Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Λάζαρο Μαύρο καταβλήθηκε προσπάθεια το πρωί της 5ης Φεβρουαρίου 2010 να αμφισβητηθεί η εγκυρότητα της εφημερίδας “Γνώμη” και η πρωτοσέλιδη είδηση της σχετικά με το σύνθημα «Χριστόφια – προδότη – καταδότη» που εκφωνήθηκε στην εκδήλωση της «Αδούλωτης Κερύνειας» και την εμπλοκή του μέλους της Κ.Ε. του ΔΗΚΟ Σίμου Α. Αγγελίδη.


Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι κανένας δεν ενέπλεξε την οργάνωση αυτή με το εν λόγω γεγονός.





Βεβαίως το ζητούμενο δεν είναι τόσο η (καθ’ αυτό) συμμετοχή (ή όχι) του εν λόγω προσώπου στην εκφώνηση του συνθήματος αλλά το ότι αρχικά καταβλήθηκε προσπάθεια να πεισθούμε ότι τέτοιο σύνθημα δεν ακούστηκε και ότι ήταν κατασκεύασμα της Χαραυγής (από τη μια) και του δημοσιογράφου του ΡΙΚ Παναγιώτη Γιωργαλλή (από την άλλη).


Ο Ζαχαρίας Κουλίας προσπάθησε να πείσει ότι τέτοιο σύνθημα δεν ακούστηκε και πως όλα ήταν… δουλειά του Π. Γιωργαλλή. Την επομένη βεβαίως, τα μάζεψε.


Έτσι, την Παρασκευή 5/2/2010 με αφορμή την φωτογραφία που δημοσίευσε η “Γνώμη” καταβλήθηκε προσπάθεια να στραφεί αλλού η συζήτηση, να διαψευστεί τόσο το ρεπορτάζ όσο και το πρόσωπο που εικονίζεται στη φωτογραφία.


Πατέρας και υιός Αγγελίδης, ο Π. Ιωαννίδης, ο Γ. Παφίτης (και όχι Πετρίδης όπως έγραψε κάποιος) και μερικοί άλλοι, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι το πρόβλημα και ο στόχος δεν είναι το σύνθημα αλλά οι αντικατοχικές εκδηλώσεις!!!


Αυτό άλλωστε έλεγε και ο Γ. Βαρνάβα όλες αυτές τις μέρες.


Έστω και αν τελικά δεν είναι το εν λόγω πρόσωπο που εικονίζεται, η ουσία δεν αλλάζει.


Το σύνθημα ακούστηκε. Και ακούστηκε για δεύτερη φορά στην παρουσία και του εν λόγω προσώπου που ας σημειωθεί ότι σε παρέμβαση του στην εν λόγω εκπομπή δεν καταδίκασε το σύνθημα.


Πρέπει ακόμα να σημειώσω ότι όσοι έλαβαν μέρος στη συζήτηση, απέκρυψαν επιμελώς ότι υπήρχε το σχετικό βίντεο από το ΡΙΚ και ότι τα συνθήματα (που κάποιος καταλαβαίνει αν τα φώναζαν 2 ή 3 άτομα) ήταν καταγραμμένο και από τις τηλεοπτικές κάμερες.


Από εκεί και πέρα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του.


Πάντως δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το ότι η έγνοια ήταν άλλη. Και φάνηκε από τον τρόπο αντίδρασης του Λ. Μαύρου.


Και δεν ήταν άλλη από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας για το μυστικό συντονισμό που επιχειρούν γνωστοί κύκλοι το τελευταίο διάστημα με την εμπλοκή σε αυτόν και ανθρώπων από την Ελλάδα.


Αυτό είναι τελικά που καίει τόσο πολύ…



27 σχόλια:

Lexi_penitas είπε...

Δυστυχώς κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν ήταν εκεί να επικαλεστούν τη μαρτυρία του οι Μαύροι και οι Κίτρινοι. Ανθρωπάκια, αυτό είναι. Δεν έχουν το θάρρος να πουν ούτε καν τι πιστεύουν τι θέλουν και τι δεν θέλουν.

Πάτε ρε βλάκες και τα κάνετε, τουλάχιστον μη παίζετε μετά τους κουφούς και τους στραβούς. Γιατί ούτε το ένα είστε ούτε το άλλο. Είστε απλά βλάκες.

Εύγε Μιχάλη!

kyriakos είπε...

Αυτοί είναι χαρούμενοι απλά αν ειπωθεί το σύνθημα και το ακούσουν 100-200 που θα τύχει να είναι στο δρόμο, εν μιτσιά η Κύπρος και πάει λέγοντας. Το πρόβλημα τους ήταν που βρέθηκε η κάμερα εκεί και μπορούν κάποιοι να αποκαλύψουν στο λαό το πραγματικό τους πρόσωπο. (με αποδείξεις)
Ούτε ο Κουλίας Ουτε ο Μαύρος ούτε ο Βαρνάβας διαφωνούν με το σύνθημα, τους ενόχλησε που υπήρχαν κάμερες και άνθρωποι που το πρόβαλαν στο λαό μέσα από το δικό τους πρίσμα. χωρίς παραμορφωτικούς φακούς και εστίασαν στο πραγματικό βάρος που έχει μια τέτοια πράξη απο πρωτοκλασάτα ''πολιτικά στελέχη'' και δημοσιογράφους. Αυτό τους ενοχλεί, όχι το σύνθημα καθεαυτό.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ είπε...

Μιχάλη και λοιποί: αν στην "δημοκρατία" που ζούμε, δεν δικαιούται κάποιος να φωνάξει ότι συνθημα γουστάρει, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ και του "ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΤΑΔΟΤΗ", τότε τα εισαγωγικά στην λέξη "δημοκρατία" δεν είναι καθόλου διακοσμητικά.

Θέλετε να θυμηθούμε τι σέρνατε του Τάσσου τόσα χρόνια;;;

Υ.Γ. Ο δαίμων του keyboard χτύπησε με το Πετρίδης αντί Παφίτης. Τι Πετρίδης, τι Παφίτης, τι Αγγελίδης θα μου πεις τωρα.....

Μιχάλης είπε...

@ Lexi_penitas

Το πρόβλημα τους είναι ότι το κλίμα που δημιουργούν προκαλεί αυτές τις ακραίες καταστάσεις και όσο και να προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν δεν τα καταφέρνουν.

Και δεν τα καταφέρνουν αφού οι ακραίες συμπεριφορές είναι στο αίμα πολλών εξ αυτών.

Μιχάλης είπε...

@ kyriakos

Κατά τη δική μου άποψη το πρόβλημα είναι ότι οι συγκεκριμένοι κύκλοι προσπαθούν να οδηγήσουν τα πράγματα στα άκρα.

Δημιουργούν εμφυλιοπολεμικό κλίμα και καλλιεργούν την κινδυνολογία και το φανατισμό.

Θα θυμίσω ότι από τον Οκτώβριο του 2008 έγραφα ότι βλέπω να μπαίνουμε σε ένα τέτοιο κλίμα που θυμίζει προ-πραξικοπηματική περίοδο και κάποιοι μου έλεγαν ότι έβλεπα φαντάσματα.

Μιχάλης είπε...

@ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Δημοκρατία δεν σημαίνει ασυδοσία.

Αντιλαμβάνομαι ότι εσύ υιοθετείς αυτό το αισχρό σύνθημα.
Δικαίωμα σου αλλά λάβε υπόψη την πολύτιμη βοήθεια που δίνεις σε όσους επιδιώκουν να βάλουν στη γωνιά τη δική μας πλευρά και να βοηθήσουν την Τουρκία.

Θύμισε μας τι σέρναμε του Τάσσου.
Φαίνεται όμως ότι έχεις συγχύσει την κριτική με την ύβρη.

Θα σε θυμίσω ότι η πρώτη φορά που κατηγορήθηκε πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ως επίορκος και προδότης είχαμε καταστροφικά αποτελέσματα.

Θα σε θυμίσω ακόμα ότι η ταύτιση σας με τα ακραία ΕΟΚΑΒήτικα στοιχεία είναι πλέον αποδεδειγμένη.
Λαμβάνουν μέρος – και τους αποδέχεστε – σε συγκεκριμένες συγκεντρώσεις.
Και μη μου πεις ότι δεν τους ξέρετε.
Προχθές ο αρχηγός τους (που μιλά για ένδοξο αγώνα της ΕΟΚΑ Β’) έκανε και δηλώσεις μαζί με τους άλλου που μετείχαν στην εκδήλωση στο αεροδρόμιο.

ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ είπε...

diafono me to sin8ima... exo bare8ei na akouo gia prodotes se touti tin xora...diafoneis i simfoneis yparxoun epixirimata...

episis 8a diafoniso mazi sou mixali sxetika kai me pro-pra3ikopimatikis periodou i gia emfilio...

den mporo na akolouythiso afto ton silogismo

yparxoun plirofories gia proa3ikopima i yparxei tasi gia emfilio;

Μιχάλης είπε...

@ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Αγαπητέ μου ούτε σε μένα αρέσει αυτή η μανία που μας διακατέχει να δίδουμε ή να αφαιρούμε πιστοποιητικά πατριωτισμού και προδοσίας.
Αυτές τις νοοτροπίες τις πληρώσαμε πολύ ακριβά στο παρελθόν.

Και γι αυτό διαφωνώ με αυτού του τύπου τα συνθήματα και τις πολιτικές και το λέω με κάθε ευκαιρία.

Σέβομαι τη διαφωνία σου αναφορικά με τη διαπίστωση μου για το κλίμα που δημιουργείται.

Όσοι έζησαν την περίοδο εκείνη καταλαβαίνουν πλήρως τι εννοώ.

Τότε ο λαός ήταν διχασμένος σε μακαριακούς και γριβικούς.
Σήμερα είναι διχασμένος σε αυτούς που θέλουν τη (συγκεκριμένη) λύση και σε αυτούς που δεν την θέλουν.

Τότε κάποιοι ονόμαζαν τον εαυτό τους πατριώτη και τους άλλους μη πατριώτες.

Ο Μακάριος ήταν ο προδότης και ο επίορκος της ένωσης.
Σήμερα ο Χριστόφιας είναι αυτός που προσπαθεί να τουρκοποιήσει την Κύπρο.
Ή για να το πω πιο μαλακά είναι αυτός που αποδέχεται τις τουρκικές θέσεις, υποχωρεί κάνοντας τα θελήματα των Τούρκων.

Εγώ διαπιστώνω ότι το ΚΛΙΜΑ μοιάζει με το κλίμα εκείνης της περιόδου.

Αυτό δεν σημαίνει ότι επίκειται πραξικόπημα. Δεν είπα κάτι τέτοιο. Το ότι η διχόνοια τότε οδήγησε σε πραξικόπημα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι και τώρα θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.

Ούτε για εμφύλιο (με την έννοια της λέξης μίλησα). Αλλά όταν – όπως διαπιστώνεις κι εσύ ο ίδιος – κάποιοι βαφτίζουν άλλους τουρκόσπορους, όσοι διαφωνούν μαζί τους εξυπηρετούν τους Τούρκους κλπ., πόσο δύσκολο είναι να έχουμε και συγκρούσεις (όχι ένοπλες) αν αύριο έρθει κάποιο σχέδιο λύσης;

Τα αποκλείεις αυτά με τον φανατισμό που αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα από μερικούς;

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ είπε...

Είπε κανένας ότι δεν δικαιούστε να διαφωνήτε; Εμείς γιατί να μην δικαιούμαστε να διαφωνούμε με τον Χριστόφια;

ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη,

Έντονες αντιθέσεις στην οι κοινωνία μας και στην πολιτική ξεκίνησε από το 2004 με το δημοψήφισμα. Την περιόδο αυτή την έζησα.

Δεν είναι μόνο και μόνο ότι είναι ο πρ. Χριστόφιας που θέλει λύση και του εναντιώνονται. Τότε του τα έσερναν του Αναστασιάδη.

Τότε μας έλεγαν χίλια δύο σε όσους ψήφησαν ναι.

Τότε όμως δεν είδα ούτε τον πρ. Χριστόφια ούτε το κόμμα του και ΜΜΕ να με προστατεύουν από την τότε περιρρέουσα.Σωστά;

Αφού πιστεύεις ότι υπάρχει αυτή η διχόνοια , τότε θα πρέπει αντικειμενικά να κρίνεις και τον πρ. Χριστόφια για τις επιλογές τον συνεργατών του τα τελευταία 8 χρόνια. Δεν είναι;

Εν κατακλείδι δέκτες χυδαίων συνθημάτων ήταν ο Κληρίδης και Αναστασιάδης γιατί τώρα είναι διαφορετικά;

Στο σύμπλεγμα της αυτοπροβολής στα συγκεκριμένα άτομα είναι μεγάλο.

Αλλά όπως και να το κάνουμε είτε αρέσει είτε όχι έχουν δικαίωμα να είναι κομπλεξικοί.

Τέλος πάντων κάλο Σαββατοκύριακο.

Μιχάλης είπε...

@ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τη διαφωνία από την ύβρη δεν ευθύνομαι εγώ.

Μιχάλης είπε...

@ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Αγαπητέ μου φίλε,

Δεν διαφωνώ ότι η αφετηρία των έντονων επιθέσεων ήταν το 2004.

Άλλωστε και ο γράφων υπήρξε θύμα τέτοιων επιθέσεων.

Και πολύ περισσότερο, ποτέ δεν είπα ότι το ΑΚΕΛ είναι άμοιρο ευθυνών για τούτο.

Επίσης πολλές φορές έγραψα ότι η εκλογή Τ. Παπαδόπουλου από το ΑΚΕΛ θα αποτελεί ένα μαύρο στίγμα στην ιστορία του κόμματος.
Ακόμα και στην προηγούμενη ανάρτηση θα δεις ότι αναφέρομαι σε αυτά απαντώντας σε σχόλια του Χωρικού.

Όσον αφορά τα άτομα που ασκούν τις επιθέσεις και εκκολάπτουν το εμφυλιοπολεμικό κλίμα (το οποίο εντάθηκε τα τελευταία 2 χρόνια) συμφωνώ ότι είναι πρόσωπα που επιδιώκουν την αυτοπροβολή.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Αρέσκονται να παρουσιάζονται ως θύματα και να αυτό-ηρωωποιούνται.

buhda είπε...

Με την ίδια λογική, και απευθύνομαι στον Μιλτιάδη, έπειδή έχουμε δημοκρατία, δηλώνω ότι όσοι ήταν στην διαδήλωση αλλά και όσοι απο τον γνωστό απορριπτικό χώρο δεν ήταν παρόντες εκεί, είναι κρυφοί υποστηρικτές της διχοτόμισης. Το χειρότερο δε είναι οτι είναι όλοι στο μισθολόγιο της ΜΙΤ. Μη ζητήσεις αποδείξεις και διπλότυπα. Κανένας σοβαρός πράκτορας της ΜΙΤ δεν τα έχει αυτά. Απλά ας αποδείξουν όσοι συγκροτούν αυτό το χώρο ότι δεν είναι υπάλληλοι της ΜΙΤ.Όσο και να προσπαθείτε η περιρρέουσα ακολούθησε τον εμπνευστή της. Κάθε απόπειρα αναβίωσης της είναι κακόγουστα κωμική.
Είμαι σίγουρος ότι δεν αρέσει σε κανένα απο σας να τον χαρακτηρίζει κάποιος ως μίσθαρνο όργανο μιας ξένης μυστικής υπηρεσίας. Ούτε και στον πρόεδρο υποθέτω αρέσει να τον αποκαλείτε προδότη ελέω δημοκρατίας.Βεβαίως αν αντιλαμβάνεστε την δημοκρατία ως το σύστημα που επιτρέπει στον όποιο διαφωνούντα να παουρίζει με αισχρότητα για να τρομοκρατεί και να προσπαθεί να επιβάλει μιαν άποψη για την οποία ποτε δεν επιχειρηματολογεί και την οποία ποτε δεν στηριξε ανοικτα στην κοινωνία, τότε υπάρχει πρόβλημα. Σε τετοια περίπτωση η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Εμείς βάζουμε επιχειρήματα όταν συζητουμε φυσιολογικά με φυσιολογικούς κύπριους που εχουν φυσιολογικές αντιρρήσεις απόψεις και ερωτήματα. Με θλίψη παρατηρώ ότι δεν ανήκετε σε φυσιολογική κατηγορία πολιτών.

Ανώνυμος είπε...

Ta kokkala tou Hroa Dorou Loizou tha trizoyn apo tyxon apofash ths EDEK gia apoxorhsh apo thn Dhmokratikh Patriotiokh Makariakh Symmaxia.Sigoyra nai to fantasma toy fasismou planietai pano apo th Kypro.
DIMOKRATES KSIPNATE!!!EMEIS THA STIRIKSOUME XRISTOFIA MEXRI THANATOY!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν αποφασίσουν να φύγουν θα έχουν προβλήματα.

Δεν μας ρώτησαν εμάς, τα μέλη και στελέχη του κόμματος.
Νομίζω ότι μπαίνει και θέμα για τον Λυσσαρίδη.
Δεν γίνεται να μας καθοδηγούν οι εμμονές του.
Ή είμαστεν κόμμα με αρχές και αξίες ή είμαστεν έρμαιο του Λυσσαρίδη.

Μακάρι να επικρατήσουν σοφότερες σκέψεις.

Ανώνυμος είπε...

AΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΠΑΤΕΡ ΛΥΣΣΑΡΙΔΙΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΤΟΥ 210Υ ΑΙΩΝΑ

John Charalambous είπε...

08/02/2010

Η ΕΔΕΚ ΑΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Η ηγεσία της μπορεί να θεωρεί έτσι τα πράγματα.

Ο κόσμος της ΕΔΕΚ όμως όχι.

Δεν σημαίνει πως ότι αποφασίσει η ηγεσία μας θα ακολουθήσουμε.

Θέλουμε λύση και θα αγωνιστούμε με σημαία την ιδεολογία του σοσιαλισμού στον οποίο πιστεύουμε ως ΕΔΕΚίτες μαζί με τον σημερινό πρόεδρο για επίτευξη του στόχου αυτού.

Αν κάποιοι θεωρούν ότι η λύση αυτή είναι τουρκοποίηση, δικαίωμα τους.

Εμείς δεν το βλέπουμε έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Να ξεχωρίσουμεν κάποια πράγματα φίλοι.

Τον Λυσσαρίδη τον αγαπούμε και τον σεβόμαστε αλλά μέχρι εκεί.

Δεν σημαίνει όμως ότι θα κάμνει ότι θέλει.

Και νομίζω ότι εκείνο που τον καθοδηγεί είναι οι πικρίες του έναντι του ΑΚΕΛ.
Και δυστυχώς ο άνθρωπος όταν μεγαλώσει αυτές οι πίκρες γίνονται πιο έντονες.

αιολος είπε...

Πριν από λίγο έβλεπα μια εκπομπή στο ΡΙΚ για το Αλβανικό έπος, εντυπωσιακή εκπομπή.
Την σταμάτησαν και βγήκε ο Κος Ομήρου ο οποίος κατήγγηλε τρομερά πράγματα για συμβιβασμούς του Χριστόφια, αποδέχτηκε την παραμονή των εποίκων!

Αυτό όμως που πράγματικά με προβλημάτισε ήταν όταν ο Κος Ομήρου μίλησε για χλευασμό των Ελλήνων κατά τις συνομιλίες από του τ/κ.

Ρε φιλότιμο δεν έχετε;

Ανώνυμος είπε...

ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕΚ-ΕΟΚΑΒ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ!!!
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΠΑΡΑ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ!!! ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΙΧΟΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΟΤΗΣ.ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣΤΟΡΚΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΔΕΚ ΝΑ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΠΙΣΟΠΛΑΤΑ ,
ΕΧΕΙ ΙΚΑΝΟΥΣ ΠΡΟΟΣ ΤΟΥΤΟ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΠΑΤΕΡ ΛΥΣΣΑΡΙΔΙΟ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡ ΜΑΥΡΟΝΙΚΟΛΙΟ
ΠΑΤΕΡ ΟΜΗΡΟΥ ΕΚΟΛΟΣΕΣ?

αιολος είπε...

ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕΚ-ΕΟΚΑΒ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ!!!


Δηλαδή τόσο καιρό (17 μήνες) ο Χριστόφιας συνεργαζόταν με την ΕΟΚΑ Β;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Αίολε,

οι εξυπνάδες σου αλλού, όχι σε μας.

Ανώνυμος είπε...

Συμπέρασμα. Φώναξαν το σύνθημα. Ουάου. Φοβερή δημοσιογραφική επιτυχία.

Spyros είπε...

@Ανώνυμος
Ρε λεβέντη γεια σου! Πιάστα πράματα σου τζιαι φύε που δαμέ!
Εννα σου απαντήσω απλά και όμορφα με μια παροιμία που μου έμαθεν η γιαγιά μου:"ΑΠΩΝ ΑΝΤΡΕΠΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΝ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ"...Τζίντης κουβέντας έμοιασες!
Λοιπόν σε ότι αφορά την ανάρτηση του Μιχάλη έχω να πω ένα μεγάλο εύγε φιλήμων!
Τόσες μέρες προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι δεν ακούστηκε ποτέ κάτι τέτοιο και ότι είναι συκοφαντίες από τα έντυπα μέσα(κυρίως Χαραυγή)...Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο...Νομίζω ο Μιχάλης με κάλυψε πλήρως!!
ΞΑΝΑ ΜΠΡΑΒΟ!!

@Ανώνυμος
ΥΓ: ΚΑΙ ΜΕΤΑ ?
αρρρρρ!!!