Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΛΙΜΝΙΤΗΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΥΠΗΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥ






Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα.


Μετά από σχεδόν μισό αιώνα άνοιξε το οδόφραγμα του Λιμνίτη.

Ένα οδόφραγμα που η διαδικασία της διάνοιξης του πέρασε από πολλά προβλήματα κάνοντας τους κατοίκους της περιοχής να αισθάνονται χαρά και λύπη, αισιοδοξία και απαισιοδοξία.

Σήμερα όλα φαίνεται ότι τέλειωσαν.
Το οδόφραγμα δόθηκε στην κυκλοφορία στις 3 το απόγευμα μετά από μια σύντομη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο χώρο με τη συμμετοχή του προέδρου Χριστόφια και του Ντερβίς Έρογλου.

Σημειώνω ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις οι σημερινές εφημερίδες έθαψαν το θέμα.
Τα τηλεοπτικά κανάλια το υποβάθμισαν με το ΡΙΚ να μην μπαίνει στον κόπο να προβάλει ζωντανά την τελετή διάνοιξης του οδοφράγματος.

Το πρωί το Ράδιο Πρώτο και ο ΛΟΓΟΣ δεν θυμήθηκαν ότι κάτι σημαντικό θα γινόταν σήμερα. Ούτε λέξη ο Λάζαρος Μαύρος και ο Μανουσόπουλος που έκαναν τις πρωινές εκπομπές.

Το πρωί στο «Πρωινό Δρομολόγιο» ο Α. Κουταλιανός της ΕΔΕΚ από τη μια είπε ότι αποτελεί θετική εξέλιξη η διάνοιξη αλλά από την άλλη δεν παράλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες που προέκυψαν στο παρελθόν στη διαδικασία διάνοιξης στέλλοντας φυσικά τα ανάλογα αρνητικά μηνύματα.

Από την άλλη το Ευρωκό χαιρέτησε τη διάνοιξη τονίζοντας ότι «Το Κυπριακό δεν θα λυθεί μόνο με το άνοιγμα οδοφραγμάτων, αλλά θα λυθεί μόνο με την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και την πλήρη άρση των κατοχικών δεδομένων».

Να θυμίσω ότι και τα δύο κόμματα στην ουσία τάσσονταν ενάντια στη διάνοιξη του οδοφράγματος με διάφορες προτάσεις.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ωστόσο θυμήθηκα ότι ο αρχιεπίσκοπος, το «Ποντίκι» και κάποιοι δημοσιογράφοι στοιχημάτιζαν ότι το οδόφραγμα δεν πρόκειται να ανοίξει.

«Οι Τούρκοι είναι Τούρκοι, για 35 ολόκληρα χρόνια δεν έχουν κάνει πίσω ούτε πόντο», είπε ο αρχιεπίσκοπος στις 30/8/2009.

Ο αρχιεπίσκοπος τόνιζε ότι:
«Δεν πρόκειται να το ανοίξουν, μας κοροϊδεύουν και τουλάχιστον όσοι πιστεύουν ότι το οδόφραγμα θα ανοίξει, έχουν υπέρτατου βαθμού αφέλεια».

Απαντώντας σε ερώτηση ο Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ είπε ότι από εθνικής άποψης «δεν μας συμφέρει η διάνοιξη και κακώς το ζητήσαμε», προσθέτοντας ότι «για 35 χρόνια περάσαμε».

Για να δούμε, θα ακούσουμε από το στόμα του ότι έκανε λάθος εκτίμηση;

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΟΝ ΤΣΟΥΡΟΥΛΗ φιλε χρυσανθε σαν προσφυγας μερικα ερωτηματα θα ηθελα να ψαχτουν οπως η αναφορα του πρωιν κυβερνητικου εκπροσωπου στις μαρτυριες του ρικ οτι στην αποστολη βωβιδη σε βασιλια καραμανλη για το θεμα της επιστολης σε γκιζικη υπαρχει απορητη απαντηση του καραμανλη ….επισης στις μαρτυριες υπαρχει αναφορα του αζινα οτι η επιστολη εσταλη με προτροπη των πολιτικων με την προτροπη τωρα ειναι η ωρα σου αρχιεπισκοπε ……αν γινεται χρυσανθε να ρωτηθει ο αζινας τι εννοουσεν …….η αλλη εκδοχη του φακελου υπαρχει στο βιβλιο του αθανασιου ο αγνωστος πολεμος αθηνων λευκωσιας…..φιλε πιστευω οτι γεγονοτα μανσουρας κοφινου επιστολη σε γκιζικη ειναι το ιδιον εργον αποσκοπουσα σε πολιτικες αλλαγες μεσω κρισης γ παπανδρεου παπαδοπουλος δεν την πατησα ενω ο ιωαννιδης την πατησεν μαζι και η κυπρος…..ευχομαι στις εκπομπες σου να δινουν κατι το διαφορετικο και να μην εχομεν αναφορες οπως η μεραρχια ηρθεν για να ελεγχει και απο την αλλη κατηγορουν την χουντα οτι την απεσυρεν αν ηταν ετσι δεν θα την απεσυρεν αλλα υα την ειχεν για να ανατρεψη πιο ευκολα τον μακαριο……ακομα χρυσανθε ο χριστοφιδης σε συνεντευξη στον δ ανδρεου ειπε οτι σις 16 ιουλιου του ειπε μην φοβασε αντρεα που εισαι αθηνα και την χουντα θα την ανατρεψω που το ηξερε μηπως ηταν στο σχεδιο μεσω κρισης αντροπη του ιωαννιδη με επλοκη στρατηγων μακαριου βασιλια πολιτικων ΑΚΟΜΑ ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΣΗ ΟΤΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΟς ΕΠΕΔΕΙΞΕΝ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙς ΓΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΕΓΚΑΤΕΛΙΨΕΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ…ΘΥΜΙΣΟΥ ΤΟΝ ΑΛΙΕΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΕ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙς….

Ανώνυμος είπε...

το πρώτο σχόλειο του ανόνιμου είναι ακριβώς μέσα στο θέμα και το π΄νεύμα της μέρας. Απόψε ο ΑΝΤ1 μιλόντας για το θέμα, έβαλε σχόλεια απο περδικογουμάες και ευρωκότες, λέγοντας το θέμα σχολείασαν οικολόγοι και ΕΥΡΩΚΟ, λες και είναι τα δυό μεγαλύτερα κόμματα του τόπου. Σ΄ταύρος

kyriakos είπε...

Είμαι σίγουρος οι δηλώσεις τους θα ήταν κάπως.. "Ας μην ξεχνούμε πως είμαστε ακόμη υπο κατοχή" και offcamera "Πάμε στοίχημα πως το οδόφραγμα 8α κλείσει;"

..Ακολούθησαν φυσικά κροκοδείλια γέλια από τους άθλιους δηλοσιογράφους και μία αθόρυβη κλανιά από τον Λάζαρο μαύρου..

Unknown είπε...

Η επίμονη άρνηση που εκφράζουν συγκεκριμένοι κύκλοι σε οτιδήποτε θετικό συμβαίνει σε αυτόν τον τόπο, ξεπερνά κάθε φαντασία.

Το πιο επιζήμιο απ' όλα -για μένα- είναι ότι με αυτόν τον τρόπο ακυρώνουν και την οποιαδήποτε ορθολογική κριτική κάνουν, αν και όταν την κάνουν.

Ανώνυμος είπε...

Εγίναν μαζικά ρεζίλι όσοι έλεγαν, επέμεναν και έβαλλαν και στοίχημα ότι δεν θα ανοίξει ο Λιμνίτης.

Εχει δίκαιο ο Πίττας. Μόνο αρνητικά θωρούν.

arxiepiskopos είπε...

Κάτσετε λλύον τη μάππα χαμέ !

Η διάνοιξη του οδοφράγματος Λιμνίτη ώθησε τις τιμές ακινήτων της περιοχής προς τα πάνω.
Οι κάτοικοι Τυλληρίας χαίρονται τριπλά. Η περιοχή τους δεν είναι πλέων αποκομμένη και η απόσταση Λευκωσίας – Πύργου είναι στην μια ώρα, θα πωλήσουν γη σε ψηλότερες τιμές και θα πάρει ανάπτυξη η περιοχή τους.

Εκτός από τους κατοίκους της Τυλληρίας ευεργετούνται όμως και κάποιοι άλλοι που είναι ήδη κάτοχοι γης στην περιοχή.
Μην παραξενευτείτε σε 2-3 χρόνια να δείτε κάποιους από αυτούς που νομίζετε η υποτίθεται ότι λυπούνται με τη διάνοιξη του οδοφράγματος, να εμπλακούν άμεσα η έμμεσα στο παιχνίδι ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Τυλληρίας .
Για ονόματα αποταθείτε στο κτηματολόγιο.

«Τον αγώνα ου περί χρημάτων ποιούμεθα» . λόγια του αέρα.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 10/14/2010 10:12 μμ

Νομίζω ότι ο άλλος ανώνυμος έχει δίκαιο.
Οι απορίες σου που είναι εύλογες δεν έχουν σχέση με αυτή την ανάρτηση.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 10/14/2010 11:14 μμ

Ο ΑΝΤ1 και όχι μόνο δεν χάρηκαν καθόλου από την εξέλιξη. Τους χάλασε τη σούπα γι’ αυτό και προσπάθησαν να μειώσουν τη σημασία της προβάλλοντας είτε τα όσα είπε ο πρόεδρος στον κοινοτάρχη είτε προβάλλοντας τις δηλώσεις των δύο κομμάτων που αναφέρεις.

Μιχάλης είπε...

@ kyriakos

Έχεις δίκαιο. Σημείωσε μάλιστα ότι χτες ο Λ. Μαύρος δεν είπε λέξη για το ότι θα άνοιγε το οδόφραγμα ενώ σήμερα αφιέρωσε μέρος της εκπομπής του στο συμβάν με τον κοινοτάρχη.

Μιχάλης είπε...

@ politispittas

Η επισήμανση σου είναι σωστή.
Άλλωστε κι εγώ με διάφορες αναρτήσεις στοχεύω στο να επισημαίνεται και να καταγράφεται η άρνηση όπως και η αντιφατικότητα των δηλώσεων τους.

Όλα αυτά εμένα με πείθουν ότι οι συγκεκριμένοι κύκλοι δεν θέλουν λύση Δ.Δ.Ο.
Το ζητούμενο όμως είναι να το πουν ξεκάθαρα και να απολαύσουν τα κέρδη ή να υποστούν τις συνέπειες.

Μιχάλης είπε...

@ arxiepiskopos

Η κάθε εξέλιξη έχει τα θετικά και τα αρνητικά της.
Και δεν είναι κακό να ελπίζεις σε καλύτερες μέρες όσον αφορά τα οικονομικά.

ματιλτα είπε...

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΛΙΜΝΗΤΗΣ
ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΥΠΗΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥ

Εύστοχος τίτλος...συμφωνώ

Ανώνυμος είπε...

παρακαλω απανησε μου στην με εντονο τροπο απορια που εθεσε στις μαρτυριες ο συνεργατης του μακαριου χριστοφιδης οτι στην αποστολη βωβιδη εχομεν απαντηση του καραμανλη που παραμενει απορητη και οτι στις 18 ιουλιου του τηλεφωνησεν ο μακαριος οτι θα ριξη την χουντα……που το ηξερε…

Ανώνυμος είπε...

δημοσιογραφοσ αγγελη των επικαιρων ηρθεν στην κυπρο τον προειδοπιησε για το πραξικοπημα,λιγες μερες πριν ηρθεν ο φιλοβασιλικος νοβας,προειδοποιηση απο τομπαζο ,γαλαταριωτη,μαγλη,……την ζωη του δεν την εβαλε σε κινδυνο και αν πιστεψουμεν την ακραια περιπτωση των σωτηρων του αγγλων οτι δεν ηταν στο προεδρικο τοτε ανατρεπονται τα παντα βλεπε αρχεια φορειν οφις….τωρα γεγονοτα μανσουρας στα οποια ο λαλιστατος σιζοπουλος απεφυγε να αναφερει της δηλωσεις γ παπανδρεου αλλα συμφωνουμεν αλλα πραττουμεν και οτι οι ενεργειες του αποσκοπουν σε πολιτικες αλλαγες στην ελλαδα …αποστασια…..μακαριος ,γριβας φιλοβασιλικοι και οι δυο επαιζαν το παιχνιδι του βασιλια μεσω κρισης πολιτικες αλλαγες στην ελλαδα……παπανδρεου ,παπαδοπουλος δεν επεσα στην παγιδα ο ιωαννιδης επεσε στην παγιδα μακαριου βασιλια και αραπακη βλεπε συνεντευξη αραπακη στον αντενα….

Ανώνυμος είπε...

οσον για τον λυσσαριδη ειναι αστοχη η θεση του το 1972 με ενα πιο λογικο παπαδοπουλο εβγαλε τον λαο στους δρομους ενω το 1974 με φανατικο ιωαννιδη τον πιστωνε με πατριωτισμο……λοιπον φιλε μου μακαριος γριβας και δυο τυφλωμενοι βασιλικοι επιζαν το παιχνιδι του βασιλια ….μανσουρα αποστασια……κοφινου βασιλικο πραξικοπημα…..επιστολη σε γκιζικη ριξιμο ιωαννιδη εχει σημασια που λεω ιωαννιδης….και οχι χουντα….

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Δεν μπορώ να σου απαντήσω τα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Αν και είμαστε εκτός θέματος, μπορώ να σχολιάσω τα περί προειδοποιήσεων για πραξικόπημα.
Είναι γεγονός ότι τον προειδοποίησαν πολλοί. Ο ίδιος έλεγε ότι δεν πίστευε ότι θα γίνει πραξικόπημα. Αυτό έλεγε τουλάχιστον δημόσια.
Όμως λαμβάνονταν μέτρα ασφάλειας κάθε νύκτα, ακόμα και την Κυριακή το βράδυ, 14 Ιουλίου.

Μην ξεχνάς όμως δύο σημαντικές λεπτομέρειες. Το κυπριακό πραξικόπημα ίσως αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση.
Τα πραξικοπήματα γίνονται συνήθως μεσάνυκτα μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής.
Στην Κύπρο έγινε Δευτέρα και μάλιστα πρωί.

Άσχετα με το τι λένε οι διάφοροι, ο Μακάριος ήταν μέσα στο προεδρικό εκείνη την ώρα.
Το μαρτυρούν πολλοί, ανάμεσα τους και ο μακαρίτης πατριάρχης Αλεξάνδρειας Πέτρος (έχω ηχογραφημένη την αφήγηση του) ο οποίος συνόδευε τα παιδιά από την Αίγυπτο.
Επίσης έχω μιλήσει και με δύο από τα παιδιά που βρίσκονταν στο προεδρικό, πλην όμως δεν ήθελαν να δημοσιοποιήσω τη συνδιάλεξη μας.

Το ότι παίζονταν παιχνίδια μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας δεν είναι μυστικό.

Ανώνυμος είπε...

χαιρομε φιλε οτι αταν εχεις αυτη την σημαντικη μαρτυρια γινεται δεκτη απο μενα και καταριπτει την αναφορα του φορειν οφις....αλλα εξακολουθω να βλεπω υποπτα το οτι οι αγγλοι ειναι σωτηρες του και απο την αλλοι εχουν το ερμης εξω απο την κερυνεια .......φιλε το 1974 ημουν σε ηλικια 15 ετων ολοι λεγαμεν μετα και την επιστολη λεγαμεν θα γινη πραξικοπημα το ιδιον και ο μπαυρακ το ειχα ακουσει πολλες φορες.....φιλε επιμενω σε αυτα γιατι σε μια συνγεντρωση για την κυπρο με κατι φιλους ελλαδιτες ενας ελλαδιτης καραμανλικος γυιος αξιωματικου που ηταν στην κυπρο αναφερε μεταξυ αλλων οτι υπηρχε καλυτερος τροπος να πεσει ο ιωαννιδης εχει σημασια που λεει ιωαννιδης και οχι χουντα....τα ειχα ξεχασει και οταν ηρθα κυπρο ειδα μια συνεντευξη καποιου κοφτερου στον δημοσιογραφο πασχαλη που ελεγε τα ιδια ηταν ολοσελιδη σε παρακαλω αν την εχεις θα ηθελα να μου την στειλεις....φιλε προσφυγα μιχαλη....

kyriakos είπε...

Μιχάλη για το νέο σου κείμενο με τον Νικόλα δεν θα γράψω τίποτες..
Στα καθ ημάς όμως, αυτή τη λογική της "προηδοποίησης" εγώ ποτέ δεν μπόρεσα να την καταλάβω, κάποιοι το προτάσσουν και ως μέγα επιχείρημα. Πως ο μακάριος ήξερε!!!!
Ε, και; αυτό απο μόνο του μπορεί να τον καθηστά συνυπεύθυνο; μα είμαστε σοβαροί τώρα; ΑΝ κάποιος έρθει και σε προειδοποιήσει πως θα σε σκοτώσει αν δεν ενδώσεις αυτό σε καθιστα αυτόματα συνυπεύθυνο για τη δολοφονία σου;
ή μήπως να πω αυτοκτονία να τελειώνουμε;

Καταρχάς όλη η κύπρος ήξερε πως οι ΕΟΚΑΒ και η Χούντα ετοίμαζαν πραξικόπημα. Ο Μακάριος επανειλημμένως δήλωσε πριν από την εισβολή και το πραξικόπημα πως αυτοί που θέλουν την ανατροπή του έχουν σκοπό να διχοτομήσουν την Κύπρο.

Προφήτης δεν πιστεύω να ήτανε ο Μακάριος,

Αν κάτι συνομοσιολογικό μπορεί να συμπεράνει ένας ανεξάρτητος μελετητής σήμερα 50 χρόνια μετά είναι συνωμοσία μεταξύ Ελληνικής χούντας - Αμερικάνων - Εγγλέζων - ΧούνταςΤούρκων για να εφαρμόσουν το σχέδιο Ακκερσον το οποίο προνοούσε μεταξύ άλλων τριχοτόμηση της Κύπρου και διπλές ενώσεις με τις μητέρες πατρίδες, το οποίο όλοι τους το είχαν αποδεχθεί (Εγγλέζοι - Ελλάδα - Τουρκία ΕΟΚΑΒ) πλην του Μακαρίου.

Οι εγγλέζοι της τότε εποχής αν μη τι άλλο ήθελαν να διχάσουν τον λαό της Κύπρου και ανέκαθεν έδιναν τροφή σε διαμάχες αφού μοίραζαν συνεχώς "bones" (ανύπαρκτα κόκκαλα) δεξιά και αριστερά για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους..

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Θα συμφωνήσω στα πλείστα που γράφει ο Κυριάκος.

Το τι λέει ο ένας και ο άλλος αγαπητέ μου φίλε λαμβάνεται υπόψη αλλά παραμένει υπό αίρεση μέχρι αποδειχθεί πραγματικά.
Τόσον εσύ όσο και άλλοι αναφέρονται στον Ιωαννίδη και είναι κατανοητό το γιατί. Διότι αυτός ήταν στα πράγματα όταν έγινε το κακό κι αυτός έδωσε ώθηση στην πραξικοπηματική ανατροπή του Μακαρίου.

Δυστυχώς δεν έχω τη συνέντευξη που επικαλείσαι. Και για να την βρούμε πρέπει να ξέρουμε περίπου πότε δόθηκε και εκτός τούτου να βρεθεί ο χρόνος για να πάω στο P.I.O για να την βρω.

Μιχάλης είπε...

@ kyriakos

Έχεις δίκαιο σε όσα γράφεις.
Μια διόρθωση μόνο για το Άτσεσον. Ο Παπανδρέου (μη λες Ελλάδα διότι θα μας παρεξηγήσουν χα χα χα) στην αρχή αποδέχθηκε το Άτσεσον αλλά αργότερα το απέρριψε, όπως το απέρριψε και η Τουρκία.

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω μιχαλη αν καποτε την βρεις θα αναμενω και πιστευω ολοι αγωνιζομαστε για τονιδιον σκοπον την δικαιωση της κυπρου....

kyriakos είπε...

Πιστεύω πως ο παπαδόπουλος το απέρριψε μετά από τη Λαική κατακραυγή (του ελληνικού λαού) η οποία τροφοδοτήθηκε από τον "λαοπλάνο Μακάριο" (όπως των αποκαλούσαν οι χουντικοί) έτσι;

Ως πολιτικός και ως άνθρωπος ο Παπαδόπουλος και ειδικότερα ο Ιωαννίδης αμφιβάλλω αν έπαψαν ποτέ να θεωρούν σωστή την απόρριψη του Ακκερσον. Απλώς δια αποφυγή της λαικής κατακραυγής ανακάλεσαν. (και οι δύο εξάλλου ήταν υποχείρια των αμερικάνων) όχι με την έννοια του πράκτορα, αλίμονο αν πιστεύουμε πως ήταν πράκτορες και λοιπές βλακείες άνθρωποι που καλά καλά αγγλικά δεν ήξεραν. Το κόλπο ήταν οικουμενικό τότε σε δεκάδες δικτατορίες της εποχής. Τους τροφοδοτούσαν οι Αμερικάνοι με "χαμηλότοκα δάνεια" ποτίζοντας τους το παραμύθι πως είναι μάλιστα και οι εκλεχτοί της αμερικάνικης ψυχής τους επειδή δεν ήταν κουμουνιστάς(!) *δεν δίνουμε χαμηλότοκα δάνεια σε όποιον και όποιον. Δεν βλέπεις σήμερα τι γίνεται με τα υψηλά επιτόκια που καταστρέφουν χώρες; Οι χουντικοί απλά ήταν θύματα λόγω της απύθμενης βλακείας τους.
..Κάτι ίσως όπως είναι ο Νικόλας και ο Αρχιεπίσκοπος σήμερα. Θύματα του εαυτού τους, θα έλεγε κανείς. Αλλά ας μείνει μεταξύ μας τουτο το τελευταίο..

Ανώνυμος είπε...

μιχαλη πιστευω οτι για να μην ανοιγουν τα αρχεια στην ελλαδα και να μην δυνονται στον αδελφο σιζοπουλο και να λεγει ο χαρδαβελλας δεν προκειται να σου τα δωσουν φαινεται οτι θαλουν να κριψουν κατι μεγαλο......δεν μπορει να ξεχασω την δηλωση αραπακη οτι ενω ηταν αρχηγος του του ναυτικου επι χουντας ειχεν ανοιχτη γραμη με καραμανλη.....φιλε μιχαλη θα σου ζητησω αν το αποδεχεσαι και αν μπορεις για την ιστορια και αν θες να λυσω την προσωπικη μου απορια την συνεντευξη στον δημοσιογραφο πασχαλη και το πιο κυριο το οπως ειπε ο χριστοφιδης στην απορητη απαντηση καραμανλη στην αποστολη βωβιδη......

Ανώνυμος είπε...

δεν θυμούμαι ποιός είπε και συμφωνώ μαζί του, πως ο Νικόλας του Τάσσου, αντιδρά όπως έναν μιτσήν που του πιάνουν τα ππιριλιά του. Στους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ εναπόκειται να αποφασίσουν αν θα τους εκπροσωπούν αξιόλογα άτομα ή θα αναδεικνύουν σε δημόσια αξιώματαανθρωπάκια που κατσιαρίζουν για να τους προσέχουν αφού δεν έχουν τίποτε αξιόλογο να πουν. Σταύρος

buhda είπε...

Αν κρίνω απο τις αντιδράσεις τους,πρέπει να ζυγίσουμε παρα πολυ την πιθανότητα και την δυνατότητα να λυθεί το κυπριακό.Αν με την διάνοιξη του οδοφράγματος στον Λιμνίτη αντέδρασαν όπως είδαμε, τι άραγε θα πάθουν αν λυθεί το Κυπριακό;
Αξίζει τον κόπο να χάσουμε απο εγκεφαλικό μια σειρά απο γιαλαντζί πατριώτες; Πώς θα ζήσουμε χωρίς την σκοτεινή παρουσία-τους; Διερωτώμαι ο πτωχός.

κυπριος πατριωτης είπε...

τα οδοφραγματα ανοιγουν απλα γιατι πρεπε να εξυπηρετηθει ο εισβολεας.η κατοχη παραμενει.πηγε κανενας προσφυγας σπιτι του?πηραμε κατι πισω?αρχιδια.να κλεισουν ολα τα οδοφραγματα.ο χριστοφιας ανοιγει σβαρνα οδοφραγματα για αν εδραιωσει την κατοχη.αν ειναι δυνατον να πληρωνω εγω τα μογγολακια που πασιν ιγγλις σκουλ και το δικο μου παιδι να πηγαινει δημοσιο και συνεχεια να μου ζητουν λεφτα για ερανους εκδρομες κλπ.να μου κοφκουν επιδοματα συνεχεια συνταξεις τα παντα.ο εισβολεας να περνα εδω να πηγαινει στα νοσοκομεια να δουλευκει ποδα να πιανει στο σπιτι του ποδα και οτα τον ττοπουζιασω μια φορα η δικτατορια χριστοφια να με λεει εθνικιστη και ρατσιστη.να με λενε καποιοι σαν τον εδω κυριο εθνικιστη γιατι δεν ψηφισα ναι στο ξεπουλημα το 2004 και διχοτομικο γιατι δεν θελω την αμερικανοφερτη κωλομογγολικη ομοσπονδια.λαγους και πετραχηλια εταζε ο χριστοφιας για να κλεψει με μια αγρια εισβολη των οπλων την καρεκλα το 2008.αλλα λαγους εδωσε αλλα στην πραγματικη του πατριδα την τουρκια και τα κατοχικα τους βρωμοσκυλακαι ναι το λεω με καμαρι ακελομογγολοι στην κομμουνιστοφασιστικη σας δικτατορια ειμαι φασιστας.

εξυπνος είπε...

εν βλάκας που είσαι αλλά τσπ.