Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ. Ο Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΑΚΕΛ



Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ έφτασε στο σημείο να λέει ψέματα προκειμένου να πλήξει το ΑΚΕΛ.
Με αφορμή τις δηλώσεις του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ που έγιναν το Σάββατο το πρωί στο ραδιόφωνο 107,6,  ο Ν. Αναστασιάδης παραποιώντας τις δηλώσεις Ά. Κυπριανού προσπάθησε να τον παρουσιάσει ως ανθέλληνα λέγοντας ότι ελπίζει ότι «το 2013, αν δεν θελήσει να διεκδικήσει τις εκλογές ο κ. Χριστόφιας, πιθανότατα να επιλέξουν έναν Τουρκοκύπριο».

Οι επικριτές του Ά. Κυπριανού απέκρυψαν ότι ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ μιλούσε για την προεδρία της Δημοκρατίας ΜΕΤΑ τη λύση του κυπριακού.
Ρωτήθηκε για το πώς εννοεί το ΑΚΕΛ την εκ περιτροπής προεδρία και απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση είπε (η αναφορά είναι στο 3.20’):
«Μας ενοχλεί γιατί θα είναι ο Τ/κύπριος πρόεδρος της Δημοκρατίας για 2 χρόνια; Μα καλά, μόνο οι Ε/κύπριοι είναι καλοί; Εγώ διαφωνώ π.χ. δεν θα ήθελα να έχω έναν δεξιό Ε/κύπριο για πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα προτιμούσα να είχα έναν αριστερό».

Οι διαστρεβλωτές σταματούν σε αυτό το σημείο νομίζοντας ότι μπορούν να περάσουν το ψέμα τους.
Όμως η δήλωση είχε και συνέχεια:
«Με ποια έννοια το λέω αυτό; Οι πολιτικές που ακολουθεί ο αριστερός Τ/κύπριος είναι πιο κοντά στις πολιτικές που θέλω να ακολουθηθούν.
Ως εκ τούτου θεωρώ ότι ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ αυτή η πρόταση μπορεί να βοηθήσει στο να ξεριζώσουμε την ουσία του κυπριακού προβλήματος όπως την έχουν διαμορφώσει κάποιοι εδώ και χρόνια».  

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση (6.46) είπε:
«Το καθετί πρέπει να κρίνεται κατά την άποψη μου με βάση την εντιμότητα και το χαρακτήρα του ανθρώπου, τις πολιτικές θέσεις που εκφράζει και όχι από την φυλετική του καταγωγή. Αυτό είναι για μας το κριτήριο για το αν θα υποστηρίξουμε κάποιον ή όχι.
Αν είναι Τ/κύπριος και είναι έντιμος και τίμιος άνθρωπος, αγαπά την πατρίδα του, έχει πολιτικές θέσεις οι οποίες γνοιάζονται για τον τόπο, για το λαό και ενδιαφέρεται για να έχει κοινωνική δικαιοσύνη, εγώ δεν έχω πρόβλημα να στηρίξω έναν τέτοιο άνθρωπο».

Αυτές είναι κατά λέξη οι δηλώσεις του κ. Κυπριανού που διαστρεβλώθηκαν απροκάλυπτα τόσο από τα Μέσα Ενημέρωσης όσο και από πολιτικούς.
Πόση σχέση έχουν με τις δηλώσεις Α. Κυπριανού οι δηλώσεις Αναστασιάδη;

Πέραν τούτων ο κ. Αναστασιάδης διερωτήθηκε αν επιδιώκεται να περιφρονηθούν οι Ε/κ και «να υιοθετήσουμε ότι είμαστε δεν ξέρω τι εθνότητα» και κατά πόσο γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί ότι «δεν έχουμε εθνική καταγωγή, δεν έχουμε εθνική ταυτότητα, δεν πρέπει να τη σεβόμαστε, πρέπει να μισούμαστε ανάμεσά μας».
Πρόσθεσε ακόμα ότι «ο ίδιος υποστηρίζει τη στενή συνεργασία με τους Τ/κ, αλλά είναι άλλο«να εκφράζεσαι κατά τρόπο που να υποδηλοί μίσος ή αντιπάθεια προς οτιδήποτε προέρχεται από τον κυπριακό ελληνισμό».
Από πού έβγαλε αυτά τα συμπεράσματα ο Ν. Αναστασιάδης; Πού είδε τέτοιες αναφορές στη δήλωση Α. Κυπριανού;

Φαίνεται ότι οι του ΔΗΣΥ δεν πήραν τα μαθήματα τους από προηγούμενες προεκλογικές εκστρατείες.
Δοκίμασαν τα περί ανθελληνισμού και άλλα παρόμοια σε προηγούμενες αναμετρήσεις και ιδιαίτερα μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών του 2008 και απέτυχαν.

Ας τους προβληματίσουν τουλάχιστον οι εμπειρίες του παρελθόντος.

47 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΤΕ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ.
ΚΑΝΕΙ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΦΚΙΑΣ. ΧΩΡΤΑΣΑΜΕ, ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

ΕΛΑΜ
ΕΛΑΜ
ΕΛΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν τον ετσιμπούσεν κάποιος που πίσω πασ' τον κώλον, ο Ν. Αναστασιάδης ήταν να ξιχάσει τέλεια πού εβρίσκετουν τζιαί για ήντα πράμαν εμίλαν! Σε κάποιαν φάσιν άρκεψεν να λαλεί ότι ο Α. Κυπριανού αναφέρτηκεν σε Τουρκοκύπριον ή Τούρκον για πρόεδρον της Δημοκρατίας. Χα χα χα! Τρώει μιαν σουβλιάν που πίσω, άφηκεν το ως τζιαμέ τζιαι εδιάκοψεν για μιαν στιγμήν επειδή εξιππάστηκεν! Έφτασεν όμως τζι' έφυεν του. Πρέπει να αναρτηθεί τζιαί τζιείνον το κομμάτιν Μιχάλη. Εγώ είδα το στο ΡΙΚ στα νέα των 0800.
Τελικά εν τζι' ο Αναστασιάδης μια πονηρή Κατίνα που με όποιαν γειτόνισσαν μιλά . . . φκάλλει ούλες τες άλλες γειτόνισσες πουτάνες! Άμα μιλά με άλλην γειτόνισσαν . . . τότε εν οι άλλες ούλες πουτάνες.
Το πράμαν εν τζιαί του γελασμάτου χα χα χα . . . .
Άτε! Να τον σιερούμαστεν!

Ανώνυμος είπε...

Με τον τρόπον που εμίλησεν ο Α. Κυπριανού για τούτον το θέμα, κανένας άνθρωπος λογικός δεν θα διαφωνούσεν. Τζιαί δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν πιο Ελληνικές τζιαί πιο Πανανθρώπινες απόψεις.
Διότι κάποτε πρέπει να θυμούμαστεν τζιαί τον παναθρώπινον Ελληνισμόν των αρχαίων, όι μόνον τον ψευτοελληνισμόν του σήμερα.
"Πάντων ανθρώπων μέτρον άνθρωπος" είπεν ο Ηράκλειτος. Τούτον ακριβώς σημαίνουν τζιαί οι δηλώσεις Α. Κυπριανού.
Αλλά τούτοι οι φωστήρες σήμερα, έν τζι' εν αρκειμός να φκάλουν τζιαί τον Ηράκλειτον πελλόν.

Ανώνυμος είπε...

Αν η κριτική (σ΄αυτά που λέει προεκλογικά) ο σημερινός Γ.Γ. του ΑΚΕΛ γινόταν από αριστερά, θα έπρεπε ίσως να δώσει απαντήσεις στα πιο κάτω ερωτήματα:
1.Θεωρεί εύκολο να κατανοήσει ένας άνθρωπος με εθνικιστική παιδεία (ακόμη και καλοπροαίρετος) αυτά που λέει για την εκ περιτροπής;
2. Αυτό το χιλιοειπωμένο ΚΑΠΟΤΕ που αναφέρει με τόση ευκολία, γιατί δεν έγινε μέχρις στιγμής πραγματικότητα; Είναι νομίζω αυτονόητο ότι για να περάσουν αυτές οι απόψεις που σωστά υποστηρίζει, χρειάζεται συστηματική διαπαιδαγώγιση του κυπριακού λαού σε μια πολιτική κατεύθυνση, εντελώς αντίθετη από όσα δεκαετίες τον δίδασκαν (μη εξαιρουμένου και του μακαριακοενωτικού ΑΚΕΛ τη δεκαετία του 1960).
Περιμένουμε μήπως κατά την προεκλογική περίοδο "του αλαλούμ" να πείσουμε και να οπλίσουμε τον απλό λαϊκό άνθρωπο με τη νέα αυτή αντίληψη των πραγμάτων; Αυτό που καταφέρνουμε δεν είναι παρά μόνο ΠΟΛΩΣΗ καιεξ αυτής αντισειναγερμική συσπείρωση των οπαδών μας.
3. Αν περιμένουμε πάντως απο το "σύμμαχο" ΔΗΚΟ να μην εγκαταλέιψει την κυβέρνηση θιγόμενο από τέτοιες "εξστεμιστικές" θέσεις του Χριστόφια στις συνομιλίες, και αν πιστεύουμε ότι είναι αυτός και μόνο ο λόγος που μας αποτρέπει να προχωρήσουμε, τότε η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ είναι για την Κύπρο μια αδήριτη πραγματικότητα με συνευθύνη και της αριστεράς.
Συνεπώς για ένα πραγματικό φίλο της ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ δεν έχει και τόση σημασία τι πιστεύει ο ΔΗΣΥ και ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του, όσο ίσως το το τι ουσιαστικά βήματα προς τη λύση της ΔΔΟ έχει κάνει το ΑΚΕΛ και ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ.
Υ.Γ Μην καλλιεργούμε επίσης αυτό το πολύ τετριμμένο και αντιφατικό ότι δηθεν οι Τ/Κ δεν έχουν κάνει βήματα προς τη λύση, την ίδια στιγμή που όλοι(ακόμη και ο Άνδρος) ομολογούν, με προεξάρχοντα τα Η.Ε. ότι ο ΤΑΛΑΤ στο ζήτημα της διακυβέρνησης αποδέκτηκε πλήρως τις θέσεις που κατέθεσε στο τραπέζι ο Χριστόφιας.(Μήπως αφελώς πιστεύουμε ότι οι Τ/Κ (εθνικιστές)θεωρούν την εκ περιτροπής, υποχώρηση μόνο των Ε/Κ);

Αυτά από ένα Κύπριο πολίτη που βαρέθηκε τον προεκλογικό εμπαιγμό.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητοι μεταναστολαγνοι και τουρκολαγνοι προπσαθειτε με νυχια και με δοντια να μας κανετε μειονοτητα.το ξερουμε οτι ειστε τουρκοι.ειστε μειονοτητα.ποτε δεν θα κυβερνησεις την πατριδα μου τουρκε εισβολεα.ποτε.προτιμω να σε αφανισω με μια γενοκτονια οπως ολες αυτες που υπεστη το εθνος μου απο σενα και δε τις αναγνωριζεις.

Μιχάλης είπε...

Τελευταίε ανώνυμε

Γιατί τόση αγωνία τελευταία;
Τι σε έπιασε;

Ανώνυμος είπε...

Τη ξαστεριά πότε θα μας την τραγουδήσουν οι πρώτος και προτελευταίος σχολιογράφοι?

«Χέσαιτο γαρ ει μαχαίσετο» από τους «Ιππείς.
Αφιερωμένο εξαιρετικά στα 2 προαναφερθέντα φιλαράκια

Ανώνυμος είπε...

Θεοδόσης Πιερίδης, ο οποίος αντι-
λαμβανόταν την Κύπρο ως επαρχία της Ελλά-
δας και έγραφε στην Κυπριακή συμφωνία
(1956) απευθυνόμενος στους Άγγλους:«Στης Μεσόγειος τι θέτε τη γλυκιά γαλανά-
δα; / Εμείς είμαστε Κύπρος, εμείς είμαστε
Ελλάδα»· ή ο -επίσης αριστερός- Τεύκρος
Ανθίας, ο οποίος την επομένη της υπογραφής των συμφωνιών της Ζυρίχης έγραφεστο Ορατόριο (1961), απευθυνόμενος στην
Κύπρο: «Έκθετο εσύ; Ένα Παρθενώνα έχεις
για σπίτι».

Ανώνυμος είπε...

Ού ου ου ουπς . . . . . έγραψα:
("Πάντων ανθρώπων μέτρον άνθρωπος" είπεν ο Ηράκλειτος.)
Έπαθα όπως τον Αναστασιάδην χα χα χα . . . . . εξισκουπίστηκα!

Διορθώνω:
"Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος" είπεν ο Ηράκλειτος.


Προς τον ανώνυμον που απειλά: Ε φιλούιν μου; Σταμάτα να γοράζεις καλτσόν που τα κατεχόμενα! Εντάξει; Εσυνεννοηθήκαμεν;

νεος είπε...

Για τον φίλο τον ανώνυμο που αναφέρθηκε στον Πιερίδη και τον Ανθία, έχω να "συνεισφέρω" το υπόμνημα του ΑΚΕΛ προς τον ΟΗΕ με το οποίο διακήρυττε την ελληνικότητα της Κύπρο και το δίκιο της ενώσεως.
(21/11/49, σε τρία μέρη)

1)http://www.papademetris.net/index.php?option=com_wrapper&Itemid=894
2)http://www.papademetris.net/index.php?option=com_wrapper&Itemid=895
3)http://www.papademetris.net/index.php?option=com_wrapper&Itemid=896

Άλλον η ένωση (ως ελευθερία και δικαιοσύνη για τους Ε/Κ) αγαπητέ φίλε και άλλον ο Γρίβας και η ΕΟΚΑ, εν δύο εντελώς διαφορετικά και άσχετα μπορώ να πω πράματα.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 40' φάνηκε ότι η εθναρχία συμβιβαζόταν με διάφορα σενάρια "ένωσης" που περιλάμβαναν βάσεις κλπ, προκειμένου να απαλλαχτεί μια για πάντα από το "κακό αγκάθθιν".

Ανώνυμος είπε...

εδω ο χριστοφιας τζαι εν αγαπα οποιους δεν ειναι μαζι του και θα αγαπα ο τουρκος?

μιχαλη μιχαήλ γιατι οι τουρκοκύπριοι βρισκονται ολοι στα κατεχομενα? γιατι δεν ερχονται να ζήσουν ολοι στις ελευθερες περιοχες?

και ο ταλατ ήταν σύντροφος αλλα εσιηλλοσκοτώνετουν με τον χριστοφκια...

οχι αλλα γιουσουφακια!
οχι τουρκοποιηση της κύπρου!

Μιχάλης είπε...

Τελευταίε ανώνυμε:

Ρωτάς γιατί οι Τ/κ βρίσκονται όλοι στα κατεχόμενα και γιατί δεν έρχονται να ζήσουν όλοι στις ελεύθερες περιοχές.

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Τους εμποδίζει η κατοχή και ο κατοχικός στρατός όπως εμποδίζει κι εμάς να πάμε στα δικά μας σπίτια.

Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;

Και το θλιβερό είναι ότι κάποιοι με τις ενστάσεις και τις ιδεοληψίες τους προσπαθούν να διαιωνίσουν αυτό το αρνητικό δεδομένο.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 5/16/2011 4:40 μμ

1. Ασφαλώς όχι. Αλλά αυτό δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στο να βλέπεις μπροστά. Με την ίδια λογική δεν πρέπει να μιλούμε και για συμβίωση με τους Τ/κ εφόσον αρκετοί την βλέπουν αρνητικά.

2. Το ΑΚΕΛ έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα «μακαριωενωτικά» και αυτό πρέπει να το έχουμε υπόψη μας. Και δεν είναι σε προεκλογική περίοδο που τέθηκε το θέμα της εκ περιτροπής.

3. Το «παράξενο» είναι ότι κάποιοι οπαδοί της λύσης λένε ότι ο Χριστόφιας δεν έκανε τίποτε προς την κατεύθυνση της λύσης και οι άσπονδοι εχθροί της τον κατηγορούν ότι έδωσε τα πάντα. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Καλώ όσους λένε ότι δεν έκανε όσα θα έπρεπε να κάνει να μας πουν τι δεν έκανε και που θα έπρεπε να κάνει.
Από την άλλη κατηγορούν το ΑΚΕΛ και τον πρόεδρο ότι δεν επιδιώκει τη συνεργασία με το Συναγερμό. Ο ΔΗΣΥ θέλει αυτή τη συνεργασία; Γιατί δεν απαντά κανένας αυτό το ερώτημα;

Υ.Γ. Έχεις δίκαιο ως προς το ότι έγιναν βήματα με τον Ταλάτ. Τα βήματα όμως δεν αποτελούν το σύνολο της λύσης.

arxiepiskopos είπε...

Πόμπο όταν λες ψεύδονται συνειδητά, βάζεις και τον χριστόφια ανάμεσα στους ψεύτες!
Ψήφο στην ΕΔΕΚ . Οι μόνοι που αντιστάθηκαν στην εοκα β΄ . οι μόνοι που δεν πούλησαν τον Μακάριο όσο ζούσε , αλλά και μετά το θάνατο του.

Μιχάλης είπε...

Αυτά τα λένε οι ανιστόρητοι αγαπητέ (ψευδο) αρχιεπίσκοπε.

arxiepiskopos είπε...

Μιχάλη μου αν μου πεις ποιοι ακελικοί αντιστάθηκαν, που και πότε και με ποιόν τρόπο αντιστάθηκαν τότε να ζητήσω συγνώμη. Ονόματα , ημερομηνίες, τοποθεσίες κτλ.
Ξεχνάς μου φαίνεται ότι το ακελ είπε όχι στο μακάριο όταν τους κάλεσε να πάρουν τα όπλα και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία. Μόνο με τα λόγια δεν κάνεις αντίσταση σε φαινόμενα τύπου εοκα β΄.
Ξεχνάς ότι οι εζεκίας και φάντης συνταξίδεψαν με τον καλό καραβοκύρη ως την αγγλία για να πετύχουν τη δδο από το 74.
Είναι τυχαίο που δεν έσπασε μύτη αριστερού από τον ιούλιο του 74 μέχρι την επιστροφή του μακάριου? Είναι τυχαίο που το ακελ προέτρεπε το μακάριο να μην επιστρέψει?
Ντροπή σας δοσίλογοι να εκμεταλλεύεστε το 74 όταν ήσασταν οι μεγάλοι απόντες στην αντίσταση!

Μιχάλης είπε...

@ ψευδο - arxiepiskopos

Σε παράπεμψα στο «Χρονικό της Κυπριακής Τραγωδίας» αλλά προφανώς δεν το έχεις αλλά και να το είχες δεν θα έμπαινες στον κόπο να το ανοίξεις.

Αναφέρω ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ μόνο:

- Ανδρέας Ιορδάνου, έπεσε στις 15 Ιουλίου. Θεωρείτε ο πρώτος νεκρός της αντίστασης.
- Ματθαίος Ματθαίου έπεσε αμυνόμενος στο προεδρικό στις 15 Ιουλίου.
- Κώστας Μισιαούλης, από το Τσέρι δολοφονήθηκε στις 17 Ιουλίου από πραξικοπηματίες μετά από σύλληψη του.
- Κωστάκης Ευαγόρου, μέλος του εφεδρικού. Έπεσε στις 15 Ιουλίου στην περιοχή του αρχηγείου αστυνομίας.
- Λευτέρης Σωτηρίου, έλαβε μέρος στις μάχες Καϊμακλίου (Πεντάδρομος). Συνελήφθη και φυλακίστηκε.
- Γιώργος Κυριακίδης, έλαβε μέρος στις μάχες Καϊμακλίου (Πεντάδρομος). Συνελήφθη και φυλακίστηκε.
- Μιχάλης Μιχαήλ, τον έκαψαν ζωντανό στο στρατόπεδο στα Πλατάνια και τον άφησαν ανάπηρο.
- Γιώργος Χατζηστεφάνου δολοφονήθηκε στις 15 Ιουλίου στη Λάρνακα.
- Γιώργος Χαραλάμπους δολοφονήθηκε στις 15 Ιουλίου στη Λάρνακα.
- Αχιλλέας Κουρτελλής δολοφονήθηκε στις 15 Ιουλίου στη Λάρνακα.
- Ανδρέας Θεοδοσίου δολοφονήθηκε στις 15 Ιουλίου στη Λάρνακα.

Λες ψέματα ότι το ΑΚΕΛ είπε όχι στο Μακάριο όταν τους κάλεσε να πάρουν τα όπλα και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία.
Το αντίθετο έγινε. Ο Μακάριος ζήτησε από το ΑΚΕΛ κατάλογο 1000 ατόμων και το ΑΚΕΛ του έδωσε κατάλογο περίπου 2000 αλλά δεν τους εξόπλισε.
Υπάρχουν οι σχετικές μαρτυρίες του Ε. Παπαϊωάννου επί τούτου.

Όσον αφορά τα περί ταξιδιού στην Αγγλία με τον Κληρίδη για να πετύχουν τη Δ.Δ.Ο. το 1974, αυτό ήταν υπό την έγκριση του Μακαρίου ο οποίος στις συσκέψεις που έγιναν στην Αθήνα τα τέλη Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου 1974 δήλωνε ότι η γραμμή που θα ακολουθηθεί θα είναι η Δ.Δ.Ο. αλλά ως ύστατη υποχώρηση. Και αυτά είναι κατεγραμμένα στα πρακτικά που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ελπίζω τώρα που έδωσα ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ονόματα και διευθύνσεις, όπως ζήτησες, να έχω και τη συγνώμη σου.

arxiepiskopos είπε...

Μιχάλη όχι μόνον είσαι ψεύτης, παραπλανείς κι από πάνω ως τέτοιος άχρηστος που είσαι όπως όλοι οι ακελικοί! Στις μαλακίες και τις παπαρολογίες είσαστε μάνα. Όπως και στις πίπες!
Μιχάλη ένα γεγονός για να γίνει αποδεκτό ως ιστορικό πρέπει να αποδειχτεί τόσον δια της μαθηματικής αποδείξεως όσον και δια της ιστορικής αποδείξεως που προϋποθέτει :
2. Πηγή σύγχρονη. 2. Πηγή αυτόπτης. 3. Πηγή ανεξάρτητη

Ανώνυμος είπε...

Τί Να την κάμουμεν την συγγνώμην του Μιχάλη μου;
Γιατί να μεν βάλει τζι' ο ψευδο - arxiepiskopos κάποια ονόματα ΕΔΕΚκιτών πεσόντων ηρώων στο πραξικόπημα;
Να θυμηθούμεν ούλλοι μας τζιείν' τες μαύρες ώρες που οι πραξικοπηματίες επαίζαν μας τζιαί μας τζιαί τζιείνους (ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ) σαν τους σιήλλους μεσ' την στράταν, τζιαί που η δεξιά εχειροκρόταν τους τζιαί έστελλεν τους συγχαρητήρια τηλεγραφήματα;
Που σιήζουν τα . . . . ιμάτια τους τωρά επειδή είπεν ο Α. Κυπριανού ότι έν εψηφίζουμεν δεξιόν για πρόεδρον;
Ας το ακούσουν ούλλοι ξανά. Αδρώπους που τιμούν τον Γρίβαν τζιαί κάμνουν μνημεία τζιαί μνημόσυνα των πραξικοπηματιών, η αριστερά δεν πρόκειται ποτέ να τους ψηφίσει, ούτε να συνεργαστεί μαζίν τους, έμ' πα να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα.

arxiepiskopos είπε...

Ξεχνάς ότι οι αριστεροί που ήταν στο εφεδρικό εκτελούσαν εντεταλμένη αποστολή και όχι οδηγίες του κόμματος.
Στη λάρνακα δολοφονήθηκαν κάποιοι από ακροβολιστές όταν πήγαν να πανηγυρίσουν με το άκουσμα ότι ο μακάριος ήταν ζωντανός και όχι επειδή αντιστάθηκαν.

Άει γαμήσου κουασιμόδε !

arxiepiskopos είπε...

Ποιος ο λόγος ρε γάρε να καλέσει ο μακάριος τους ακελικούς για ένοπλη αντίσταση και μετά να μην τους δίνει τον οπλισμό? Σε κάφρους νομίζεις ότι απευθύνεσαι μαλακισμένο?

Ανώνυμος είπε...

Μετά που του παρουσιάστησαν τα ονόματα, οι ημερομηνίες τζιαί οι τοποθεσίες που εζήτησεν, ο μαϊμουνοαρχιεπίσκοπος αντί το συγγνώμην που υποσχέθηκεν, αλλό λλίον εν να μας πεί για τον νόμον της . . . . προπαραλήγουσας!
Που δεν περισπάται! Αθθυμάστε!

arxiepiskopos είπε...

Ήρτεν τζιαί το πουτανόπαιδο ο χαμάλης

arxiepiskopos είπε...

Ακόμα να παραθέσει στοιχεία ο κουασιμόδος. Μόνο μισές αλήθειες και κάποια ψέματα παρουσίασε

Μιχάλης είπε...

Ψευδο-αρχιεπίσκοπε

Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία σου να ζητήσεις έστω και μία απλή συγνώμη.
Άλλωστε αυτή την απλή ανθρώπινη ενέργεια δεν την περιέχει το DNA σας, τι να κάνουμε;

Έχετε μάθει μια ζωή να παραμυθιάζετε τον κόσμο και στο τέλος να πιστεύετε και τα δικά σας ψέματα.
Αυτή είναι η δική σας αντίληψη της ιστορίας.

Τα ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ονόματα που παράθεσα είναι από ένα βιβλίο 317 σελίδων όπου είναι καταγραμμένες εκατοντάδες αφηγήσεις και μαρτυρίες.

Και επειδή κατάλαβες το λάθος σου καταφεύγεις όπως ο κάθε γνήσιος εθνικιστής και φασιστοειδές στις ύβρεις.

Να ξέρεις ότι χαίρομαι που δεν είμαι δέσμιος αυτών των απάνθρωπων ιδεολογημάτων.

Να είσαι καλά…

Ανώνυμος είπε...

Κάμνεις πολλά το παλληκαρούιν τζιαί ξατιμάζεις χωσμένος πίσω που το πληκτρολόγιον έννεν; Ούτε ΕΔΕΚκίτης είσαι, ούτε ήσουν ποττέ σου. Είσαι ένα ψατζιεμένο πορτογριβικούιν που "πολεμάς" όπως τον Γρίβαν ακριβώς. Χωσμένος. Έτσι εχώνετουν τζιαί τζιείνος τζιαί επολέμαν . . . "ηρωικά"!
Ώσπου τζι' εψόφησεν χωσμένος μεσ' το κρυσφήγετον τζιαί πήεν στ' ανάθθεμαν. Αλλά η ψατζιή που πότισεν τους μιτσιούς δυστυχώς έμεινεν τζι' έκαμεν την ζημιάν. Εκατάστρεψεν τον τόπον.
Καμαρώστε τωρά το μνημείον του πασ' τον πενταδάκτυλον για να τον αθθυμάστε.

Σολιάτης είπε...

Μας απόδειξε για μια ακόμα φορ΄ο συναγερμός και οι συνοδοιπόροι του πόσο και πως εννοούν την λύση της δ.δ.ο. Έχουν να πουν κάτι αυτοί που μιλούν για γυνέπεια του συναγερμού; Πως ενημερώνει ο συναγερμός τους ψηφοφόρους του για την επιδιωκόμενη λύση; Οσυναγερμός και οι συνοδοιπόροι του απόδειξαν για πολυοστή φορά ότι δεν έχουν συγκροτημένη πολιτική. Πολιτική ασκούν κατα περίπτωση, όπως λάχει κι όπως τύχει. Αντίθετα το ΑΚΕΛ λέει την αλήθεια και δεν κοροΪδεύει τον κόσμο, δεν του λέει παραμύθια. Το ΑΚΕΛ όπως σ' όλα τα ζητήματα έχει συγκροτημένη πολιτική και στο κυπριακό. Έχει στόχους και με συνέπεια αγωνίζεται για να τους πετύχει. Σε τελική ανάλυση οι δηλώσεις αυτής της βδομάδας, φανερώνουν και τον φόβο του συναγερμού και των συνοδοιπόρων του. Και αυτός είναι πως με την λύση του κυπριακού το ΑΚΕΛ θα συνεργαστεί με τους προοδευτι΄κούς τουρκοκύριους για μια κοινωνία που θα λειτουργεί προς ώφελος του λαού και όχι του μεγάλου κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας. Μήπως θέλει να μας πει ο Νίκος Αναστασιάδης πως αν είναι υποψήφιοι ένας αριστερός και ένας δεξιός υποψηφιοι για την προεδρία όταν λυθεί καμιά φορά το κυπριακό (με τέτοια μυαλά δεν το βλέπω) ο συναγερμός θα ψηφίσει αριστερό επειδή θα είναι έλληνας; χα, χα, χα. Μας είπαν ότι χωρίζουμε τον λαό σε αριστερούς και δεξιούς. Όποτε συμφέρει είναι δεξιοί και δεν συνεργάζονται με το ΑΚΕΛ διότι έχει διαφορετική ιδεολογία και όποτε δεν συμφέρει δεν υπαρχουν γι' αυτούς ιδεολογίες, λες και έχουμε αταξική κοινωνία. Κάμουν μας τζαι τους σούπερ ευρωπαίους, δηλαδή τωρά στη γαλλία που οι σοσιαλιστές θέλουν να βάλουν δικό τους πρόεδρο και οι δεξιά θέλει να βάλει δικό της, προκαλούν εθνικό διχασμό; έτσι κι αλλιώς από τη στιγμή που υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα είναι αναπόφευχ΄τη και η οργάνωση σε διάφορους οργανισμούς που θα αναζητούν πολιτική έκφραση την οποία δείνουν τα κόμματα.

Πρωμιθαίας είπε...

Πολλή σημασία εδώσετε σ’ ένα ψυχοπαθές φασιστοειδές!

Ανώνυμος είπε...

Εκατάλαβα γιατί γιατί εξιπαλλουκόθηκεν πόψε τζιαί φκάλλει αφρούς που το στόμαν του.
Η ΟΜΟΝΟΙΑ έπιαεν το κύπελλον κουμπάρε! Θέλει άλλην αιτίαν για να πικκαριστεί τζιαί να πορτοκλωτσά; Να πιεί ξύδιν να του περάσει. Την Κυριακήν κόμα να δεις.

Ανώνυμος είπε...

θα σας γαμήσω κομμούνια
κωλόπαιδα
πουτανόπαιδα
αγνώστου πατρός μπάσταρδοι

Ανώνυμος είπε...

Να πούμε και για την έλενα την παρτουζαρού από λεμεσό μεριά?
Το πουτανιό το ππεζεβεγκλίκι και το ππουστλίκι είναι μέσα στο γέμα σας ρε τουρκόσποροι

Ανώνυμος είπε...

Ο Αστρομερίτης ψηφίζει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ για λευτεριά και για ένα σίγουρο μέλλον

Ανώνυμος είπε...

Το Ποτάμι ψηφίζει ΣΗΣΥ για μια Κύπρο ελληνική.
Μαύρο στους άθεους κομμουνιστές, τα μαύρα πρόβατα της κοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...

μιχαλη μιχαηλ μας λες τωρα οτι οι τουρκοκύπριοι ειναι ομηροι των κατοχικών στρατευμάτων? εδω ερχονται καθε μερα στις ελευθερες περιοχες και κανενας τους δε μενει απ εδω!
γιατί δεν το κανουν?

σε παρακαλω δωσε μου μια σοβαρη απαντηση κι οχι το αστειο "δεν τους αφηνει ο κατοχικος στρατος"...
δε θελω να σκεφτεις να μου δωσεις μια απαντηση που σκαρφίστηκες και φαινεται στο δικο σου μυαλο λογικοφανης και καλύπτει τα ιδεολογικά σου στεγανα!

και επιτελους ποτε θα καταδικασεις οτιδήποτε πραττει ο αργηχος του κομματος σου δηλ. ο χριστοφιας και δε σε εκφραζει?

σήμερα βγήκε στη φορα οτι 11 χρονια πριν δήλωνε κατηγορηματικα οχι στην εκ περιτροπής προεδρια...

Ανώνυμος είπε...

"εδω ερχονται καθε μερα στις ελευθερες περιοχες και κανενας τους δε μενει απ εδω!
γιατί δεν το κανουν?"

Ε πού εν να μείνουν ρε μεγάλε; Μεσ' τη στράτα; Δίχως δουλειάν δίχως τίποτε; Αλοίμονον μας αν έρτουν με το ζόριν. Διότι δικαιούνται να έρτουν! Τζιαί να πιάουν τζιαί τα σπίθκια τους πίσω. Τζιαί τες περιουσίες τους. Τζιαί μεις να μείνομεν χάσκοντα. Τζι' αν κάμομεν τα παλληκάρκα τζιαί έν τους τα διούμεν εν να μας δεικτεί ο Αττίλλας πάλε. Να δω εγιώ τους πόρτιες τους δικούς μας ήνταμ πον να κάμουσιν. Εν να φακκούν τα πόδκια τους στον κώλον τους πάλε!

"σήμερα βγήκε στη φορα οτι 11 χρονια πριν δήλωνε κατηγορηματικα οχι στην εκ περιτροπής προεδρια..."

Εν αλήθκεια! Αλλά ύστερα εδέκτησαν την ο Κληρίδης τζι' ο Παπαδόπουλος μεσ' τα διάφορα σχέδια Αννάν. Έννεν για τούτον που λαλεί ότι την εκ περιτροπής προεδρίαν εν άλλοι που μας την εμπήξαν τζιαί όι εγιώ; Έν τζιαί γίνεται να ξιπαίζουμεν! Το ίδιον τζιαί με τους εποίκους!
Εκατάφερεν όμως να τους εμπήξει τζιαί τούτος την διασταυρούμενη ψήφον, για να δκιαλέομεν τζιαί μεις τζιείν τον Τουρκοκύπριον ναν κανένας καλός τουλάχιστον.
Εκατάλαβες;

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 5/19/2011 12:46 πμ

Αυτό που έγραψα δεν είναι λογικοφανές αγαπητέ μου, είναι η πραγματικότητα.

Αλλά φαίνεται ότι ποτέ δεν σκέφτεστε κάποιοι με βάση τις πραγματικότητες αλλά σκέφτεστε με βάση το φαντασιακό και το συναίσθημα.

Και οι Ε/κ πάνε κάθε μέρα στα κατεχόμενα, γιατί δεν μένουν εκεί;
Τι τους εμποδίζει;

Και σωστά λέει ο Χαμάλης, αν έρθουν και διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους εσύ ο ίδιος τι θα λες;

Όσο για την εκ περιτροπής προεδρία και πάλι σου απάντησε ο Χαμάλης και δεν θα το επαναλάβω.

Θα σε θυμίσω ακόμα ότι πριν από το πραξικόπημα και την εισβολή η Σοβιετική Ένωση εισηγήθηκε λύση ομοσπονδίας στην Κύπρο και το ΑΚΕΛ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του.
Σήμερα το ΑΚΕΛ είναι υπέρ της ομοσπονδίας. Γιατί άραγε;
Μήπως εκείνη την περίοδο δεν συνέτρεχε λόγος για ομοσπονδία ενώ σήμερα χάρις στην «πατριωτική» δράση κάποιων έγινε η μόνη εφικτή λύση;

Ούτε με τον αρχηγό του κόμματος μου ούτε με τον Χριστόφια διαφωνώ στην πολιτική λύσης του κυπριακού.
Θεωρώ τις θέσεις του ΑΚΕΛ και του προέδρου απόλυτα σωστές μέσα στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και ότι είναι οι μόνες που μπορούν να οδηγήσουν σε μια σωστή λύση.

Μιχάλης είπε...

Μεγάλο εκνευρισμό διαπιστώνω από κάποιους που καταφεύγουν στις ύβρεις.

Τι συμβαίνει άραγε και εκδηλώνουν τόση ανησυχία;

Ανώνυμος είπε...

Το Νικητάρι θα μαυρίσει το ανθελληνικό ακελ.
ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ !!!!!
Σεισμός-σεισμός, συναγερμός!!!!!!!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΠΟΕΛ!!!!

Μιχάλης είπε...

Ε, άμα το Νικητάρι ψηφίζει ΔΗΣΥ, σίγουρα πρέπει να μας πιάνει τρόμος :-)

Ανώνυμος είπε...

Μιχαήλ αν νικήσετε την Κυριακή τη νίκτα θα γυρεβετε τόπο να χοστήτε.

Μιχάλης είπε...

Αινταξει ανονημε τορα εφωιθηκαμαι κε δαιν θα νηκοισουμε.

Εν καλοίταιρα να χοστούμε, αίχης δηκεο

πομπος είπε...

Εσκαψε τζιαι ηβρε βιντεο το φασιστες live να καμουν τζιαι τουτοι την προπαγανδα τους. Η εκ περιτροπης προεδρια με διασταυρουμενη ψηφο θα περασει ειτε σας αρεσκει ειτε οι.

Μπορειτε να συνεχισετε το κλαμα τωρα. Ελα απολλωνα

Ανώνυμος είπε...

Ρε πελλοφιρφιρί πόμπο, εδώ ΑΠΟΕΛΑΜ ! σταμάτα να κοροϊδεύεις τα αδέλφια και συνέλληνες Λεμεσιανούς!
Συγχαρητήρια στην ομονοια και το Λάρκου και καλή συνέχεια στην ευρώπη!
Την Κυριακή ο ΔΗΣΥ κτυπά 36 και το ΕΛΑΜ μπαίνει στη βουλή! Το ακελ παραμένει κάτω από 33%. Τότε είναι που θα δούμε το κλάμα σας και τα βογγητά σας!
Τα πιο πάνω δεν είναι απλά ένας ευσεβής πόθος, αλλά το αποτέλεσμα επιστημονικής μελέτης του ακελ.
Μιχάλη οι αριστεροί του Αστρομερίτη , Περιστερώνας και της γύρω περιοχής θα σε τιμήσουν σταυρώνοντας σε. Οι πηγές μου είναι πολύ αξιόπιστες. Και όπως φαίνεται εσύ θα κλαίς για τα χάλια του ακελ και την πρωτιά του ΔΗΣΥ από τη μια και από την άλλη θα κλαίς που θα κλάνεις στα έδρανα της βουλής(δανεικό από πανούση το τελευταίο).
Ψήφο στο ΕΛΑΜ για πλουραλισμό στη βουλή και για μια πιο δημοκρατική και πιο δίκαιη κοινωνία!

ΟΜΟΝΟΙΑ-ΛΑΟΣ-ΚΥΠΕΛΛΟΟΟΟΟ είπε...

Μα ενομίσετε ρε γελαμίτες πως η βουλή εν κερχανές; ξα γαουροτσιλίστρα; που καταλάβετε εσείς που τέτοια πράματα, η βουλή εν για δημοκράτες.

Ανώνυμος είπε...

τότε το ακελ τι γυρεύκει μέσα στη βουλή? αφού ούτε δημοκράτες είναι , αλλά ούτε ήθος διαθέτουν.

ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΛΑΜ?
μη φοβού. άγγελοι κυρίου είμεθα!

ΟΜΟΝΟΙΑ-ΛΑΟΣ-ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ είπε...

εφουαμεστεν το( γ)ελαμ(ε) εν χρειαζουμαστεν στην Κύπρο φασιστικά κόμματα κανεί όσα επάθαμεν που τους φασίστες τζαι η Κύπρος τζαι ο κόσμος ούλλους.

Ανώνυμος είπε...

1939 USSR invades 5 countries and occupies the 3 of them till 90. Finland, Latvia, Estonia, Lithuania and Poland
1956 USSR invades Hungary

1968 USSR invades Czechoslovakia
1969 USSR conflicts with china
1979 USSR invades Afghanistan and occupies till 1989