Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΔΗΣΥ, ΕΥΡΩΚΟ ΚΑΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Ένα πάγιο αίτημα του Κυπριακού λαού έγινε πραγματικότητα με την έγκριση από τη Βουλή (κατά πλειοψηφία) του πορίσματος για το Φάκελο της προδοσίας.

Για πρώτη φορά ύστερα από τριάντα επτά χρόνια από το πραξικόπημα και την εισβολή καταγράφονται και επίσημα τα γεγονότα που οδήγησαν στην κατοχή.

Το σημαντικό συμπέρασμα είναι ότι στην ουσία πιστοποιούνται και ενισχύονται όσα λέχθηκαν ή γράφτηκαν κατά καιρούς από ερευνητές και συγγραφείς.

Μέσα από το πόρισμα δικαιώνεται η οπτική μέσα από την οποία το ΑΚΕΛ ανέλυε και παρέθετε τα γεγονότα, ενώ καταποντίζεται η προσπάθεια που για χρόνια κατέβαλλε ο ΔΗΣΥ για να σπείρει την αμφιβολία ή να βρει τρόπους να αθωώσει ή και να μειώσει τις ευθύνες της λεγόμενης ενωτικής παράταξης, της ΕΟΚΑ Β’ και του ίδιου του Γρίβα.

Η ηγεσία του ΔΗΣΥ δεν έχανε και δεν χάνει ευκαιρία να τιμά τον Γρίβα και τη δράση του κατά την περίοδο 1955-59 ως στρατιωτικού αρχηγού της ΕΟΚΑ, διαγράφοντας ή αποσιωπώντας την μετέπειτα δράση του.

Στελέχη του κόμματος σε δημόσιες εμφανίσεις τις τελευταίες μέρες προσπαθούσαν επίμονα  να τον απαλλάξουν ευθυνών για το πραξικόπημα με το «επιχείρημα» ότι αυτός είχε πεθάνει τον Ιανουάριο του ’74, έξι μήνες πριν το πραξικόπημα.
Ωστόσο μέσα από το πόρισμα διαφαίνονται ξεκάθαρα οι ασήκωτες ευθύνες του όσο και ο συνωμοτικός χαρακτήρας των ενεργειών του Γρίβα αλλά και τα σχέδια πραξικοπήματος που κατέστρωσε ο ίδιος εναντίον του Μακαρίου.

Για χρόνια ο ΔΗΣΥ στήριζε τη δύναμη του στην εκμετάλλευση του Γρίβα και στην οικειοποίηση του αγώνα της ΕΟΚΑ.
Στο όνομα του Γρίβα και της ΕΟΚΑ μοίραζε πιστοποιητικά πατριωτισμού στους πολιτικούς του αντιπάλους και διεκδικούσε δάφνες πατριωτισμού.
Τώρα μένει εκτεθειμένος…

Να γιατί αντέδρασε τόσο έντονα στην υιοθέτηση του πορίσματος για το φάκελο.
Πολλοί διερωτώνται πώς είναι δυνατόν από τη μια να στηρίζει την ιδεολογία της ΕΟΚΑ που ήταν η Ένωση και από την άλλη να παρουσιάζεται ως η μόνη συνεπής πολιτική δύναμη που υποστηρίζει λύση στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Είναι όμως και το ΕΥΡΩΚΟ που διεκδικεί κι αυτό δάφνες από τη δράση του Γρίβα.
Μάλιστα στελέχη του παρέστησαν στις 24 Ιανουαρίου στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κ.Ε.Α. στη Λεμεσό όχι μόνο για να τιμήσει τον Γρίβα αλλά και για να επαναβεβαιώσει τους στόχους τόσο της ΕΟΚΑ όσο και της ΕΟΚΑ Β’.
Σε εκείνη τη συγκέντρωση που χαιρέτισε και ψηλόβαθμο μέλος του κόμματος διατρανώθηκε η εμμονή στη λύση της Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα και αναπτύχθηκαν θεωρίες ότι αυτή η μορφή λύσης είναι εφικτή ακόμα και σήμερα!

Η στάση των δύο κομμάτων δημιουργούν σωρεία ερωτηματικών για την ειλικρίνεια τους όσον αφορά τη λύση του κυπριακού.
Για τον μεν ΔΗΣΥ πόσο αξιόπιστος είναι όταν διακηρύσσει την πίστη του στη Δ.Δ.Ο. και για το ΕΥΡΩΚΟ ποια λύση προκρίνει όταν απορρίπτει τη λύση Δ.Δ.Ο.

37 σχόλια:

νεος είπε...

Και φυσικά..."μούγκα τα ΜΜΕ" στη συγκεκριμένη υπόθεση που θα έπρεπε να είναι στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου..

Ενώ για τον Συνεταιρισμό....σχίστηκαν ουκ ολίγα ιμάτια και χύθηκαν κροκοδείλια για μέρες από τους πρώην και νυν εταίρους...και τα ΜΜΕ βεβαίως-βεβαίως...

Ζίζιρος είπε...

Γιατί εθέλαμε παπάν, οξά αρχιεπίσκοπο για να μας πουν ποιοί έφεραν την καταστροφή στην Κύπρο?
Το λάθος του μακάριου ήταν που τους έδωσε τον κλάδο ελαίας τζιαί εμάρανε γλήορα τα μαυρογέρημα. Αν τους εδιούσε που 2-3 ελιές του καθεμιού, ίσως να μετανοούσαν και να παραδέχονταν τα λάθη και τα εγκλήματα τους.

Γεώργιος Γρίβας Διγενής είπε...

Δοσίλογοι – προδότες βγάλτε επιτέλους το σκασμό!
Η ιστορία είναι εκεί και δε μπορεί κανείς να την παραποιήσει. Ούτε με 100 πορίσματα δεν αποποιείστε των ευθυνών σας.

Σολιάτης είπε...

Αφού δε ντρέπεσαι και χρησιμοποιείς αυτό το όνομα Γρίβα Διγενή, η ιστορία γράφτηκε με αίμα και δεν αλλάζει αυτό είπε και ένας άλλος αχάπαρος ο Ουράνιος Ιωαννίδης. Κατά τα’ άλλα είμαστε εμείς δογματικοί.
Η ιστορία είναι επιστήμη και ως τέτοια δεν είναι στατική και ότι γραφτεί γράφτηκε και δεν ξεγράφεται. Η ιστορία πρέπει να αναπροσαρμόζεται με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν, όπως και σε κάθε επιστήμη που εξετάζει φυσικά, κοινωνικά, και οικονομικά φαινόμενα.
Την ιστορία συνήθως τη γράφει η άρχουσα τάξη. Έτσι και στην Κύπρο η άρχουσα τάξη παρουσίασε την ιστορία που την βόλευε. Διέγραψε όσα την ενοχοποιούσαν και έφτιαξε παραμύθια που να την δικαιώνουν και να την ηρωοποιούν. Η Αλήθεια ποια είναι. Ιστορία είναι μόνο αυτή που διδάσκεται στα σχολεία;
Πότε παρουσιάστηκε η δράση της αριστεράς που ήταν η μόνη οργανωμένη πολιτική δύναμη, τουλάχιστον μέχρι το 1945, για να μην πω μέχρι την ανεξαρτησία. Είναι η αριστερά που με τη δράση της οδήγησε στις συμφωνίες του 1960; Είναι με τη δράση της αριστεράς που φτάσαμε στα γεγονότα του 1963; Είναι η αριστερά που δημιούργησε το ΔΕΚ, την παράνομη ΕΟΚΑ β Που ήθελε λέει να φέρει την ένωση με την Ελλάδα, και παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις έκανε το πραξικόπημα με τους χουντικούς αξιωματικούς και έφερε την ένωση με την Τουρκία;
Είναι ο Γρίβας που συνεργάστηκε πρώτα με τους Γερμανούς και μετά με τους άγγλους κατακτητές της Ελλάδας. Είναι ο Γρίβας που έδινε διαταγές για δολοφονίες αριστερών για να μη μπορεί το ΑΚΕΛ να παίξει ρόλο στο νέο κράτος και η έννοια του αυτή φαίνεται στα απομνημονεύματα του. Είναι ο Γρίβας που ήρθε στην Κύπρο μετά το 1963 για να εφαρμόσει τα διχοτομικά σχέδια του ΝΑΤΟ με τους συνοδοιπόρους του.
Αυτοί που έχουν ευθύνες, είναι αυτοί που δε θέλουν να παρουσιάζονται τα πράγματα όπως έγιναν και αντιτάσσονται σε κάθε τι που δείχνει την αλήθεια και τις ευθύνες της δεξιάς και κυρίως της ακροδεξιάς που μας οδήγησε εδώ που είμαστε σήμερα

Γεώργιος Γρίβας Διγενής είπε...

Σολιάτη τα ναρκωτικά που παίρνεις είναι και νοθευμένα , αλλά και ληγμένα.
Η δεξιά είναι γεμάτη από ένδοξους αγώνες, ενώ η αριστερά από προδοσίες.
Η θα βάλετε μυαλό, η θα σας βάλουμε εμείς!

Βλάκας που έβαλε μυαλό. είπε...

Μπράβο ρε Γρίβα, δεν θέλω άλλη δικαιολογία για να χέσω την ΕΔΕΚ και να ψηφίσω ΑΚΕΛ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ, ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ είπε...

Χεστήκαμε τώρα με τις απειλές σου, πιστώ αντιγραφω του Γρίβα. Ποιοί είναι οι αγώνες και ποιές οι προδοσίες;

εοκα γ είπε...

ο γριβας σκοτωνε ελληνες για την ενωση.τωρα το ακελ σκοτωνει ελληνες μεσω λαθρομεταναστων ανεργιας ακριβειας ροσυφετιου για την ενωση με την τουρκια.ολοι προδοτες ειστε.το πραξικοπημα του λαου ερχεται.η επανασταση ξεκινησε ηδη!

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείς ρε Γριβα εοκαγ και ότι άλλη μαλακία σκεφτείς, με τους έλληνες που σκοτωσε ο Γρίβας για την ενωση, με ποιαν χώρα έκανε ένωση;

Σολιάτης είπε...

Η Γνώμη μου Μιχάλη είναι ότι η απόφαση του Γλ. Κληρίδη (που τον έχουν και για διορατικό) δεν ήταν σωστή, δηλαδή να στεγάση στο κόμμα του τους πραξικοπηματίες, διότι δεν φτάνει που δεν τιμωρίθηκαν, όχι μόνο μπήκαν στη ηγεσία του κόμματος, αλλά πήραν και πολιτιακά αξιώματα. Πως να μη ψάχνει ο ΔΗΣΥ να βρει τρόπους να εξαγνίσει το πραξικόπημα; πως να μη θυμάται κάθε λίγο τις φουστανέλες; μια ομοσπονδία, μια σχεδόν συνομοσπονδία, και μια πάμε στο ελληνικό κράτος. Αλλά δεν είναι οι θέσεις του ΔηΣΥ διότι αυτές τις εκφράζει μόνο ο πρόεδρος. Οι άλλοι δικαιούνται να λένε ότι θέλουν, είναι πουσυλλεχτικό κόμμα τους χωρεί όλους.

Γεώργιος Γρίβας Διγενής είπε...

Ποιους σκότωσε βρε κουζούλιακες ο αρχηγός?
και οι παράπλευρες απώλειες δεν αποφεύγονται σε μια επανάσταση.
Ντροπή σας να βρίζεται τον άνθρωπο που πρόσφερε τα πάντα για την πατρίδα.
Όσο και να προσπαθείτε να αμαυρώσετε τη μνήμη και το έργο του δε θα τα καταφέρετε ποτέ σας οπαδοί του δικτάτορα Μούσκου.

Ανώνυμος είπε...

Βλάκα που έβαλες μυαλό, πάλι βλάκας έμεινες. Ακελ – εδεκ το ίδιο πράμα είσαστε. Δηλαδή ρουφιάνοι και προδότες.

Μιχάλης είπε...

@ νεος ελληνοκυπριος

Και όχι μόνο αυτό αγαπητέ μου,
Είναι γνωστός ο ρόλος των ΜΜΕ απέναντι στην κυβέρνηση.
Δεν είμαι από αυτούς που θέλουν τα ΜΜΕ να υποστηρίζουν κυβερνήσεις. Είμαι απ’ αυτούς που υποστηρίζουν ότι τα ΜΜΕ δεν πρέπει να διαμορφώνουν πολιτικές.

Είδε κανένας τα ΜΜΕ να σχολιάζουν τη δήλωση του αρχιεπισκόπου ότι πρέπει να φύγουν όλοι οι έποικοι από την Κύπρο περιλαμβανομένων και των ΕΛΛΗΝΩΝ;

Αν κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης ή του ΑΚΕΛ μιλούσε για Έλληνες έποικους φαντάζεστε τι θα γινόταν;

Μιχάλης είπε...

@ Ζίζιρος

Φυσικά και δεν χρειαζόμαστε παπά να μας το πει, το καλό της υπόθεσης είναι ότι πλέον το πόρισμα είναι εκεί με βούλα της Βουλής.

Μιχάλης είπε...

@ Γεώργιος Γρίβας Διγενής

Ποιο σκασμό να βγάλουμε αγαπητέ μου;
Αντιλαμβάνεσαι ότι όταν μιλούν τα ντοκουμέντα τα λόγια περιττεύουν.

Σου συστήνω να διαβάσεις το βιβλίο του Σπύρου Παπαγεωργίου (ξέρεις ποιος είναι αυτός έτσι;) «Μακάριος πορεία δια πυρός και σιδήρου».
Θα μάθεις πολλά για τον Γρίβα και το ρόλο του και μάλιστα από πρώτο χέρι…

Επίσης θα ήταν καλό να μας πεις και ποιες είναι οι προδοσίες της Αριστεράς. Στοιχειοθετημένες όμως, και όχι με αερολογίες.

Φαίνεται αγαπητέ μου δεν ξέρεις τι σημαίνει παράπλευρες απώλειες.
Οι δολοφονίες ανθρώπων το 55-59 είτε το 71-74 δεν είναι παράπλευρες απώλειες. Είναι δολοφονίες.

Και αν πρόκειται για παράπλευρες απώλειες τότε γιατί δεν βρίσκουν το θάρρος να πούνε έστω και μια συγνώμη στους συγγενείς αυτών των ανθρώπων;

Και μια σημείωση: ο γράφων δεν είναι οπαδός του Μακαρίου. Και η έκφραση Μούσκος δείχνει ότι ζεις ακόμα σε άλλες εποχές.
Επίσης, είναι γελοίο να αποκαλείς τον Μακάριο δικτάτορα όταν ο Γρίβας ήταν η απόλυτη προσωποποίηση της στρατοκρατίας.

Μιχάλης είπε...

@ Σολιάτης

Έχεις δίκαιο.
Ο ΔΗΣΥ έδωσε πολιτική έκφραση στους ανθρώπους που στράφηκαν κατά του κράτους.
Θέλω να σημειώσω παράλληλα ότι από μια άποψη η στάση αυτή μπορεί να ωφέλησε. Σταμάτησαν την παράνομη δράση.
Το ζητούμενο όμως είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι εκτός μεμονωμένων εξαιρέσεων παραμένουν αμετανόητοι.
Κάποιοι βέβαια έφυγαν από τον ΔΗΣΥ και πήγαν δεξιότερα αλλά η ουσία παραμένει.

Ανώνυμος είπε...

Ωστε ο Κυπριακος λαος απαιτουσεν την συγραφην πορισματος τζαι ο κουλιας, ο σιζοπουλος τζαι ο αριστοφανης εκαμαν τα ονειρα του πραγματικότητα τζαι εφκαλαν πορισμαν. Μαλιστα!

Αμαν εκαμετε τον ΔΗΣΥ να εν το νουσιμον κομμαν τζαι σε τουτον το θεμαν μασσιαλλα σας.

Διερωτουμε ωσπου μπορει να σας φτασει η απελπισιας σας τζαι το καταντημαν σας τζαι ηντα αλλον εννα καμετε να μας ψυχαγωγησετε.

Xwrikos

Μιχάλης είπε...

@ Xwrikos

Πες μου ειλικρινά, δεν άκουσες ποτέ το αίτημα για άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου;
Και ότι κυρίως αυτό το αίτημα προερχόταν από τους εμπλεκόμενους της δεξιάς και πρωτοεμφανίστηκε μέσω των συνεντεύξεων του Σαμψών;

Μιλάς για απελπισία. Ξεχνάς όμως ότι η συγκεκριμένη επιτροπή της βουλής υπάρχει και εργάζεται τα τελευταία 6 χρόνια και μάλιστα αναβαθμίστηκε;
Ξεχνάς ότι ήταν εισήγηση του ίδιου του ΔΗΣΥ να ολοκληρωθεί το πόρισμα πριν το κλείσιμο της βουλής;

Επομένως αγαπητέ μου τα περί ψυχαγωγίας, αλλού.
Και αν ήταν ψυχαγωγία δεν θα γινόταν τόσος ντόρος από τον ΔΗΣΥ.

Ανώνυμος είπε...

γιατι κυριε Μιχάλη θυμηθήκατε τωρα να βαλετε το θεμα στη βουλη;

θελεις να σου θυμισω τους βαρελοτους;

Γιώργος είπε...

ανώνυμε
Μα πού ζεις γιε μου;

Το θέμα τούτο συζητείται για 6 χρόνια είπε σου ο Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Μιχάλη το νέο λούκ σου δεν παίζεται! Τους 10000 σταυρούς ,τους έχεις σίγουρους.
Πάμε τώρα και για την πρωτιά του 35%+ για να καταπιούν τη γλώσσα τους μερικοί-μερικοί !

Γεώργιος Γρίβας Διγενής είπε...

Βλακέντιοι του ΑΚΕΛ ο Γρίβας τιμήθηκε από τη βουλή ως άξιο τέκνο της πατρίδας. Ακόμη και μερικά 24ωρα μετά το θάνατο του, η βουλή των αντιπρόσωπων τον τίμησε επάξια για την προσφορά στην πατρίδα.
Η ιστορία δεν είναι νομοσχέδιο για να περάσει μέσα από της δημοκρατικές διαδικασίες της βουλής.
Γράφεται από τους ιστορικούς και όχι από αχάπαρους ερευνητές/δημοσιογράφους.

Να εύχεστε να μην απαιτήσει ο κυπριακός λαός άλλα πράματα γιατί η Κύπρος είναι νησί και μόνο στα κατεχόμενα θα μπορείτε να πάτε να κρυφτείτε θρασύδειλα ανθρωπάκια!!!

Anef_Oriwn είπε...

Xwrikε,

Ξέχασες να γράψεις ότι φταίει ο Χριστόφιας και γι’ αυτό ΔΕΝ θα τον ξαναψηφίσεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Ηράκλειτος

Φίλτατε Γεώργιε Γρίβα Διγενή, ο φανατισμός με τον οποίο διατυπώνεις, όχι τις προσωπικές σους απόψεις – για έχεις τέτοιες πρέπει να διαθέτεις κριτική σκέψη - αλλά τα συνθήματα περασμένων και αιματοβαμμένων δεκαετιών που κάποιοι σου εμφύτεψαν στο κρανίο- δεικνύουν δυο πράγματα...
Α) Ότι είσαι μικρός και ανώριμος, δηλαδή, θύμα των αυξημένων σου ορμονών, που σε καθιστούν ευάλωτο και ανίκανο να αντισταθείς στην εύκολη προπαγάνδα του τύπου «Ζήτω το έθνος» και «Φωτιά και τσεκούρι στους Τούρκο - προσκυνημένους». Παλιά τους τέχνη κόσκινο δηλαδή, τα ίδια έκανα και τις δεκαετίες 60 – 70, έβγαζα στους δρόμους αμούστακους μαθητές και οι ίδιοι πουλούσαν ανέξοδο πατριωτισμό από τα μπαλκόνια… Τα αποτελέσματα τα είδαμε και τα βιώνουμε μέχρι σήμερα …
Β) Αν τα άνωθεν δεν ισχύουν, τότε μιλάμε για μια σοβαρότατη μορφή μαλάκυνσης του εγκέφαλου, γεγονός που σε καθιστά επικίνδυνο, καθώς μπορεί κάλλιστα στη θολούρα που σε διέπει, να προκαλέσεις κακό τόσο στον εαυτό σου, όσο και στους συνανθρώπου σου…
Οπότε φίλτατε, θα σου συνιστούσα να δεις τάχιστα κάποιον ειδικό…
διότι πάνω από όλα η υγεία και μετά τα υπόλοιπα …

Γεώργιος Γρίβας Διγενής είπε...

Γιώργο πήγαινε να κοιταχτείς εσύ και γω μια χαρά είμαι.
Πιο αρρωστημένα μυαλά από εσάς τους μπολσεβίκους δεν υπάρχουν πουθενά σε όλο τον κόσμο.
Είσαστε το καρκίνωμα της ανθρωπότητας. Βάρος της κοινωνίας το οποίο πρέπει τάχιστα να απαλλαγούμε. Είσαστε χειρότεροι και από τους μογγόλους τους τούρκους!

Ανώνυμος είπε...

Καλά κρασά…
Σύμπτωμα πρώτο της διαταραχής που σε διέπει… Με αποκαλείς Γιώργο, είδες πουθενά ότι με λένε Γιώργο, μήπως ακούς και φωνές ;
Σύμπτωμα δεύτερο… Διάβασε το πόνημα που έγραψες «Πιο αρρωστημένα μυαλά από εσάς τους μπολσεβίκους δεν υπάρχουν πουθενά σε όλο τον κόσμο. Είσαστε το καρκίνωμα της ανθρωπότητας. Βάρος της κοινωνίας το οποίο πρέπει τάχιστα να απαλλαγούμε. Είσαστε χειρότεροι και από τους μογγόλους τους τούρκους» και πες μου αν αυτός ο οχετός μίσους και χαρακτηρισμών που ανήκουν σε άλλες δεκαετίες, μπορεί να εκφραστεί από ένα ανθρώπινο ον που έχει σώας τας φρένας…

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 3/22/2011 10:10 πμ

Όπως σωστά επισημαίνει ο Γιώργος, το θέμα συζητείται για 6 χρόνια στη Βουλή. Άρα δεν το θυμήθηκε κανένας τώρα.

Όσον αφορά τους βαρελότους, μπορείς να μου τους θυμίσεις με την προϋπόθεση ότι θα σταθείς να συζητήσουμε με επιχειρήματα.

Μιχάλης είπε...

@ Γεώργιος Γρίβας Διγενής

Καταρχήν μάθε να συζητάς και όχι να βρίζεις. Όταν βρίζεις αποδεικνύεται η αδυναμία σου να κάνεις διάλογο και έλλειψη επιχειρημάτων.

Και έτσι για να μην κοκορεύεσαι πολύ, μάθε ότι ο Γρίβας ανακηρύχθηκε άξιος της πατρίδος από την ελληνική βουλή μετά από δικό του όρο προκειμένου να αποδεχθεί τις συμφωνίες Ζυρίχης.
Το 1974 τον τίμησε μόνο η δεξιά πλευρά της βουλής.

Επίσης, το πόρισμα δεν είναι νομοσχέδιο και δεν γράφτηκε από κανένα ερευνητή ή δημοσιογράφο…

Ποια άλλα πράγματα θα απαιτήσει ο κυπριακός λαός; Έτσι για να έχουμε και καλό ρώτημα;

Ανώνυμος είπε...

Πουστοκομμουνιστες ευχουμαι να εξαφανιστειτε στις εκλογες για να μεν αναγκαστούμε να σας εξαφανισουμε εμεις.

Ανώνυμος είπε...

Πως θα μας εξαφανήσεις; αυτή είναι δημοκρατική σκέψη; Αν νομίζεις δηλαδή πως σε λαμβάνω υπ' όψη κάνεις λάθος κάνω χάζι

Ανώνυμος είπε...

Το νιν αντανα τρώει τη γη τρώει τη γη θαρκέται, μα πάντα τζείνον τρώετε τζαι τζείνον καταλυέται.

Ανώνυμος είπε...

Τολμάτε να χρησιμοποιείτε τον εθνικό ποιητή ρε καθήκια;

Anef_Oriwn είπε...

Ορίστε ακόμα έναν ωραιότατο ποίημα από τον «εθνικό ποιητή»: http://aneforiwn.blogspot.com/2009/07/352009-9.html

Ζίζιρος είπε...

Μπράβο παιδιά. Περιποιηθήκατε κατάλληλα τους αμετ-ανόητους.
Όμως νομίζω θα ήταν σοφότερο να τους αντιμετωπίσουμε όπως ο Γκάντι τους αποικιοκράτες άγγλους, γιατί με τις παρεμβολές τους εκτροχιάζουν τις συζητήσεις ξεφεύγοντας από το θέμα.
Σιωπηλή αντιμετώπιση λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...

@Μιχαλης

Εμιλησα για το πορισμαν το οποιον ηταν και διαφωνεια του συναγερμου. Η βουλη εκαλεσεν μαρτυρες εκατεγραψεν καταθεσης εμαζεψεν στοιχεια. Επρεπε να καμει μιαν εκθεσην για την ταυτοτηταν της ερευνα της τζαι να δωσει προσβασην σε οποιον επιθυμει να παει να τα δει τζαι να φκαλει πορισμαν τζαι οχι να φκαλουν πορισμαν οι κουλιες οι σιζοπουλοι τζαι οι αριστοφανιδες.

Συνεχηστε την καλη δουλειαν: )

@Ανεφ

Ενοειτε οτι δεν προκειτε να ξαναψηφησω ουτε τον χριστοφιαν ουτε το ακελ τουλαχιστον μεχρι να φυγουν ολοι αυτοι που βρισκοντε στο ακελ σημερα και επικροτουν την πολιτικη του χριστοφια. Για εμενα εν το ιδιον συνενοχοι μαζι του οσοι σιωπουν.


Xwrikos

Anef_Oriwn είπε...

Xwrikε,

Καθόλου ΔΕΝ με παραξενεύουν και ούτε με εντυπωσιάζουν αυτά που λες!!! Βλέποντας τι γράφεις εδώ και 2-3 χρόνια, το παράδοξο θα ήταν το αντίθετο!

Μιχάλης είπε...

@ Xwrikos

Τι φανταζόσουν δηλαδή ότι ήταν ο φάκελος;
Είναι μαρτυρίες, έγγραφα και ότι άλλο στοιχείο υπάρχει. Συλλέγεται και βγαίνει ένα αποτέλεσμα.
Και δεν ήταν μόνο αυτοί που αναφέρεις. Ήταν και ο Γ. Γεωργίου του ΔΗΣΥ που όπως έγραψα και πριν ήταν δικό του αίτημα να ετοιμαστεί μέχρι τις αρχές του 2011.