Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ημικρατικοί Οργανισμοί. Ποια ΑΚΕΛοκρατία;


Ασυγχώρητη η γκάφα των κυβερνώντων να στείλουν στα μέσα ενημέρωσης τον κατάλογο με τα ονόματα των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων μαζί με τα σχόλια για τους κρινόμενους.
Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Ήταν αναμενόμενο ότι τα μέσα ενημέρωσης θα εκμεταλλεύονταν στο έπακρο το έγγραφο. Θα το τραβούσαν από τα μαλλιά και θα έβγαζαν συμπεράσματα που με τίποτε δεν βγαίνουν, αλλά παράλληλα θα δημιουργούσαν τις εντυπώσεις που τα ίδια ήθελαν, και ασφαλώς αντικυβερνητικές.
Γι’ αυτό και όφειλαν οι του προεδρικού να ήταν πολύ πιο προσεκτικοί στο τι θα έστελναν στα μέσα ενημέρωσης.

Περί… φακελώματος!

Η «Αλήθεια» όπως και το ΕΛΑΜ έσπευσαν να μιλήσουν για φακέλωμα!
Ρωτούμε:  Ποιος οργανισμός, δημόσιος ή ιδιωτικός δεν αξιολογεί τους ανθρώπους που εργάζονται σ’ αυτόν;
Και από πότε αποτελεί φακέλωμα η αξιολόγηση;
Δηλαδή η αξιολόγηση που τυγχάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελεί φακέλωμα;
Και γιατί 10 χρόνια διακυβέρνησης ΔΗΣΥ δεν σταμάτησε αυτό το… φακέλωμα, αφού ως γνωστόν το μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης κόπτεται για τη δημοκρατία και την ελευθερία;

Ο δε «Πολίτης» γράφει ότι στους πίνακες που αποστάληκαν ήταν κρυμμένες οι κομματικές οδηγίες για αρκετά μέλη των απερχομένων συμβουλίων «με υποδείξεις για τον βαθμό συνεργασίας τους (με ποιον άραγε;)…».

Ιδού ένα παράδειγμα παραποίησης της πραγματικότητα. Διερωτάται η εφημερίδα τι σημαίνει και με ποιον ο βαθμός συνεργασίας!
Και ασφαλώς η απάντηση είναι πολύ απλή: με το Δ.Σ. του οργανισμού που ο καθένας ήταν μέλος.
Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και τα ίδια τα έγγραφα που παράθεσαν.

Τα έγγραφα καταρρίπτουν την προπαγάνδα

Από τη διαρροή των εγγράφων βγαίνει και ένα καλό, το σημαντικότερο θα έλεγα, που αποδεικνύει ότι έγινε αξιολόγηση και δεν ίσχυσε το κομματικό κριτήριο όπως ισχυρίζονται όσοι μιλούν για ΑΚΕΛοκρατία.

Στα έγγραφα υπάρχουν παρατηρήσεις όπως με την ένδειξη «συνεργάσιμος», δικαιούται επαναδιορισμού ή δεν δικαιούται, πόσες παρουσίες είχε στις συνεδριάσεις των Δ.Σ.,  κλπ.

Στη βάση αυτής της αξιολόγησης τα περισσότερα μέλη επαναδιορίστηκαν, ενώ κάποια άλλα όχι.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι μεταξύ εκείνων των ελαχίστων που δεν επανδιορίστηκαν υπάρχον και ΑΚΕΛικοί ενώ επαναδιορίστηκαν  σχεδόν όλοι των άλλων κομμάτων.

Αυτά τα στοιχεία καταρρίπτουν την προπαγάνδα που ορισμένοι θέλουν να προωθούν και να συντηρούν.

Τα ποσοστά

Επειδή τα κόμματα της αντιπολίτευσης με μια φωνή μίλησαν για ΑΚΕΛοκρατία και μονοκομματικά συμβούλια, ο ίδιος ο κατάλογος καταρρίπτει κι αυτό τον μύθο.

Η σύνθεση των Συμβουλίων έχει ως εξής:

ΑΚΕΛ             63       ποσοστό       38,9%
ΔΗΣΥ              24       ποσοστό       14,8%
ΔΗΚΟ             15       ποσοστό       9,3%
ΕΔΕΚ              19       ποσοστό       11,7%
ΕΥΡΩΚΟ        7         ποσοστό       4,3%
Οικολόγοι       4         ποσοστό        2,5%
ΕΔΗ                3         ποσοστό        1,9%
Έπαλξη           3         ποσοστό        1,9%
Αριστεροί       4         ποσοστό        2,5%
Δεξιοί             4          ποσοστό        2,5%
Άλλοι             16        ποσοστό        9,7%

Στην επιλογή ακολουθήθηκαν περίπου οι ίδιες τακτικές που ακολουθήθηκαν στους προηγούμενους διορισμούς.
Και σημειώνω ότι για εκείνους τους διορισμούς τα κόμματα δεν έφεραν σοβαρές αντιρρήσεις με εξαίρεση το ΔΗΚΟ που δεν υπέβαλε καταλόγους λόγω διαφωνίας του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τι άλλαξε τώρα;
Πώς γίνεται τα υφιστάμενα συμβούλια να ήταν εντάξει και τα νέα, που ελάχιστα πρόσωπα άλλαξαν, να μην είναι;

Ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου έσπευσε να δηλώσει ότι ο νόμος προνοεί διαβούλευση με τα κόμματα!
Τι σόι πρόεδρος της Βουλής και τι κομματάρχης είναι όταν δεν ξέρει ότι ο νόμος τον οποίο επικαλέστηκε κρίθηκε αντισυνταγματικός πριν από 21 χρόνια (από το 1991) και δεν βρίσκεται σε ισχύ;
Μήπως το ήξερε αλλά ήθελε να προκαλέσει περισσότερες εντυπώσεις;
Αν είναι έτσι, τότε αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους.

Κομματικά ή όχι τα Συμβούλια;

Τα κόμματα κατηγορούν την κυβέρνηση ότι κομματικοποίησε τα συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών.

Μα, όταν θέλουν διαβούλευση με την κυβέρνηση, τι σόι Συμβούλια θα έχουμε; Κομματικά ή όχι;
Να θυμίσουμε ότι στους προηγούμενους διορισμούς τα κόμματα έδωσαν καταλόγους με ονόματα;

Να θυμίσουμε ότι προχθές ακόμα πέρασαν νόμο του ΔΗΣΥ από τη Βουλή ώστε τον τελευταίο λόγο στους διορισμούς να έχει η Βουλή (κόμματα) και ο διορισμός των Συμβουλίων να γίνεται ταυτόχρονα με την εκλογή κυβέρνησης, ώστε να διορίζονται πρόσωπα που θα προωθούν την κυβερνητική γραμμή!
Βγάζει κανείς άκρη;

Ενώ τα κόμματα σχίζουν τα ιμάτια τους ότι τα νέα συμβούλια είναι ΑΚΕΛοκρατούμενα – άρα προωθείται η κομματοκρατία -
Κατηγορούν την κυβέρνηση για κομματικοκρατεία αλλά την ίδια ώρα ζητούν διαβούλευση με τα κόμματα!

Ειλικρινά, τέτοιες καταστάσεις θεωρούν οι διάφοροι πολιτικοί μας ότι προάγουν την υγιή πολιτική κουλτούρα;
Προάγουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους πολιτικούς και την πολιτική;
Θέλουν με άλλα λόγια να τους παίρνουμε στα σοβαρά;

Μήπως κάποιοι νομίζουν ακόμα ότι η Κύπρος είναι τριτοκοσμική;

45 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

άσε για 5 χρόνια να γίνει ακελοκρατία. μετά δεν θα έχουμε τίποτα. ούτε εξουσία, ούτε τίποτε.

Xριστόδουλος Κατσούρης είπε...

υγιής πολιτική κουλτούρα είναι οι δημοσιογράφοι να λένε την αλήθεια κι όχι υπηρετούν κάθε είδους συμφέροντα! Και ποια είναι αυτή η αλήθεια; η κάθε κυβέρνηση διορίζει ημέτερους πρώτα και κατόπιν τους υπολοίπους από τις γνωστές κομματικές λίστες!
Το ΑΚΕΛ δεν έκανε κάτι που δεν έκαναν οι προηγούμενοι!!! Αυτό λέγεται κομματοκρατία !!!

Ανώνυμος είπε...

Say it wasnt you

http://www.youtube.com/watch?v=pslgz9o8meM&feature=related

Πε μου, εν ο shaggy ο επικοινωνιολογος σας? :)

xwrikos

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη,

Απορρίπτεις τα περί φακελώματος λέγοντας:

"Η «Αλήθεια» όπως και το ΕΛΑΜ έσπευσαν να μιλήσουν για φακέλωμα!
Ρωτούμε: Ποιος οργανισμός, δημόσιος ή ιδιωτικός δεν αξιολογεί τους ανθρώπους που εργάζονται σ’ αυτόν;
Και από πότε αποτελεί φακέλωμα η αξιολόγηση;"


Έχω μερικές ερωτήσεις...

Ερώτηση 1: η στήλη αμέσως μετά το όνομα του καθενός από τους υποψηφίους, στην οποία αναφέρεται το κόμμα το οποίο υποστηρίζει ο καθένας αποτελεί μέρος της "αξιολόγησης";

Ερώτηση 2: Εφόσον το αρχείο με τις κομματικές πεποιθήσεις των διαφόρων ατόμων δεν θεωρείτε (από το ΑΚΕΛ) φακέλωμα, μπορείς σε παρακαλώ σαν σοβαρός και έγκριτος δημοσιογράφος να μας δώσεις μια ερμηνεία του φακελώματος;

Ερώτηση 3: Η ένδειξη "ΝΑ ΦΥΓΕΙ" που αναφέρεται δίπλα από το όνομα του κύριου Γιάννη Κοντού (Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού) και εφόσον εμπίπτει στην καθόλα νόμιμη "αξιολόγηση", τί ακριβώς υποδηλώνει;

Ερώτηση 4: Η ένδειξη "ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΔΕΝ ΕΔΕΙΧΝΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ" που αναφέρεται δίπλα από το όνομα του κύριου Αντρέα Δημητρίου (Συμβούλιο Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ' Αδεία) και εφόσον εμπίπτει στην καθόλα νόμιμη "αξιολόγηση", τί ακριβώς υποδηλώνει;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη, ξεκινάς την ανάρτηση σου λέγοντας: "Ασυγχώρητη η γκάφα των κυβερνώντων να στείλουν στα μέσα ενημέρωσης τον κατάλογο με τα ονόματα των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων μαζί με τα σχόλια για τους κρινόμενους.". Στη συνέχεια, μας παρουσιάζεις εκείνα τα "σχόλια για τους κρινόμενους" ως απόδειξη ότι έγινε σοβαρή αξιολόγηση για να μην ισχύσει κομματικό κριτήριο. Λες συγκεκριμένα: "Από τη διαρροή των εγγράφων βγαίνει και ένα καλό, το σημαντικότερο θα έλεγα, που αποδεικνύει ότι έγινε αξιολόγηση και δεν ίσχυσε το κομματικό κριτήριο όπως ισχυρίζονται όσοι μιλούν για ΑΚΕΛοκρατία.".

Η απορία που μου δημιουργείται είναι η εξής: εφόσον όλα έγιναν νομότυπα και όπως έπρεπε (με αξιολόγηση κλπ) γιατί το γεγονός αποτελεί "γκάφα" και μάλιστα "ασυγχώρητη"; Είχε κάτι να κρύψει το ΑΚΕΛ; Αφού "καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται"! Γιατί το αποκαλείς "γκάφα ασυγχώρητη"; Αφού δεν κάνατε κάτι το μεμπτό, έτσι δεν είναι;

Disdaimona είπε...

Καταρχήν ας κάνουμε μια γενική διαπίστωση: το να αναλύσει κάποιος τις αντριδράσεις και τις απόψεις της κοινής γνώμης έγινε πια μια πανευκολη εργασία...κάποτε μπορεί να ήταν και επιστήμη, δεν ξέρω.

Τ'ωρα, ξυπνάς το πρωί, διαβάζεις τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και ξέρεις με τι θα ασχολείται για το υπολοιπο της μέρας "η κοινή γνώμη"...κάποτε και για περισσότερο.

Αρα καταρχήν, ναι ειναι γκάφα να γίνεσαι από μονος σου πρωτοσέλιδο, γνωρίζοντας πως η λεγόμενη κοινή γνώμη έχασε προ πολλού την ικανότητα να συνειδητοποιεί πως τα ΜΜΕ την μεταχειρίζονται όχι ως "γνωμη" αλλα ως κατευθυνόμενη αντανακλαστική αντίδραση.

Επί της ουσίας...το ακελ είχε τις εξής δύο επιλογές:

1. να καταργήσει εντελώς το υφιστάμενο σύστημα διορισμών, να θέσει άλλα ανεξαρτητα από τα κόμματα κριτήρια και να κινηθεί στη βάση των ικανοτήτων κάποιων προσώπων.

ερώτηση: πως θα εβρισκε αυτά τα πρόσωπα; θα προκήρυττε διαγωνισμό για την πλήρωση θέσεων στα δ.σ των ημικρατικών; Και αντε να το ξεπεράσω αυτό...τί ακριβώς θα κέρδιζε το ακελ από μια τέτοια στάση; Θα κέρδιζε προφανώς την φήμη πως λειτούργησε πάνω από τα κομματικά συμφέροντα...

ερώτηση: πόσες ενδείξεις είχε η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο, πως οι πολιτικές δυνάμεις λειτουργούν ανεξάρτητα των κομματικών συμφερόντων;

ΚΑΜΜΙΑ....πέρα απο τα κανονικά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, πέρα από τα εκκρεμούντα σκάνδαλα στα οποία ενδέχεται να εμπλέκονται νυν βουλευτες - αναφέρομαι σε σκανδαλα του τραπεζιτικού τομέα - πέρα από σκάνδαλα πρωην υπουργών, αν δεν απατώμαι, είχαμε μέχρι και προσπάθεια ποινικής δίωξης κατά του προέδρου....

εχουμε δηλαδή ενα τρελλο γλέντι προσπαθειων με σχεδόν αντισυνταγματική χρειά εκ μερους της αντιπολίτευσης και σήμερα, έχουμε και την κατηγορία πως το ακελ δεν λειτουργησε αξιοκρατικά!

να το πω απλά! αν αποφάσιζα εγώ μεσα στο ακελ - που ευτυχώς δεν αποφασίζω - δεν θα διόριζα ουτε μισό από άλλο κόμμα! ούτε και μισό!!

έχουμε φτάσει σε τετοια επίπεδα επικινδυνότητας στους πολιτικούς χειρισμούς της αντιπολίτευσης που μπορεί να δικαιολογούσα και μια τόσο ακραία πράξη...

άρα σιωπάτε τζαι εν καλες σας τζαι τζεινες που επιάετε...

Ανώνυμος είπε...

@ΜΙΧΑΛΗΣ

ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΓΡΑΨΩ, αλλα εν αντέχω αλλο. Πριν περιπου ενα χρονο, εκατέληξα στο συμπέρασμα οτι είσαι προπαγανδιστής ή έχεις νοητικό πρόβλημα με μερικά απο τα γραφόμενα σου.( οχι ολα, καποτε μπορεί και να συμφωνώ κάπου). Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ίσως είσαι και κωμικός και όλα όσα γράφεις είναι ίσως μια φάρσα-αστείο σε αυτή την ανάρτηση.

Σε πολλά σημεία, με κάλυψαν οι ερωτήσεις του πιο πανω ανώνυμου και ΘΕΛΩ να δω απαντήσεις.Επισης δε ξανα τα ποσοστα του μελων που παραθέτεις, και σύγκρινε τα με τα ποσοστά των κομμάτων που πιανουν στες βουλευτικες. Φυσικά το ΑΚΕΛ εχει με διαφορά την πρωτία. και ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ!(εν ειμαι εναντιον του ακελ, αλλα γενικα τις κομματοκρατιας)

Με το να κατηγορεις τον ΔΥΣΗ "Και γιατί 10 χρόνια διακυβέρνησης ΔΗΣΥ δεν σταμάτησε αυτό το… φακέλωμα", θυμιζεις μου τα μωρα του δημοτικου που αμαν καμνουν αταξια πχ.απαντουν, " μα κυρια τζαι ο ταδε ετσι εκαμε.."ΑΝΤΙ, να καταλαβουν το λαθος τους και να διορθωθουν..

Δυστυχως τουντον τοπο καταστρεφουν τον κατι ΗΛΙΚΙΟΜΕΝΑ ΜΩΡΑ...

ΞΥΠΝΑ ΜΙΧΑΛΗ!!!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:Αν οντος ενδιαφερεισαι τουτος ο τοπος και εισαι Αριστερος, το ΑΚΕΛ δεν καμνει για σενα.

Που Αξιοπρεπεια θα επρεπε να σταματησεις να τους στηριζεις. Εκαμαν τα θαλασσα. ΔΕΝ το καταλαβεις? ΓΙΑΤΙ του στηριζεις με καθε σου αναρτηση. ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ και δε ΜΠΡΟΣΤΑ αν θελεις δες και ΑΡΙΣΤΕΡΑ, αλλα ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

ΛΑΚΩΝ

Ανώνυμος είπε...

@Disdaimona
Εν μας είπες Disdaimona, εσύ πώς χαρακτηρίζεις τα έγγραφα που εδιαρρεύσαν κατά λάθος;

"Πρόχειρες σημειώσεις";

"Απόδειξη αξιολόγησης";

"Φακέλωμα";

Ανώνυμος είπε...

Τα ποσοστα του Ακελ επεσαν σε μονοψηφιους αριθμους και τα διαφορα οργανα ακομα προσπαθουν να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα. Συνεχιστε τα πατε πολυ καλα. Μου θυμιζετε κατι λαμογια που υποστηριζαν με νυχια και με δοντια οτι η Πραξουλλα επαρετηθηκε!

Απορουμε σε τι τελικα θα παραδεχτειτε οτι τα εκαμετε οπως τα μουτρα σας. Αλλα πες μου εδω απορριψατε το δικο σας πορισμα, τα υπολοιπα σας εμαραναν;

Το αστειο ειναι οτι ουτε για εσωτερικη καταναλωση δεν δουλευουν πλεον τα μπλογκ σας. Αρα απλως γραφετε για να γραφετε τιποτε αλλο.

Disdaimona είπε...

Ουτε προχειρες σημειωσεις, διοτι αν εν προχειρες εχουμεν προβλημα.

Ουτε αξιολογηση, γιατι αν εν αξιολογηση, εχουμεν ενδοκομματικό προβλημα.

Ουτε φακελωμα...μαθετε να χρησιμοποιειται τες λεξεις σωστα...φακελωμα εχουμε σε διχτατοριες, φακελωμα εν ενα σταδιο διωξης ανθρωπων, τί σχεση εχουν τουτοι οι καταλογοι με την λεξη φακελωμα; Φακελωμα θα ηταν αν εβρισκες μαυρες λιστες αντιφρονουντων οπως τον τζαιρο της εοκα β΄ή του Γριβα, ή του Γιωρκάτζη.

γιατι παριστανεται ουλλοι τες αθωες περιστερες; οτι ζουμε σε μια χωρα οπου τα κομματα εν ενδιαφερουνται για την ιδεολογια των συνεργατων τους;;

παντες τζαι αύριο ο Νικος ως προεδρος εν να δει τα προσοντα τα δικα μου τζαι εν να με βαλει καπου γιατι ειμαι προσοντουχα...δαμε εν σου φτυννουν μες τα μαθκια αν δεν τους υπηρετεις...

ας πιαμεν ενα παραδειγμα...το ΡΙΚ...ποσο σημαντικο ενι η ιδεολογια των μελων του ΔΣ στο ΡΙΚ; παρα πολλα σημαντικό!!

αύριο που εν να θωρουμεν που το κρατικο καναλι ειδικες εκπομπες με φασιστουθκια, ελατε να μας ξαναπειτε για το τι σημαινει φακελωμα!

γιατι καμνετε τες αθωες περιστερες;;

εν υπαρχει αθωοτητα στην πολιτική τζαι μεν καμνετε τους ηθικους τζαι ταχα το ακελ εν επραξε ηθικα και δεοντολογικα, διοτι εν μεγαλη υποκρισία!!

υπαρχει μια θεωρία που μιλά για το χωρο τζαι το κενο...

ότι αμα εν εσιεις μια θεση, αναγκαστικα εσιεις μιαν αλλη θεση...τζαι οτι εν υπαρχει "θεση κενου"...εσεις παριστανετε δαμε οτι υπαρχει μια "θεση κενου" τζαι οτι το να μιλατε για φακελωμα εκ μερους το ακελ ισουται με θεση δικαιοσυνης!!

σορυ ρε παιθκια αλλα τουτα εν πελλαρες!!!

αμα απορριπτεις μιαν θεση, αυτοματα πιανεις μιαν αλλη. Πετε μας ποια εν η αλλη τζαι μεν παριστανεται τες αθωες περιστερες!!

ειδεμη να δεχτειτε οτι φταιει το συστημα τζαι να χτυπατε το συστημα όχι ενα κομμα!

Anef_Oriwn είπε...

Λαλεί πιο πάνω ένας Ανώνυμος [ημερ. 8/05/2012 12:59 μμ]: Τα ποσοστα του Ακελ επεσαν σε μονοψηφιους αριθμους…» - Το θλιβερό και τραγικό για την κατάσταση τους είναι να το πιστεύουν κιόλας!

Ανώνυμος είπε...

@Disdaimona

Λες:

"Ουτε προχειρες σημειωσεις, διοτι αν εν προχειρες εχουμεν προβλημα.

Ουτε αξιολογηση, γιατι αν εν αξιολογηση, εχουμεν ενδοκομματικό προβλημα."

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Στέφανος Στεφάνου, εδήλωσε ότι αποτελούν "πρόχειρες σημειώσεις".

Ο μπολογκοδεσπότης, κύριος Μιχάλης Μιχαήλ, εδήλωσε ότι αποτελούν απόδειξη αξιολόγησης.

Σ' ευχαριστώ που τους διαψεύδεις και τους δύο!

Ανώνυμος είπε...

Ενα like, για τον ανωνυμο απο πανω 8/05/2012 3:48 μμ .

ΛΑΚΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Έχετε κάμει τις μεγαλύτερες ηλιθιότητες στην ιστορία της δημοκρατίας και εξακολουθείτε να περνάτε τον κόσμο για εγκεφαλικά υπανάπτυκτο. Η κοινωνία σας φτύνει, και σεις νομίζετε ότι βρέχει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βγάζετε τα άπλυτα σας στη φόρα και επιμένετε ότι είστε αθώοι. Ούτε ένα ρουσφέτι δεν μπορείτε να κάμετε και να μην το μάθει η κύπρος ολόκληρη.

Που πήγε η δίκαιη κοινωνία του Χριστόφια; Δίκαιη κοινωνία σημαίνει να διορίζονται ακελικοί παντού με την δικαιολογία ότι το έκαμναν και οι άλλοι την δεκαετία που κυβερνούσαν; Τι έκαμνε τόσα χρόνια το ακελ που κυβερνούσε για να αλλάξει την κατάσταση και να διορίζονται ανθρώποι που έχουν τα προσόντα για αυτές τις θέσεις παρά να μπάζει παντού ανθρώπους με το δικαιολογητικό ότι αν χρειαστεί ακολουθεί το κόμμα ή κομματική ομάδα βάσης ή "συνεργάσιμος"; Ποιοί είναι αυτοί οι οποιοί έδωσαν τις πληροφορίες για αυτούς τους ανθρώπους και που τα τηλέφωνα τους φιγουράρουν στις λίστες; Είναι του κόμματος, και αν όντως είναι με ποια προσόντα έφτασαν στο σημείο να υποδυκνείουν πρόσωπα και καταστάσεις; Είναι η πρώτη φορά που διαρρέουν λίστες με ονόματα στα ΜΜΕ με ρουσφέτια;


Έχετε πάρει την απόφαση σας εδώ και καιρό να ανεβάσετε στην εξουσία τον Αναστασιάδη για να πυροβολείτε εκ του ασφαλούς από την αντιπολίτευση για τα μέτρα τα οποία η τροϊκα που εσείς φέρατε θα επιβάλει στο λαο. Και μάλιστα με υποψήφιο που δεν ανήκει στο Ακελ (σιγά που θα αναλαμβάνατε τις ευθύνες της ήττας) αλλά με υποψήφιο που ανήκει σε κόμμα που παίρνει ορισμένες εκαταντάδες ψήφους με το ζόρι και που δεν θα δει βουλή ούτε το 2090 (αν υπάρχει κράτος ως τότε).

κκ είπε...

κι ενα shlaaaaang για τα παιδια του πατερουλη Σταλιν.

Πρώην Ακελικός είπε...

Αιδώς Α-ΚΕΛΕΣ(Αργείοι)!!!

Τελικά οι συναγερμικοί είναι πιο έντιμοι από εμάς τους Α-κέλες.
Όταν επί Κληρίδη τους φωνάζαμε για τα ρουσφέτια που έκαναν, αυτοί έδιναν τη δικαιολογία ότι οι συναγερμικοί ήταν πιο έξυπνοι με πιο πολλά προσόντα.
Τουλάχιστον εκείνοι δεν αρνήθηκαν τα ρουσφέτια που έκαναν. Μάλιστα έδωσαν στη δημοσιότητα και τα ρουσφέτια που ζήτησε ο σύντροφος Δημήτρης Χριστόφιας.

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι σπούδασαν σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ, που δεν φημίζονταν και πολύ για τις "δίκαιες τους κοινωνίες". Αυτές τις πράκτικές έμαθαν αυτές εφαρμόζουν. Και όταν κάτι πάει λάθος, η συνταγή είναι γνωστή: "Τα σπασμένα των πρώην"!!!

Ανώνυμος είπε...

κοκκινε ιαβερη 1.στο τελευταιο σου ερωτημα απαντησε ο προεδρος σας.αποκαλεσε την κυπρο υπαναπτυκτη χωρα.δηλαδη παραδεχτηκε οτι εκανε την κυπρο τριτοκοσμικη χωρα 2.ο χριστοφιας εκανε δεκαδες χιλιαδες ρουσφετια απο το 88 που παρανομα μπηκε γγ του ακελ.θελεις να πουμε ονοματα τωρα η οταν κυκλοφορησουν τα βιβλια μας? 3 μαθετε κοπιουτερ.εν εν αργα ακομα

Μιχάλης είπε...

Ευχαριστώ για τα σχόλια, θα σχολιάσω κάποια στιγμή αύριο.

Αίσωπος είπε...

Είναι παράξενο να γίνεται ρουσφέτι και να παραμένουν στους διάφορους οργανισμούς άτομα που ανήκουν σε κόμματα που κάθε μέρα και όλη μέρα κτυπούν την κυβέρνηση. Π.χ. ο πρόεδρος του συμβουλίου της αρχής λιμένων ανήκει στην ΕΔΕΚ και είναι στην κεντρική επιτροπή. Χρειαζόταν άραγε να ήταν φακελομένος; ή να έδωσε κάποιος στοιχεία; Αυτοί που διορίζονται έχουν κάποια ανάμιξη στα κοινά. Οι πιό πολλοι που δίορίστηκαν, επαναδιορίστηκαν. Την πρώτη φορά ήταν καλά τώρα είναι με ρουσφέτι και ΑΚΕΛοκρατία;Ας μας πουν οι διάφοροι ανώνιμοι και άλλοι πολύξεροι πόσοι αντικαταστάθηκαν; Και αν ένα κόμμα που κυβερνά πρέπει να έχει τη μειωψηφία ή να μην έχει καθόλου; Έμαθε η δεξιά να έχει έξω τους αριστερούς και τώρα που διορίζονται και αριστεροί τους κακοφαίνεται.

Ανώνυμος είπε...

63 ακελικοι!οχι ρε δεν ειναι ακελοκρατια.αν προσεξατε το ακελ διοριζει δικηγορους για την ηλεκτρικη χτισταδες για τον κοα κλπ.δεν τυχαιους για καποια σοβαρα πραματα.μετα λενε δεν ευθυνομαστε εμεις για την οικονομικη καταστροφη

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι αυτοί που πρέπει να διορίζονται πρέπει να είναι οι καταλληλότεροι για τη θέση και όχι να μοιράζονται οι θέσεις αναλόγως κομματικής προέλευσης έτσι ώστε να ικανοποιείται το κόμμα στο μεγαλύτερο βαθμό και να βολεύονται και μερικοί άλλοι δεξιοί και κεντρώοι για να σιωπούν τότε τι να πούμε. Υποτίθεται ότι πρέπει να λειτουργούμε με όρους του 2012, όχι του 1960. Και δείτε τι ποσοστά έχει το ακελ στην κοινωνία και αν είναι αντιπροσωπευτικά με τους διορισμούς που έγιναν.
Το Ακελ κυβέρνησε και συγκυβέρνησε για πολύ περισσότερα χρόνια απ΄ότι ο συναγερμός, ας τελειώνουμε πλέον με αυτό το παραμύθι της καταπίεσης της αριστεράς.

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε με αγωνία τα σχόλια σου Μιχάλη

Ανώνυμος είπε...

καμνει πιπες τωρα και δε μπορει

Ανώνυμος είπε...

Εν χρειάζουνται οι βρισιές φίλε

Ανώνυμος είπε...

proswpiko ths kantinas kai katharistes se kathe hmikratiko apo akel, ta ypoloipa dysdhko.

Πρωμιθεας είπε...

Ανώνυμε - 8/06/2012 9:45 π.μ.

Μπορείς να μας πεις πότε κυβέρνησε το ΑΚΕΛ ως Η πολιτική δύναμη της Αριστεράς, πέραν από την τελευταία πενταετία;

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 8/04/2012 9:52 μ.μ.

Η ένσταση μου είναι ότι κάνετε λες και πρώτη φορά στο μισό αιώνα ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας γίνεται αυτό που γίνεται σήμερα με τους ημικρατικούς.

Κατά τους διορισμούς του 2008 τα κόμματα έδωσαν λίστες με ονόματα στην κυβέρνηση για να περιληφθούν στα Δ.Σ.
Θυμίζω ότι το ΔΗΚΟ κακοφανίστηκε και δεν έδωσε ονόματα.

1. Ιδού λοιπόν γιατί αναγράφεται το κόμμα του κάθε μέλους. Δεν είναι κάτι άγνωστο. Και σαν μέλη προερχόμενα από κόμματα, αξιολογείται η συνεργασία και ο τρόπος συμπεριφοράς τους στα Δ.Σ. Διερωτώμαι ειλικρινά πού είναι το μεμπτό.

2. Επιμένω, δεν είναι φακέλωμα. Και επειδή υπέστην φακέλωμα εξηγώ ότι φακέλωμα είναι να υπάρχει για σένα ένας φάκελος ο οποίος γεμίζει από ενέργειες σου που προκύπτουν κατόπιν παρακολούθησης. Ξεκινά από τα προσωπικά σου στοιχεία, την ιδεολογική ή κομματική σου πεποίθηση και συνεχίζει με καταγραφή κινήσεων σου σχεδόν επί καθημερινής βάσης. Τι έκανες την τάδε μέρα, πού πήγες πού ήρθες, με ποιους συναντήθηκες κ.ο.κ.
Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν τη διαφορά. Η αξιολόγηση δεν αποτελεί φακέλωμα.

3, 4. Αυτή η ερώτηση σου δείχνει ότι α) είσαι προκατειλημμένος ή β) δεν έχεις δει τους καταλόγους και βασίζεσαι στο τι διάβασες στις εφημερίδες. Υποδηλώνει ότι υποδηλώνει για τον Αντ. Περικλέους που ανήκει στην Αριστερά (όπως αναγράφεται) και λέει αναγράφεται ότι «Δεν δικαιούται». Υποδηλώνει ότι υποδηλώνει και τον ΑΚΕΛικό Ν. Παπαλαζάρου που επίσης γράφει ότι δεν δικαιούται άλλης θητείας.
Υποδηλώνει ότι υποδηλώνει και για άλλους από όλους τους κομματικούς χώρους όπου αναγράφεται ότι είναι συνεργάσιμος κλπ. Πού είναι το μεμπτό;

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 8/04/2012 10:12 μ.μ.

Εκείνο που λέω είναι ότι εκείνο που ίσχυσε προκειμένου να διοριστούν, να παραμείνουν ή να φύγουν δεν ήταν η κομματική προέλευση αλλά η συνεργασία ή όχι με το Δ.Σ.
Η κομματική ταυτότητα δεν αποτέλεσε το κριτήριο. Και αυτό φάνηκε και από το ότι κομματικοί δεν επαναδιορίστηκαν, δεν έπαιξε ρόλο αυτό.
Δεν βλέπω και πάλι πού είναι το μεμπτό.

Γκάφα χαρακτηρίζω το ότι δημοσιοποιήθηκε κατά λάθος αυτή η αξιολόγηση. Όλες οι κυβερνήσεις έκαναν αξιολογήσεις αλλά ποτέ δεν διέρρευσε κάτι.
Η συγκεκριμένη αξιολόγηση δεν κρίνω ότι έχει κάτι το μεμπτό. Επαναλαμβάνω, κακίζω το ότι δημοσιεύθηκε από απροσεξία.
Και το εξηγεί πολύ καλά η Disdaimona.

Μιχάλης είπε...

@ ΛΑΚΩΝ

Διερωτώμαι γιατί θέλεις να κάνεις διάλογο με ένα προπαγανδιστή και κυρίως με ένα άνθρωπο που έχει διανοητικό πρόβλημα.
Και όταν κάποτε συμφωνείς μαζί μου, δεν διερωτάσαι αν έχεις κι εσύ διανοητικό πρόβλημα ή γίνεσαι κι εσύ προπαγανδιστής;

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 8/06/2012 1:26 π.μ.

Επειδή κόπτεσαι για την κομματοκρατία, δεν σε είδα να διαμαρτύρεσαι όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν προχτές νόμο για να διορίζονται καθαρά κομματικά συμβούλια στους ημικρατικούς και αντίδρασε το ΑΚΕΛ που ήταν το μόνο που καταψήφισε το νόμο.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 8/06/2012 9:45 π.μ.

Σε όλο τον κόσμο η κάθε κυβέρνηση διορίζει συμβούλια και ανθρώπους δικούς της για να μπορεί να προωθεί την πολιτική της.
Στην Κύπρο ακολουθείται μια άλλη τακτική εδώ και χρόνια. Στα συμβούλια, για σκοπούς ελέγχου διορίζονται και άτομα από την αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα.
Δεν νομίζω αυτό να είναι λάθος.

Όσον αφορά την καταπίεση της Αριστεράς, διάβασε και λίγη ιστορία. Και θα διαπιστώσεις ότι τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν από την εποχή της προεδρίας του Βασιλείου.


Απάντησα σε όσα σχόλια θεώρησα ότι ήταν αναγκαίο να απαντήσω.

Ανώνυμος είπε...

Λες: "Και επειδή υπέστην φακέλωμα εξηγώ ότι φακέλωμα είναι να υπάρχει για σένα ένας φάκελος ο οποίος γεμίζει από ενέργειες σου που προκύπτουν κατόπιν παρακολούθησης. Ξεκινά από τα προσωπικά σου στοιχεία, την ιδεολογική ή κομματική σου πεποίθηση και συνεχίζει με καταγραφή κινήσεων σου σχεδόν επί καθημερινής βάσης. Τι έκανες την τάδε μέρα, πού πήγες πού ήρθες, με ποιους συναντήθηκες κ.ο.κ."

Κάτι όπως την αναφορά της Χαραυγής δηλαδή η οποία αναφέρει με πάσα λεπτομέρεια τις κινήσεις της γυναίκας του πρώην Διοικητή της Ναυτικής Βάσης στο Μαρί στο Λονδίνο. Ποιούς συνάντησε, σε ποιού το σπίτι έμεινε (!!!) κλπ κλπ.

Αν μη τι άλλο, ξεκαθάρισε στο μυαλό μας ποιοί κάνουν φακέλωμα και ποιοί όχι...κάτι είναι κι αυτό!

Μιχάλης είπε...

Ανώνυμε

Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, είναι δικαίωμα σου.

Με την ίδια «λογική» σου, όσα γράφουν οι εφημερίδες στη βάση πληροφοριών για διάφορους πολιτικούς και άλλους παράγοντες προέρχονται από παρακολούθηση και φακέλωμα;

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη,

η διαφορά είναι ότι εδώ δε μιλάμε για ένα πολιτικό, που είναι δημόσιο πρόσωπο. Εδώ μιλάμε για μια γυναίκα που δεν είναι δημόσιο πρόσωπο, μια γυναίκα που δεν απασχολεί την κοινή γνώμη πού πήγε, τί έκανε, ποιόν είδε, με πιον έφαγε κλπ. Κι αυτή η γυναίκα πήγε στο Λονδίνο. Και αίφνης, η αντικειμενική κι αμερόληπτη Χαραυγή που κόπτεται για το κοινό καλό, έσπευσε να ενημερώσει (ποιούς αλήθεια;) τον κόσμο ότι η κυρία Ιωαννίδη συνάντησε τον Πόλυ Πολυβίου στο Λονδίνο και μάλιστα έμεινε στο σπίτι του κατά τη διαμονή της εκεί.

Για ποιό λόγο;
Τι θέλει να αποδείξει η Χαραυγή;
Σε τί συνειρμούς θέλει να βάλει τον κόσμο;

Μιχάλης είπε...

Ρωτήστε τη Χαραυγή.

Και δεν συμφωνώ ότι η συγκεκριμένη κυρία δεν είναι πλέον δημόσιο πρόσωπο.
Κάποιος ο οποίος γράφει κατ' επανάληψη άρθρα στον τύπο προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, από τη στιγμή που είναι η σύζυγος ενός από τα θύματα του Μαρί, παύει να είναι μη δημόσιο πρόσωπο.

Αυτό ισχύει για όλους όσους ανακατεύονται στα κοινά. Είναι ήδη δημόσια πρόσωπα.

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα.

Άρα με τη λογική αυτή, οι οικογένειες των 121 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της "Ήλιος" είναι δημόσια πρόσωπα. Μου προκαλεί εντύπωση πάντως το γεγονός ότι 7 χρόνια μετά την εν λόγω τραγωδία δεν μπήκε στον κόπο ο Χαραυγή να γράψει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ λεπτομέρεια για την ιδιωτική ζωή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ συγγενή των θυμάτων της τραγωδίας.

Μάλλον επειδή δεν έτυχε να συνευρεθούν με τον Πόλυ Πολυβίου ε;

Ανώνυμος είπε...

"η" Χαραυγή και όχι "ο" Χαραυγή όπως έγραψα εκ παραδρομής

Μιχάλης είπε...

Άμα δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά δεν φταίω εγώ.
Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Καθόλου ανόμοια πράγματα.
Και αφού κάποιος από τους δυο μας "δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά" ας το κάνω πιο λιανά:

Λες: "Κάποιος ο οποίος γράφει κατ' επανάληψη άρθρα στον τύπο προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, από τη στιγμή που είναι η σύζυγος ενός από τα θύματα του Μαρί, παύει να είναι μη δημόσιο πρόσωπο."

Λέω λοιπόν κι εγώ με βάση το σκεπτικό σου το εξής:

Ο κύριος Γιασουμή (ένας από τους συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας και εκπρόσωπος των συγγενών) και γράφει κατ' επανάληψη άρθρα στον τύπο προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Δεν είδα να γράφεται ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ για την ιδιωτική του ζωή. Ούτε πού πήγε, ούτε με ποιόν πήγε, ούτε σε ποιού το σπίτι έμεινε, ούτε τίποτα.

Εξήγησε μου λοιπόν αγαπητέ Μιχάλη τη διαφορά!

Ανώνυμος είπε...

Και για να μην παιδεύεστε (οι ακελικοί), η "διαφορά" είναι ο Πόλυς Πολυβίου

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη Μιχαήλ είσαι πούστης και πουτανόπαιδο όπως το Χριστόφια, το Μαλά και τόσους άλλους ακελικούς.

κοντεύει ο καιρός που κάποιοι θα πληρώσετε πάρα πολύ ακριβά για τις μαλακίες σας. είσαι ανάμεσα σε αυτούς ρε πουτανόπαιδο, όπως και η πουτάνα η Γκιούροβα.

Ανώνυμος είπε...

@Μιχαλης

Θα το εκτιμουσα αν απαντουσες καπως επι της ουσιας, αλλα μαλλον αδυνατεις.

ΛΑΚΩΝ

Μιχάλης είπε...

Όχι δεν αδυνατώ. Απλώς αποφάσισα να μην ασχολούμαι με όσους θέλουν να μειώσουν τον συνομιλήτή τους.
Και επαναλαμβάνω το ερώτημα, τι απάντηση περιμένεις από κάποιον προπαγανδιστή με νοητικό πρόβλημα;

Να εκτιμήσεις τι; Την προπαγάνδα του ή το νοητικό του πρόβλημα;

Ανώνυμος είπε...

@Μιχαλης

Οι χαρακτηρισμοι μου, δεν προκυπτουν απο το μηδεν, ουτε ειναι συνθηματα. Ειναι επομενο των λεγομενων σου. Νοητικο προβλημα, πιστευω δεν εχεις, αμεσα. Αλλα ως αντιπροεδρος και του Ελευσις οπως λες πως εισαι, αξιοποια λιγο τις αρετες και αξιες του ελληνικου πολιτισμου, και σταματα να προπαγανδιζεις τον κοσμακι, στηριζοντας τυφλα το ακελ, Η τουλαχιστον απαντα στους χαρακτηρισμους εναντιον σου με καποιο επιχειρημα. Ισως η αδυναμια σου να απαντησεις οφειλεται στο οτι, ουτε εσυ συμφωνεις με τα οσα γραφεις, απλα ακελοκρατικα ομιλουντες εχεις την υποχρεωση.

Μια χαρη θελω. Περασμενα ξεχασμενα. Απλα εξηγα μου το " αμαν χρειαστει ακολουθει το κομμα"


ΛΑΚΩΝ