Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ


Γνώριζε ότι το θέμα οδηγήθηκε στην Τεχνική Επιτροπή από τις 14 Φεβρουαρίου

Μόνο απαράδεκτος μπορεί να χαρακτηριστεί ο τρόπος με τον οποίο ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εκμεταλλεύεται το θέμα της μονής του Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία.
Εκμεταλλεύεται την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μοναστήρι για να προβάλει τον εαυτό του σαν τον αγωνιστή που δεν σκιάζεται από την κατοχή και δεν την υπολογίζει.





Γνώριζε για την Τεχνικής Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά

Ο αρχιεπίσκοπος γνώριζε ότι το θέμα της αναστήλωσης και της συντήρησης της μονής θα έπαιρνε ένα τέλος αφού το θέμα το ανέλαβε η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά.
Οι δηλώσεις του αρχιεπισκόπου έγιναν στις 20 Φεβρουαρίου ενώ το θέμα πήγε στην Επιτροπή στις 14 Φεβρουαρίου.
Και είναι απορίας άξιον σε τι αποσκοπούσε η παρέμβαση του.
Μήπως στη δημιουργία εντυπώσεων;

Μεγαλοστομίες  εκ του ασφαλούς, χωρίς πρακτικό αντίκρισμα

Στις τελευταίες δηλώσεις του είπε με στόμφο ότι «Εάν δεν επιτρέψουν τη συντήρηση, εμείς θα πάρουμε κτίστες να φτιάξουμε την αψίδα άνευ άδειας, και αν επιθυμούν να μας συλλάβουν, ας μας συλλάβουν. Δεν πρόκειται επ' ουδενί λόγο να αφήσουμε την εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέου να καταρρεύσει».

Πρόκειται για δηλώσεις εντυπωσιασμού αφού γνωρίζει ότι αυτό που πομπωδώς δηλώνει δεν έχει καμία πρακτική εφαρμογή αφού το θέμα βρίσκεται στην υπό αναφορά Επιτροπή.

Καλείται ο προκαθήμενος να απαντήσει:
1.      Πώς θα στείλει τους κτίστες αφού θα πρέπει να περάσουν από τα οδοφράγματα;
2.      Πώς θα φτιάξουν το μοναστήρι αφού δεν θα μπορέσουν να πάνε μέχρι εκεί;
3.      Και το κυριότερο: Θα επιχειρήσει να πάει και ο ίδιος μαζί τους; Θα εκτεθεί και ο ίδιος στον κίνδυνο;

Προτιμά να το δει να καταρρέει αν…

Ο αρχιεπίσκοπος φέρει ευθύνες για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το μοναστήρι.
Οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στην αναστήλωση του μοναστηριού, πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες του κατοχικού καθεστώτος οφείλονται και στη συμπεριφορά του αρχιεπισκόπου.
Την 1η Δεκεμβρίου 2010 δήλωνε ότι αν η Τ/κυπριακή πλευρά επέμενε ότι το μοναστήρι ανήκει στο ΕΦΚΑΦ τότε δεν θα έκανε κανένα βήμα για τη συντήρηση του, έστω και αν το μοναστήρι κατέρρεε:
Δήλωνε χαρακτηριστικά ότι «Αν δεν δεχτούν, τους είπαμε ότι προτιμούμε να δούμε τον Απόστολο Ανδρέα να καταρρέει αλλά δεν τον θέλουμε συντηρημένο υπό το ΕΦΚΑΦ».

Είναι ή δεν είναι μνημείο;

Σήμερα ο αρχιεπίσκοπος θεωρεί ότι το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα είναι μνημείο «οι κατοχικές δυνάμεις προσπαθούν ό,τι χριστιανικό υπάρχει στις υπό κατοχή περιοχές μας να το αφήσουν να καταρρεύσει, όπως και οποιοδήποτε ελληνικό μνημείο».

Όμως πριν από ένα χρόνο δήλωνε ότι «τολμώ να πω ότι το μοναστήρι δεν είναι μνημείο αλλά είναι προσκύνημα. Έχουμε πολλά αξιόλογα μνημεία, πολλών αιώνων που είναι ετοιμόρροπα, που δεν έχουν υποστυλωθεί και κινδυνεύουν να πέσουν».

Ποιο συμπέρασμα εξάγεται από τις πιο πάνω δηλώσεις;

Όταν διαβεβαίωνε ότι δεν… πέφτει

Στις 20 Φεβρουαρίου 2012 δήλωσε ότι κινδυνεύει «από λεπτό σε λεπτό, να καταρρεύσει η αψίδα του ιερού της Μονής. Το ''κλειδί'' της αψίδας του ιερού έχει φύγει από τη θέση της».

Ένα χρόνο προηγουμένως (24 Ιανουαρίου 2011) διαβεβαίωνε ότι «το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα είναι υποστυλωμένο και δεν κινδυνεύει να χαλάσει (…) δεν έχω καμιά ανησυχία για τον Απόστολο Ανδρέα έστω και αν αργήσει να συντηρηθεί διότι δεν πέφτει».

Ο «υπουργός» που έγινε κύριος Υπουργός

Είναι εύκολο κάποιος να προβαίνει σε δηλώσεις από την άνεση και την ασφάλεια του γραφείου του ή μπροστά από τις κάμερες, γνωρίζοντας ότι δεν θα έχει καμιά συνέπεια.

Το ζητούμενο είναι να έχεις την τόλμη να πεις τα πράγματα με τ’ όνομα τους μπροστά στον κατακτητή. Όχι πίσω του και μακριά του.

Θυμίζουμε ότι ο αρχιεπίσκοπος όταν επισκέφθηκε τα κατεχόμενα συνοδευόταν από τον λεγόμενο υπουργό Τουρισμού.

Ενώ ο αρχιεπίσκοπος (όπως και όλοι μας) όταν αναφέρεται σε οτιδήποτε έχει σχέση με τα κατεχόμενα χρησιμοποιεί το πρόθεμα «ψευδώ» ή «λεγόμενο», όταν βρέθηκε στα κατεχόμενα αποκαλούσε τον λεγόμενο υπουργό με το «Κύριε Υπουργέ»!
Γιατί μακαριότατε;
Και γιατί κάνατε όλες εκείνες τις φιλοφρονητικές αναφορές στον Ντ. Έρογλου στον οποίον μάλιστα ευχηθήκατε και… καλή επιτυχία στο έργο του;
Ποιο έργο του;
Αυτό των δύο κρατών;


Ο καθένας μπορεί να κρίνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το όλο θέμα ο αρχιεπίσκοπος.
Εκμεταλλεύεται ξεκάθαρα το θέμα της κατοχής για να προβάλλει τον εαυτό του ως τον απτόητο πατριώτη που δεν τον σκιάζει φοβέρα καμιά.

Και είναι μια καλή αφορμή για να προβληματιστεί ο καθένας για τη σοβαρότητα που αντιμετωπίζει τα θέματα Παιδείας και πάνω απ΄ όλα το Κυπριακό!

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν ειναι εφκαφ νομιζω ειναι εβκαφ εν τω μεταξυ το μονο πραγμα που ειναι αξιοσημειωτο ειναι θεμα `κυριε υπουργε`.
να κανουμε αγωγη να φυει στο καλο να παραιτηθει ο ευτυχισμενοτατος.

Ανώνυμος είπε...

στην εθιμοταξια ειναι δευτερο προσωπο. να μην μας ρεζιλευει να παραιτηθει αν αναγνωριζει ανταρτικη δημοκρατια. αν θελει να γινει μαστρος αν θελει εργατης εν μας κοφτει.
http://www.presidency.gov.cy/presidency/presidency.nsf/prc28_gr/prc28_gr?OpenDocument

Ανώνυμος είπε...

ειχε και εχει αριστες σχεσεις με κατοχικες αρχες ο ευτυχισμενοτατος. παιζει εχθρος.

Ανώνυμος είπε...

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%85%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%98%CF%89%CE%BC%CE%AC
http://en.wikipedia.org/wiki/Gospel_of_Thomas

Ανώνυμος είπε...

Someone should inform the alleged (elected with 8% of the popular vote) Archbishop that the monastery is not his for him to decide, unilaterally, that he '..would rather see Apostolos Andrea collapse than accept...'
Seriously, is there anyone sensible living on this island that does not believe we live in a huge mental asylum given these latest developments?

As correctly stated, UNOPS undertook to fund and execute this project back in 2003 together with the simultaneous restoration of the Hala SultanTekke Mosque near Larnaca. Of course the latter project was completed in good time and is now an outstanding Cypriot monument , very worthy of a visit.
However as regards Apostolos Andreas monastery, the actions at the time of the priests and the 'grande' patriots/politicians on this side of the island (Koulias was the major opponent of the restoration project) we have instead ensured a crumbling but most appropriate monument to mass Greek Cypriot stupidity...

Ανώνυμος είπε...

CYPRUS MAIL:

"..The first attempt was made in 2003, with UNOPS bankrolling the restoration work which would have taken place under an Italian architect. Although it had the support of the Cyprus government, the plan did not meet with the approval of a group of Greek Cypriot politicians who managed to block the project.
....

It was a cheap show of bravado by Chrsysostomos who knew very well that without co-operation from the Turkish Cypriots, the monastery would collapse. Was he prepared to allow such an important historic monument to become a pile of rubble, in order to score political points?

Thankfully, the issue has been taken out of the Archbishop’s hands. The technical committee dealing with cultural heritage and consisting of Greek Cypriot and Turkish Cypriot members will take charge of the project. It will use the Patras Univeristy restoration plans. We hope the petty disputes are put aside and work begins soon, because time is running out. "

http://www.cyprus-mail.com/apostolos-andreas/our-view-petty-disputes-have-no-place-restoration-cultural-heritage/20120222?fb_comment_id=fbc_10150682478644859_22526914_10150683224964859#f135d9facc1d0bd

Ανώνυμος είπε...

να μετατρεπουμε χαλα σουλταν τεκε σε βουδιστικο ναο. να στειλουμε σρι λανκεζες εκει να κλεισει το κυπριακο.

Ανώνυμος είπε...

η εκκλησια αποτελει ενα αλλο κρατος μεσα στο κρατος με δικα της δικαστηρια, δομη οργανωσης, μεσα βοηθηματος και πολλα αλλα. πρεπει να περιοριστουν οι ενεργειες της εκκλησιας.

buhda είπε...

Άστε την μαυροφορεμένη δυσοσμία ήσυχη. Αν ενοχλείτε μπορεί να σας αφορίσει. Χα χα χα!

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΥΘΜΕΝΗ
ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΟ 2003 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΚΚΕ
ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ
ΠΟΥ ΑΝΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΡΑΣΟ ΣΑΝ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ
ΟΤΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΥΛΙΓΕΙ ΣΕ ΣΑΒΑΝΟ

Ανώνυμος είπε...

βαπτισε την κυβερνηση τουρκοακελικων μπανανια, βαπτισε τον τουρκοανταρτη υπουργο. μπραβο του.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑΝ ΡΕ ΜΙΧΑΛΗ.
ΕΓΩ ΣΤΕΣ 22 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΑΠ. ΑΝΔΡΕΑ. ΠΟΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝ ΠΑΩ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?

Η ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ?!

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Για ποια επιτροπή μιλάς;

παγκυπριο ορθοδοξο κινημα είπε...

κοκκινε ιαβερη οτι εισαι ανθελληνας και αντιχριστος το ξερουμε.ξερουμε οτι πιστευεις στους θεους του ολυμπου και οτι διατηρεις σχεσεις με τον ομοφυλοφιλο μασωνο βλαση ρασια.ειναι φυσικο να πλαθεις ιστοριες ωστε να βγαλεις απο την μεση την κεφαλη της εκκλησιας των ελληνων της κυπρου.μεθοδευετε εκει στο ακελ εκκλησιαστικο πραξικοπημα με στοχο την ανατροπη του αρχιε[πισκοπου και την επιβολη νικηφορου.γνωριζουμε οτι ψηφισατε σαν ακελ νικηφορο ο οποιος ειναι παμπλουτος και λαομισητος καθως και κομμουνιστης.σας προειδοποιουμε οτι θα κανουμε μεγαλη διαδηλωση εξω απο το γραφεια του ακελ και της γνωμης αν δεν σταματησετε να επιτιθεστε εσεις και το ισλαμικο σας κομματα στην θρησκεια του λαου της κυπρου.σε περιπτωση που δεν σταματησετε ξερετε τι εκανε ο κολοκοτρωνης.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΠΟΙΑΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ? ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ?

"Ο αρχιεπίσκοπος γνώριζε ότι το θέμα της αναστήλωσης και της συντήρησης της μονής θα έπαιρνε ένα τέλος αφού το θέμα το ανέλαβε η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά."

ΝΑΙ. ΤΟ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΜΑΘΑ ΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ. ΑΡΑ, ΙΣΩΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΚΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ, ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

Ταμένη στον Απόστολο Αντρέα είπε...

Δηλαδή πιο πάνω ανώνυμε μετά που τες αμέτρητες φορές που μας είπε ο Αρχιεπίσκοπος να μεν πηαίνουμε στον Απόστολο Αντρέα τούτην την φορά ήταν επειδή ανησυχούσε για την ασφάλεια μας.

ματιλτα είπε...

Τζαι αφού προπροηγούμενε ανώνυμε ανησυχούσε για τη ασφάλεια του κόσμου που επήαινε / πάει στον Απόστολο Αντρέα τζαι την τύχη του μοναστηρκού, γιατί τούτα ούλλα τα χρόνια έβαλλε εμπόδια στην αναστήλωση του.

Αν ήταν σωστός θα επαραδέχετουν τα λάθη του τζαι θα εζήτα συγγνώμη που τους προσκυνητές του μοναστηρκού (ελληνοκύπριους τζαι τουρκοκύπριους), τους κυπραίους πολίτες των οποίων το μοναστήρι εν πολιτιστική κληρονομιά τζαι τον Άγιο τον γέρημο για την ασέβεια που του έδειξε να αφήση το μοναστήρι σε τέθκια χάλια.

Τζαι ύστερα θα έβαλλε σιέρι πούγκα τζαι θα επκιέρωνεν για την επιδιόρθωση αφού εν συνυπεύθυνος που εχάθηκεν το κοντύλι της UNOPS.

Αίσωπος είπε...

μεστουντον τόπον κάποι κλάνουν τζαι νομίζουν πως βάλλουν πόμπες, τζαι περιμένουν πως εννα φοηθούμεν

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 2/26/2012 5:42 μμ

Στη δικοινοτική επιτροπή πήγε το θέμα της αναστήλωσης.
Η επιτροπή δεν έχει την ευθύνη του μοναστηριού, η Εκκλησία την έχει.
Η μονή δεν κινδύνευε με κατάρρευση τώρα, αλλά εδώ και καιρό και αυτό το ήξερε ο αρχιεπίσκοπος.
Γιατί δεν βγήκε πριν ένα μήνα;
Γιατί δεν βγήκε πριν να πάει στην επιτροπή;
Γιατί μόλις το έμαθε βγήκε να μας κάνει τον ψευδοπατριώτη;

Ανώνυμος είπε...

δεν καταλαβαινω γιατι οι κυπριοι πηγαινουν στην εκκλησια στον 21ο αιωνα. οι ευρωπαιοι ξεπερασαν αυτα τα πραγματα. μονο πεινασμενοι προσφυγες πηγαινουν εκκλησια στην ευρωπη. μαλλον δεν ειμαστε ευρωπαιοι, ειμαστε μια υποαναπτυκτη πεταμα old colony κοινωνια.

Ανώνυμος είπε...

ηδη η κυπρος ειναι ενας ελκυστικος τοπος ζωης για ζητιανους της Ευρωπης οπως ρουμανοι και βουλγαροι και για υπηκοους γυρω πουτανοπαραγωγες χωρες. τι περιμενεις... οταν ευρωπαικοι νομοι εφαρμοζονται δεν γινεσαι ευρωπαιος γινεσαι απλως χωρα οπου εφαρμοζονται ευρωπαικοι νομοι....

Ανώνυμος είπε...

αν παρατηρεις το γραφειο του γγ του κυβερνωντους κομματος η το γραφειο του ΔΗΣΥ και αν εκει εχει διακοσμητικο style της δεκαετιας 90' ίσως καπου 85' τοτε σκεψου ξανα....

Ανώνυμος είπε...

μετα απο ερογλου θα ερθει ο εγγλεζος επιχειρηματιας ασιλ ναντιρ στην λεγομενη ηγεσια των τ/κ. τοτε μαζι με τον ναντιρ να λυσει τα προβληματα του ο ποντιος ναρκοεπισκοπος.

Ανώνυμος είπε...

πισω του εχει robert murdoch του ασιλ ναντιρ. εμεις εχουμε εδω θεια φανουλλα αργυρου να μας φτιαχνει τσουρεκι.

Ανώνυμος είπε...

http://postimage.org/image/qxt3ak48n/

Ανώνυμος είπε...

αν κανεις απο ποντιο εργολαβο παφιτη αρχιεπισκοπος ετσι γινεται.

Ανώνυμος είπε...

moi.gov.cy
εκαναν hack τον ιστοτοπο του υποργειου εσωτερικων...

Ανώνυμος είπε...

νομιζω ινδονησιοι το εκαναν.

Οι πολίτιμοι του Φιλελευθέρου είπε...

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος:

«Αυτή η έκδοση αποτελεί
μια πολύτιμη προσφορά
προς την κοινωνία μας»

«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ γι’ αυτή την καλαίσθητη έκδοση, που αποτελεί πηγή πνευματικής ανάτασης»,αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε χαιρετισμό, που απηύθυνε για την έκδοση-προσφορά του «Φ», που από το ερχόμενο Σάββατο θα αρχίσει να διανέμεται στους αναγνώστες του Φιλελεύθερου.

Πρόκειται για έκδοση πολυτελείας της Αγίας Γραφής με πρωτότυπο κείμενο και νεοελληνική απόδοση

Ανώνυμος είπε...

posa oscar pire o arxidepiskopos?

Ανώνυμος είπε...

Thаnks for sharing уοur
info. Ӏ trulу appгeciate your efforts and I
will be wаitіng fοг your further pοst thanks once again.



Feеl frеe to ѵisit my wеblog ::
home depot garden center

Ανώνυμος είπε...

Or for those who only utilize the device for fifteen minutes as soon as
a week your benefits will even be very limited.


my blog :: http://www.getfitnstrong.com/bowflex-dumbbells/bowflex-selecttech-dumbbells-ultimate-home-exercising/

Ανώνυμος είπε...

The product ordinarily includes an instruction guide
and DVD free of cost.

my web blog - Suggested Webpage

Ανώνυμος είπε...

Additionally new cross trainers have involved
relocating arm handles, that offers an higher body exercise besides lower
system calisthenics.

Here is my web-site: bowflex dumbbells

Ανώνυμος είπε...

And hence, everybody can utilize for an magnitude move from L100 to L1000 and
a abiding job. Small cash loans insure fast cash to of effort the cash
at home without group action of written material and ansome different hassles.
If you are troubled from any financial crisis, you for lilliputian magnitude
and for shortened durations. Many pawnshops are consenting to get a wide mixed bag of criterions you are a UK national.
In case of obtaining barred one, you need online mode because lenders also providing this assist online.
This fast cash loan day dodging is primed to furnish benefits related to to it, all any time lag because it may cost you
excess fee for it. payday loansWith
these criteria, it is quite an accomplishable for you to get fast
pecuniary resource past can use for a loan. Such
expenses may view wrong learned profession aid, many geezerhood to find this cognitive
mental operation loan.

Ανώνυμος είπε...

It was in a while mass-produced and offered typically
during the Uk and the U.s., despite the fact that it had around the globe distribution.


Feel free to visit my website ... best adjustable weight dumbbells