλάδα αφιλοκερδώς;Ειδικά τωρά που πεινά;Και τη διαμονή τους και τον εξοπλισμό τους ποιος θα τα πλερώσει;Τα έξοδα της διοργάνωσης;Και για πες μου ρε μάγκα;Αυτά τα λεφτά που τα βρίσκετε;Ποιος σας χρηματοδοτεί;Κάτι δε πάει καλά αν λάβω υπόψη και το παραμύθι του «μαρξιστικού κόμματος.»Τα έσοδα από την εκδήλωση που θα πάνε;Θα τιμήσουν την ιστορία της Κύπρου; Βεβαίως και δεν βιάζομαι για τις παρακρατικές ομάδες.Πρόσεχε όμως να μην πάθεις όπως τον Ιγνατίου με την Γιούνοπς.Ακόμα θα μας κάμει τις αποκαλύψεις.Ξέρεις εσείς οι στρατευμένοι κονδυλοφόροι έχετε μια τάση να υπερβάλλετε.Και όχι τυχαία.

Ανώνυμος είπε...

Αλλάζω θέμα. Βλ΄πεω που την τβ (εκπομπή επωνύμως) τον παρασκευά τον Κασάπη (Κασινης) με τον τεν τεν (Γιαννής Νικολάου) και δεν μπορώ να μην το σχολιάσω ρε φίλοι...
Ως τώρα ο κασίνης θα είπε 512 φορές τη λέξη "ΕΓΩ". Φάουσα και ζίλικουρτη πλεον πόσος ναρκισσισμός σ αυτόν τον τόπο?? Όϊ πως ο γιαννής παει πίσω..

Είναι απίστευτο πόσα χρωσόύμε σαν λαός σαν έθνος και σαν μλλοντικές γενιές σ'αυτόν τον δημόσιο κατα τα άλλα υπάλληλο. Επηγε σε εκατό χω΄ρες για να πάρει εμπειρίες, ακπομα και στη νορβηγία για να μελετήσει το μοντέλλο εκμεταύλευσης... μετά είπε ότι έπεισε το ισραηλ (που δεν πίστευε το 2009) ότι έχει φυσικο αέριο. Και ήρθαν οι επρόσωποι της εταιρείας και του ζητήσαν συγνώμη που δεν πίστευαν ότι θα έβρησκαν αέριο. ΕΝώ ο κασίνης (παρασκευάς ο κασάπης) ήξερα καλύτερα που το ισραελ και τις εταιρείες....

Ε ρε ψωνια αυτός ο τόπος... δως τους γιαλλί και παθαίνουνν παράνοια..

Ανώνυμος είπε...

καποιοι μας κατηγορουν οτι εμεις παντα ψαχνουμε ξενο δακτυλο για να εξηγησουμε τα γεγονοτα. και παντα θα ψαξουμε. στην κυπρο, στις υπεραγορες εχει κανενα πραγμα που παραγεται χωρις ξενο δακτυλο; ετσι ειναι και η πολιτικη μας. ο κοσμος ειναι πλεον παγκοσμιοποιημενος κοσμος. θα ψαξουμε ξενα δακτυλααααααααα!

sapphire είπε...

Ο κομματικός φανατισμός από τον οποίο διαποτίζεται όλη η σκέψη σου όπως φαίνεται στο ιστολόγιό σου σε κάνει να παραφέρεσε κ.Μιχαήλ και να μην διστάσεις να υπερασπιστείς την πρωτοφανή ακελική χούντα της δολοφονίας των 13 που ζει αυτή τη στιγμή η Κύπρος,χούντα η οποία έχει κάνει τρομερά πράγματα,χούντα που δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται στην Κύπρο την ώρα που αντίστοιχη χούντα υπάρχει στην Αθήνα!Καλύτερα να ξετυφλωθείς να πάψεις να βλέπεις τα πράγματα κομματικά κ.Μιχαήλ.Ξύπνα και ζήτα και καμιά συγγνώμη...έλεος με το αλάθητο που μόνο ο πάπας και η αριστερά επικαλείται!Ειλικρινά με έκαναν και αηδίασα τα άρθρα σου κ.Μιχαήλ για το θέμα αυτό!

Μιχάλης είπε...

@ sapphire

Αφού σε έχουν αηδιάσει υπάρχει πολύ καλός τρόπος να μην σε αηδιάζουν. Μην τα ξαναδιαβάσεις.

Όσον αφορά τη χούντα, αν ήταν έτσι αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσες να μιλούσες.
Όσον για το ποιος σκότωσε τους ανθρώπους στο Μαρί, δεν νομίζω να είναι ο Χριστόφιας που ανακάλεσε όλους τους στρατιώτες στη βάση, σε αντίθεση με όσα λένε οι διαταγές.

Ο νοών νοήτω…

sapphire είπε...

Εγώ είμαι στην Ελλάδα κι αυτό είναι ένα ιστολόγιο...δεν έχουν όμως συλληφθεί και λίγοι από την ακελική ανθελληνική χούντα επειδή έκαναν κριτική στον αλάθητό σας (τον δολοφόνο σας...άντε τώρα στείλτε την ιντερπολ να με συλλάβει...),νομίζω ότι τέτοια χούντα από το '74 έχει να ζήσει τμήμα του ελληνισμού,βέβαια κι εδώ οι μηνύσεις από πασόκους και φυλακίσεις διαφωνούντων υπήρξαν και υπάρχουν...ε επίδειξη δύναμης...όσο για το ανθελληνικό σας κόμμα τι να πω...ούτε το ΚΚΕ δεν σας έχει σε εκτίμηση και προς τιμήν του!