Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ


Άκρως ανησυχητικά είναι τα ευρήματα έρευνα τους Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για το θέμα του ρατσισμού στην Κύπρο.

Σε αυτή την επιστημονική έρευνα που έγινε την περίοδο 2008-2009, έλαβαν μέρος 30 χώρες και στην Κύπρο κάλυψε 1600 νοικοκυριά και δείχνει ότι η Κύπρος είναι κοινωνία χαμηλής εμπιστοσύνης προς το συνάνθρωπο, με αυξημένο αίσθημα ρατσισμού.

Στα αρνητικά στοιχεία της έρευνας καταγράφεται η Κύπρος, ως κοινωνία χαμηλής εμπιστοσύνης προς το συνάνθρωπο και γίνεται λόγος για βαθύ κοινωνικό πρόβλημα, έλλειψη κοινωνικής εμπιστοσύνης, έλλειψη κοινωνικού κεφαλαίου που λειτουργεί συχνά ως παράγοντας κοινωνικής αδράνειας/απάθειας. Επισημαίνεται ακόμη ότι, παρατηρείται μία κάπως καθυστερημένη ένταξή μας στην κοινωνία της πληροφορίας, ότι ζούμε σε ατομοκεντρική κοινωνία / κτητικού ατομικισμού, όπου επικρατεί υποβαθμισμένη αλληλεγγύη και ρατσισμός, με αρνητική διάθεση απέναντι στους αλλοδαπούς άλλου «χρώματος», φυλής και εθνικότητας.

Κάποιοι προσπάθησαν να δώσουν ερμηνεία του φαινομένου ρίχνοντας ευθύνες στην κυβέρνηση της οποίας οι ενέργειες και αποφάσεις της (όπως ισχυρίζονται) επηρεάζουν την καθημερινότητα, σπρώχνουν τον ντόπιο πληθυσμό στην υιοθέτηση ρατσιστικών αντιλήψεων.

Το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό για να τυγχάνει εκμετάλλευσης προς άγραν ψήφων ή για τη δημιουργία εντυπώσεων εναντίον της κυβέρνησης.

Η έρευνα όπως δημοσιεύθηκε στον τύπο δεν αναφέρεται σε αριθμητικά στοιχεία. Γι’ αυτό και δεν μπορώ να αναφερθώ σε αριθμούς.
Περιλαμβάνει όμως ένα στοιχείο που είναι αξιοποιήσιμο και δείχνει την πραγματική διάσταση του πράγματος:
«Τα στοιχεία καταδεικνύουν την ύπαρξη ρατσιστικών τάσεων, οι οποίες επιβεβαιώνονται και από καθημερινές πρακτικές αντιμετώπισης των ξένων μεταναστών, ανθρώπων διαφορετικού χρώματος, φυλής και θρησκείας σε πολλά επίπεδα της κοινωνικής ζωής. Συγκεκριμένα οι Κύπριοι, ενώ δεν θα είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα να επιτρέπεται η είσοδος σε μετανάστες που ανήκουν στην ίδια φυλή με αυτούς, ωστόσο, περισσότερο από όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, θα επιθυμούσαν να μην επιτρέπεται η είσοδος σε μετανάστες διαφορετικού πολιτισμικού υπόβαθρου».

Αυτή η διαπίστωση δεν χρειάζεται ιδιαίτερα σχόλια.
Αποδεικνύει ότι η μερίδα εκείνων των Κυπρίων που έχουν πρόβλημα με τους αλλοδαπούς το βασίζουν σε καθαρά σε φυλετικά κριτήρια.

Επομένως δεν μπορεί να ευσταθεί ο ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση με τα επιδόματα που δίνει σε αλλοδαπούς (αιτητές πολιτικού ασύλου και μόνο) δημιουργεί προβλήματα ανισότητας.
Γι’ αυτό και δεν δικαιολογείται ο ισχυρισμός ότι η αντίδραση εναντίον των αλλοδαπών προκαλείται π.χ. από το ότι ένας συνταξιούχος παίρνει σύνταξη €300 και ένας αλλοδαπός περισσότερα.

Κι εδώ φαίνεται ακριβώς ποιοι δημιουργούν το πρόβλημα. Αυτοί που σκόπιμα συγχύζουν τη σύνταξη με το επίδομα. Εκείνοι που δημιουργούν αυτή την εικόνα στο λαό.
Εκείνοι που αποκρύπτουν ότι επίδομα δεν παίρνουν όλοι οι αλλοδαποί αλλά ένας μικρός αριθμός.
Εκείνοι που αποκρύπτουν ότι το δημόσιο βοήθημα που παίρνει ένας αλλοδαπός είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που παίρνει και ένας Κύπριος λήπτης εφόσον πληρούν τα ίδια κριτήρια.

Ενισχυτικό της θέσης ότι δεν είναι τα επιδόματα που προκαλούν το ρατσισμό, ούτε η πολιτική της κυβέρνησης, είναι το γεγονός ότι μια άλλη έρευνα που έγινε σε σχολείο της Επαρχίας Λευκωσίας το 2006 κατέδειξε ότι το 56.4% των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου είχε ρατσιστική τάση ενώ το 43,6% όχι.
Η έρευνα εκείνη συμφωνεί με τη τελευταία έρευνα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ως προς τα αίτια.
Δεν ήταν τα επιδόματα, δεν ήταν η «ειδική» μεταχείριση αλλά η διαφορετικότητα στο χρώμα και στη θρησκεία.

 Και υπογραμμίζουμε ότι το 2006 (επί Τ. Παπαδόπουλου) δεν υπήρχε η προπαγάνδα που υπάρχει σήμερα και η ασύστολη εκμετάλλευση του θέματος.

90 σχόλια:

kyprios politis είπε...

H gynaika mou me apatise me enan mauron aithth politikou asilou. Kathoti tzeinos mayros eixe pio megalo (ekatalabate ti ennow). Meta egina egw ratsistis. Kaneis na men mou lalei nigirianoi einai polla kaloi. xwrisame me tin genaika mou eksaitias enos mayroy nigirianoy.

toytoi mayroi perimenoyn stis dieksodoys bar, kommothriwn gia na koimithoyn me tis gynaikes mas, na tis pidiksoyn. ftaine twra oi mayroi oksa pankosmios kapitalismos oksa tha moy peite ftaiw egw dioti egw eni kserw pws tha koimithw me thn genaika moy.

Logw tou eidikou filetikoy xarakthra toy mayroy, h gynaika moy vriskei toyton, (dioti exei pio megalo), twra egw en tha eimai ratsistis;; kyrioi. yparxei o theos.

kyprios politis είπε...

kyrioi men epitrepete genaikes sas na diabasoyn toyto sxolio. an mathoun oti oi mayroi exoyn toso megalo enna sas keratwsoyn mia mera an vroyn eykairia.

kyprios politis είπε...

misoyme osoys kerdizoyn kipriaki ypikoothta me seksoyalikes toys ikanotites alla oxi me alloys paragontes.

kyprios politis είπε...

dinoyme ypikoothtes stoys osoys eni kseroyn oyte glwssa mas. to kratos kanei eksetash an kseroyn kati toytoi anthropoi gia thn xwra mas, gia thn istoria mas; oksa toys dinoyn ypikoothta mono logw toy oti toytoi kseroyn na kanoyn sex polla kala. sthn ameriki oi ypopsifioi einai ypoxrewmenoi na kseroyn ethnikon ymnon, ethnikin istorian gia na piasoyn taytothta ths xwras gia paradeigma. polla asxhma pramata symbainoyn sthn xwra mas, kaneis en anaferetai se toyta.

Μιχάλης είπε...

Ίσως το μόνο που αξίζει να απαντηθεί απ’ όσα έγραψες είναι το σημείο με τη γλώσσα.

Η κυβέρνηση ενέταξε τα παιδιά των μεταναστών (αιτητών ασύλου) σε σχολεία για να μάθουν τη γλώσσα.

Πέραν τούτου ιδρύθηκαν σχολεία για να διδάξουν ελληνικά σε αιτητές πολιτικού ασύλου. Και κάποιοι έκαψαν ένα πριν λίγους μήνες.

Χρίστος Χριστου είπε...

@ kyprios politis,

Είσαι αχάπαρος! Ουκ εν τω πολλώ το ευ! Ρώτα με τζ’ εμένα που την έχω 19 πόντους!!!

νεος είπε...

xaxaxaxa
Εν ωραίος ο κύπριος πολίτης!
Η "Κύπρια πολίτης" έσιει πρόβλημα με τις σβετλάνες τες δίμετρες, τες ξανθές, τες όμορφες...ο κύπριος πολίτης με τους μαύρους... (για τους ίδιους ακριβώς λόγους...την σεξουαλική ανεπάρκεια!)...

Αποκάλυψη ο Κ.Π!

Ο κυπραίος εν ρατσιστής τζιαι νεκατσιά φίλε Μιχάλη, εν γνωστό!

Δαμέ στο ΑΠΟΕΛ μέχρι πέρσι απαγορεύετουν να πατήσει πόιν μαύρος, αρκέψαν τζιαι φέρνουν μυγάες πορτογαλλοβραζιλιάνους τωρά τελευταία...

Ή για παράδειγμα, άμμαν πάρει κανένα μαύρον η εγγλεζοκυπραία...βάλλει την έσσω ο τζιύρης της...;

Ρώτα ας πούμεν ένα ζευκάρι που στέλλει την κόρη του να σπουδάσει...εννά σου πουν ..."ότι θέλει ας φέρει, μαύρο για μουσουλμάνον να μεν φέρει..."

Τα πορίσματα της έρευνας που μας παραθέτεις φαίνουνται μου πάρα πολλά λογικά τζιαι αληθινά.

Ανώνυμος είπε...

φίλε μου πολίτη,

Πραγματικά δική σου κατάσταση είναι τρομερή. Όμως πρέπει να ξεπεράσεις τέτοια πράγματα στη ζωή σου. Η γυναίκα σου μπορούσε να σε απατήσει με έναν Ελληνοκύπριο. Τότε πώς θα αντιδρούσες; Θα ήσουν Τούρκος δηλαδή. Στο κάτω κάτω μπροστά σου έχει έναν άνθρωπο. Δεν πρέπει να είσαι ρατσιστής.

μαριος χαννιδης είπε...

εδω ο κοσμος πεθαινει απο την ανεργια την φτωχεια και την ακριβεια και οι καθεστωτικοι του χριστοφια οι τρομοκρατες δηλαδη κλαινε για τους εισαγωμενους κιλιντζιρους.

Σολιάτης είπε...

Αμμαν ο κυπριος πολίτης δεν ξέρει να γράψει ελληνικά φαντάζουμε ούτε την ιστορία ξέρει. Μάθε πρώτα κύριε να γράφεις και να μιλάς ελληνικά και μετά ζητάς από τους ξένους να μάθουν τη γλώσσα και την ιστορία μας. Όσο για την προσωπική σου ιστορία, αν δεν ικανοποιούσες τη γυναίκα σου θα σε απατούσε είτε με μαύρο ή άσπρο ή κίτρινο ή και με γογίλλα, ανάλογα πως την βρίσκει το κάθε άτομο. Εξ άλλου τη μέτρισες του μαύρου και είναι πιό μεγάλη;
Η ανάρτηση του Μιχάλη επιβεβαιώνει μια σοβαρή κατάσταση που τη ζούμε. Ακούμε τα πιό αντιφατικά πολλές φορές και εξοφραινικά πράγματα. Γίνεται για παράδειγμα να έχεις ανθρωπο να σου καθαρίζει να φροντίζει τους γονείς σου και να το συγχαίνεσαι; Πρέπει να σκεφτώμαστε με τη λογική και όχι με το συναίσθημα.

Σολιάτης είπε...

Αυτός που υπογράφει ως Μάριος Χανίδης, μας παίρνει για χάζούς; Και επειδή με τέτοια άτομα δεν θέλω να συζητώ δεν θα σχολιάσω τίποτε.

Δάσκαλος είπε...

Σολιάτη,

Στα Νέα Ελληνικά η λέξη "εξ άλλου" (εδώ γράφω όπως την έγραψες) γράφεται ενωμένη δηλαδή σαν 'εξάλλου'. Επίσης έγραψες "μέτρισες" παρά να γράφεις "μέτρησες" (έτσι γράφεται στα Νέα Ελληνικά, δε ξέρω πώς γράφουν αυτή τη λέξη στο χωριό σου).

Ένα άλλο σου λάθος είναι ότι στα Νέα Ελληνικά δε γράφουμε πιά το γράμμα (ν) πριν από ορισμένα γράμματα. (β, γ, δ, ζ, θ, λ, μ, ν, ρ, φ, χ)

Μπορώ να σου πω ότι είσαι ένας πολύ βλαβερός ιός που κυκλοφορεί στις αρτηρίες των φλεβών της καθαρής γλώσσας του Ελληνικού λαού.

Κάθε χρόνο, η Ελλάδα μας χαρίζει χιλιάδες βιβλία για τη γραμματική της Νέας Ελληνικής. Αίσχος ακόμα υπάρχουνε τέτοια άτομα.

Είσαι μουσαφίρης ή ελληνοκύπριος;

Δάσκαλος είπε...

Ένα άλλο σου λάθος. Έγραψες "σκεφτώμαστε" παρά να γράφεις "σκεφτόμαστε". Αφού δε ξέρεις πότε θα χρησιμοποιήσεις ωμέγα ή όμικρον ποιά ερώτηση πρέπει να σου υποβάλουμε;

Σολιάτης είπε...

Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι πολύ καλός στα ελληνικά. Το γνωρίζω πως και στην ορθογραφία δεν τα πάω καλά. Νομίζω πως δεν μπαίνει ν πριν από κ τα π ξ ν. Όμως δεν είναι αυτό το ζήτημα που ήθελα να θίξω. Τουλάχιστον εγώ προσπαθώ να μαθαίνω και ελληνικά και ιστορία και ότι άλλο θεωρώ χρήσιμο.

Σολιάτης είπε...

Διόρθωση, μαίνει ν πριν από κ π τ ξ ψ. Αλλά γιατι δεν λες τίποτε δάσκαλε γ' αυτόν που αντί να γράφει ελληνικά έστω ανορθώγραφα και με τυπογραφικά λάθη γράφει με λατινικούς χαρακτήρες ελληνικά; και δε σχολιάζεις τις ρατσιστικές νοοτροπίες που μάλιστα προέρχονται από ιστορίες που δεν αποδεικνύουν λογικά ότι φταίνε οι μαύροι για μια κατάσταση.

κρίση να βγει είπε...

ο ανώτερος άνθρωπος στον κόσμο είναι Χομο-Κύπριος. Οι άλλοι χομο-ερέκτους. τελεία.

υπογραφή
κρίση να βγει (διαβάστε γρίγορα αυτή τη φράση για να καταλάβετε ποιοι είμαστε)

Ανώνυμος είπε...

Πρωμηθεας 19 πόντους την έχεις και υπερηφανεύεσαι; Εγώ με 22 πόντους θεωρούμαι μικροτσούτσουνος!!!!!!!

Anef_Oriwn είπε...

[Αυτοκαλούμενε] Δάσκαλε
[που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις],

Γράφεις [απευθυνόμενος στον Σολιάτη] «Αφού δε ξέρεις ...» … Μα καλά δεΝ ξέρεις [ΕΣΟΥ που ξέρεις τα πολλά] ότι γράφουμε νι [ν], στο δε(ν), το μη(ν), το σα(ν), το το(ν) και το τη(ν) όταν η επόμενη λέξη αρχίζει και από ξι, ψι, ντ, το γκ, το μπ, το τζ, όπως και πριν το κάπα, το πι και ταυ;
Πάντως ΕΓΩ συμπαθέστατε Δάσκαλε, στο άρθρο «τον» βάζω πάντα νι για να ξεχωρίζει από το ουδέτερο «το». Έχω υιοθετήσει την πρακτική του φιλόλογου Χριστόδουλου Τζιονή που μέχρι πρόσφατα αρθρογραφούσε στον “Πολίτη” για θέματα γλώσσας [κι όχι μόνο]!

αιολος είπε...

Βρε Κύπριοι το χρώμα δεν προσδιορίζει το μέγεθος, δέστε το μόριο του Ρασπούτιν, οι Ρώσοι (από την εποχή του Λένιν) το έχουν βάλει σε γύαλα και το διατηρούν 28-30 εκατοστα (πεσμένη)....... Δεν το πιστεύεται;


http://students.ceid.upatras.gr/~akis/jotd22/0625.html

http://www.typos.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=41753

Μιχάλη το σημερινό σου άρθρο (έρευνα) και αυτά που γράφατε πριν λίγο καιρό για τα γεγονότα στο λύκειο Βεργίνα της Λάρνακας πως τα διακαιολογείς, διότι αν θυμάμαι, όλοι εκεί λέγατε διάφορα περί μεμονομένου περιστατικού κλπ κλπ τελικά απ ότι φαίνεται δεν ήταν ξεκομένο γεγονός αυτά που έγιναν στο λύκειο. Ή κάνω λάθος;

Δάσκαλος είπε...

Σολιάτη,

Εγώ είμαι δάσκαλος. Στη δουλειά μας αποκλείεται να είμαστε ρατσιστές. Αν γίνεσαι ρατσιστής ήδη σε απολύουν. Τα προβλήματα πρέπει να λυθούν με ανθρωπιστική άποψη, όχι με εθνικιστική. Δύσκολο να πετάξουμε αυτούς τους ανθρώπους στη θάλασσα όμως μπρούμε να τους αφομοιώσουμε. Φαίνεται ότι δεν έχουμε έναν άλλο τρόπο.

Σε σημείο αυτό, οι δάσκαλοι έχουν πολλή δουλειά κάθως και οι απλοί άνθρωποι. Εμείς μπρούμε να τους δείξουμε το κλειδί της προσαρμογής, κι εσείς τα υπόλοιπα πράγματα για να διαλυθούν αυτή η πληθυσμική ομάδα μέσα στην κοινωνία.

Το πρόβλημα για τα Ελληνικά στην Κύπρο είναι το εξής: Όλοι γράφουν λάθος. Όχι μόνο οι απλοί άνθρωποι, καθώς και οι δημοσιογράφοι, αρχισυντάκτες των καναλιών, εφημερίδων, όλοι. Γιατί, δεν παρακολουθούν τι γίνεται στην Ελλάδα και ουσιαστικά δε θέλουν να αλλάξουν κάτι που το συνήθισαν.

Ανώνυμος είπε...

Blepeis Promithea 28-30 pontous pesmeni kai esu milas gia 19 pontous :)))))

Δάσκαλος είπε...

Αγαπητέ μου Άνευ,

Εσύ γέρασες δε ξέρεις πολλά. Πήγενε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας και κατέβασε το σχολικό βιβλίο δωρεάν με το όνομα: Γραμματική Νέας Ελληνικής Γλώσσας Α' Β' Γ' Γυμνασίου.

Εγώ θα σας πετάξω όλους σας στο γυμνάσιο. Θα πάρω πένες σας από τα χέρια σας.

Σελίδα 21 του εν λόγω βιβλίου. Στην πίνακα "Ορθογραφίας".

Ακόμα και το όνομά σου είναι παλιό. Πώς θα έχεις καλή ορθογραφία;

Δάσκαλος είπε...

http://pi-schools.sch.gr/gymnasio/

http://pi-schools.sch.gr/gymnasio/grammatiki_a_b_c/s_1_200.pdf

Σολιάτης είπε...

δάσκαλε ξαναδιάβασε αυτά που γράφεις. Εγω θέλω να σταθώ στο απού δεν μπορούμε να τους ρίξουμε στη θάλασσα (δηλαδή θα ήταν καλύτερα;) και στο να τους να διαλυθούν αυτοί οι πληθυσμοί (δηλαδή να τους εξελληνίσουμε ίσως για να μην έχουμε άλλες φιλές και άλλους πολιτισμούς δίπλα μας;

Δάσκαλος είπε...

Να τους πετάξουμε στη θάλασσα. Αν είναι καλοί αλλοδαποί δε θα πληγωθούν, αν είναι κακοί αλλοδαποί θα πεθάνουν τι να κάνουμε.

Είναι τέστ μαγίσσας στο μεσαίωνα. Να κάψουμε μία γυναίκα. Αν δεν καίγεται είναι αθώα αν καίγεται είναι ένοχη.

Γενικά καίγονται πάντως.

Χρίστος Χριστου είπε...

Ανώνυμε (που γράφεις σε greeklish),

Εσύ πόση την έχεις;

Anef_Oriwn είπε...

Δάσκαλε [ιμίshι μου],

Γράφουμε ή τζιαι λαλούμε:
1. «πληθυσμιακή ομάδα» κι όχι «πληθυσμική ομάδα»
2. «Πήγαινε» κι όχι «Πήγενε»
3. «πέννες» κι όχι «πένες» [οι «πένες» εν κάτι άλλο]

Πέραν το πιο πάνω:
- Τι εννοείς όταν λες ότι «το όνομά μου είναι παλιό». Εγώ σκόπιμα το γράφω με λατινικούς χαρακτήρες ως ANEF!
- Τελικά ΔΕΝ ΜΑΣ διευκρίνισες [ΕΣΟΥ που ξέρεις τα πολλά τζι’ ο νους ΣΟΥ κατεβάζει – απλώς ΜΑΣ παρέπεμψες σε κάποια βιβλία], αν στο δε(ν) βάζουμε και νι (ν), όταν η επόμενη λέξη αρχίζει από ξι;

Σολιάτης είπε...

Ενταξει δάσκαλε καταλάβαμε, και τι δάσκαλος είσαι και πόσο ρατσιστής είσαι.

Δάσκαλος είπε...

ρε άνευ,

είσαι σκληρός τύπος. τηλεφώνα μου να μιλήσουμε. να μη ζαλίζουμε τον κόσμο.

99289400

Ανώνυμος είπε...

2 lepta promithea paw na tin metrisw...gunaika fere tin gklitsa......

Δάσκαλος είπε...

http://www.cyprusescorts.com/escort.php?id=12

αν θέλετε δασκάλες μπορείτε να μιλήσετε μαζί μου.

Ανώνυμος είπε...

Δάσκαλε, Russian οι κυρία, Η μαμά Ρωσία είχε πάντα καλές και ζουμερές σοδιές, Προμηθέα εσύ χρειάζεσαι επιμήκυνση για τέτοια αθλήματα. Στον ΑΝΕΥ μη μιλήσεις, δάσκαλε για τέτοια μόνο για κατούρημα την έχει.

αιολος είπε...

Aνώνυμε με την Γκλίτσα, κοίτα μη μετρήσεις και τον καθετήρα που φοράς για τον προστάτη.

Μιχάλης είπε...

ΑΠΟΡΙΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ;

Δάσκαλος είπε...

ok sir sorrry.

λυπούμαστε. μα αν θέλεις δασκάλα, έχε τo υπόψη σου μην το διαγράφεις.

thnx

BANGLADESH PROUD είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=OAY5dlrEIyY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=KHAL_hPVUII

http://www.youtube.com/watch?v=hJDSCBX_s-8

http://www.youtube.com/watch?v=WmRcp87dP_4

Anef_Oriwn είπε...

Δάσκαλε [ιμίshι μου],

Βαρκούμαι να πιάννω τηλέφωνα!!!
Όμως μεν κομπλάρεις! Ο κόσμος εν ζαλίζεται! Επήρε ΣΕ πρέφαν τζιαι διασκεδάζει το!!!

Αντι- shιστο-μάτης είπε...

Εγιώ έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα με τζιείνο του κυπραίου πολίτη. Η γενέκα μου έφυεν τζιαι άφηκεν με για ένα δίμετρο κινέζο μάειρα κινέζικου εστιατορίου.
Με τη γενέκα μου επερνούσαμεν μια χαρά όσπου ήρτεν τούτος ο shιστο-μάτης. Για να φανταστείτε άμαν το εκάμναμεν με τη γενέκα μου άκουεν μας ούλλον το χωρκόν. Μερικές βολές επήαμεν τζιαι στες πρώτες βοήθειες για ράψιμο τζιαι μετάγγιση γαίματος!
Γιατί τζιαι που λαλείτε, Ήρτεν μια μέραν η γενέκα μου τζιαι είπεν μου ότι φεύκει τζιαι πάει να ζήσει μια πιο ήρεμη ζωή με τον πονόψυχο κινέζο γιατί τούτος εν τη κάμνει να πονεί με το φυστουκούιν του.
Έshει που τζιήνην την ημέραν που άμα δω shιστο-μάτη φκαίνει το γαίμα πάνω στην τζιεφαλή μου τζιαι χέλω να του shίσω τον κώλο τζιαι τον κκέλλον του!
Τζιαι για πέτε μου ρε κοπέλια εσείς που ξέρετε καλλύττερα. Είμαι ρατσιστής ο κκεραττάς που σκέφτουμαι έτσι?

Ανώνυμος είπε...

oi prwtoi mavroi pou egeftiken i gyneka tou anef oriwn itan o ramatan je o vernon tou pezoporikou

Ανώνυμος είπε...

Φωτιά και τσεκούρια στους άτακτους τροτσκιστές!

Μιχάλης είπε...

Συνεχίστε να γράφετε αρλούμπες.

Εσείς εκτίθεστε.

Δεν μπορείτε να αρθρώσετε μια λέξη και να υποστηρίξετε τις θέσεις σας.

Δεν πειράζει, έτσι είναι οι ρατσιστές, δεν έχουν το σθένος να αντιμετωπίσουν ούτε ένα στοιχείο μιας έρευνας.

κριση να βγει είπε...

Φωτιά και τσεκούρια στον Μιχάλη Μιχαήλ

υπογραφή
κρίση να βγει

http://www.youtube.com/watch?v=c-oZ_NGxmaQ

Ανώνυμος είπε...

εαν δεν κατουρήσει ο Μιχάλης Μιχαήλ, οι ρατσιστές θα κάψουν παντού.

Ανώνυμος είπε...

φωτιά και τσεκούρια στους ρατσιστές, εθνικιστές και ούτω καθεξής!

Μπαάντερ Μαϊνχοφ Καταδρομείς Αννάς Βίσσης

κρίση να βγει είπε...

Τα στοιχεία είναι σωστά. Τι περιμένεις να γράψουμε εκτός μαλακίες; Έχει κάτι να συζητήσουμε;

κρίση να βγει είπε...

Άλλωστε ούτε εσύ δεν μπορείς να αντέχεις την πολυπολιτισμικότητα που χθές είχες σχόλια από 4 διαφορετικές γλώσσες και τελικά τα διέγραψες. Πώς περιμένεις να αντέχουν οι μεθυσμένοι εθνικιστές;

κρίση να βγει είπε...

Ξέρουμε τι είδους κομμουνιστές είσαστε. Όταν εισήλθατε στο κόμμα σας αλλάζετε το πουκάμισο σας αμέσως. Έχετε καλύτερα αυτοκίνητα από εμας, έχετε καλύτερα σπίτια από εμας.

κρίση να βγει είπε...

Παλεύουμε έναντια στην ακελική αστική τάξη με τα αδέλφια μας.

Ο πόλεμος είναι ταξικός και εθνικός.

κρίση να βγει είπε...

Παλεύουμε έναντια στην ακελική αστική τάξη με τα αδέλφια μας.

Ο πόλεμος είναι ταξικός και εθνικός.

κρίση να βγει είπε...

Εν τω μεταξύ δεν σε απειλούμε, μην ανησυχεις :)))

κρίση να βγει είπε...

Παλεύουμε έναντια στην ακελική αστική τάξη με τα αδέλφια μας.

Ο πόλεμος είναι ταξικός και εθνικός.

κρίση να βγει είπε...

Κύριοι μη γράφετε στο μλόγκ του Μιχαήλ. Χαίρεται να γράφουμε εδώ σαν ένας κλέφτης που βρήκε θησαυρό. Εμείς πληρώνουμε μισθό του. Νοικοκυρεύει από εμας.

κρίση να βγει είπε...

Ρε Μιχαήλ, θέλουμε comission για κάθε άρθρο που γράφεις για εμας. Αλλιώς θα τα πούμε στο δικαστήριο διότι παραβιάζεις πνευματικά δικαιώματα.

κρίση να βγει είπε...

Εγώ φεύγω κύριοι, μάλλονο υποψήφιος βουλεύτης σας τώρα μιλάει στο τηλέφωνο για να στείλει μπάτσους στο σπίτι μου. Να'στε καλά.

xxxKISSxxx

κρίση να βγει είπε...

ΑΚΕΛΙΚΟΣ BIG BROTHER WATCHING!

Be careful δηλαδή.

Δεν επιτρέπουν σε άλλες απόψεις τι να κάνουμε.

Ανώνυμος είπε...

ρε μαλάκες μη γράφετε μαλακίες στον τοίχο του μαλάκα. είναι φρεσκοβαμένος!

Γαουράγκαθος είπε...

Ο Μιχάλης δεν είναι ψυχολόγος ούτε ψυχίατρος ούτε και σεξολόγος γι' αυτο δεν μπορεί να κάνει τίποτε για σας. Όσο για τις απόψεις που σας απογορεύεται να γράφετε, ποιές απόψει; έχετε γεμίσει το ιστολόγιο με αηδίες, ούτε οι πνευματικά καθηστεριμένοι δεν εκφράζονται έτσι. Τι άλλη ελευθερία θέλετε; Αυτό που γυρεύεται να σας πούμε δεν θα σας το πούμε.
Μιχάλη εκτός από την εθελούσια βλακία ένα άλλο κυριο φαινόμενο που έχουμε να αντιμετοπίσουμε είναι η έλλειψη σεβασμού σε όλα τα επίπεδα.

Ανώνυμος είπε...

επι τάπητος το ζήτημα "black cock" στην ελλάδα...

http://www.youtube.com/watch?v=2_-wrnvGjWk

Ανώνυμος είπε...

Επί προγράμματος μαθαίνουμε ότι ο Νιγηριανός δεν έχει ούτε μια κανονική δουλειά, δεν ξέρει ούτε Ελληνικά, ούτε Αγγλικά μα ξέρει αλλά πράγματα.

Είναι μυστηριώδης πρίγκιπας της Αφρικής. Είναι ένα παραμύθι για την απλή Ελληνίδα.

Θεέ μου, την επόμενη φορά θέλω να είμαι μαύρος Δίας. Πάντως η Αθηνά είναι ακόμα λευκή.

Ανώνυμος είπε...

Θέλουν να μαυρίζουν την Αθηνά ρε κουμπάρε.

http://www.johnniebegood.gr/istoria/mavri_athina.htm

αιολος είπε...

Πάντως το μπαχαλέψατε το πράγμα, βάλτε κάτι επί του θέματος.


Αρνητική πρωτιά λέει ο Μιχάλης, εγώ θα έβαζα "Το σύνολο των Κυπρίων είναι φυσιολογικοί" ή "Παρά την πλύση που έγινε τόσα χρόνια οι κύπριοι αντιστέκονται" ή "Τα γεγονότα του Λυκείου Βεργίνας δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία".

Ανώνυμος είπε...

Εμείς όλοι μας είμαστε Νιγηριανοί. Οι πρόγονοι μας είναι ίδιοι.

ΖΗΤΩ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΣΕΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΩ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!

ΖΗΤΩ Η ΜΑΥΡΗ ΑΘΗΝΑ! ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΗΤΑΝ ΜΑΥΡΟΣ, Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΗΤΑΝ ΜΑΥΡΟΣ, ΜΟΝΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟΙ.

ΜΑΘΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΕΤΕ;

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! ΑΙΣΧΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΥΠΤΟΡΑΤΣΙΣΤΗΣ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ.

Η ΑΘΗΝΑ ΗΤΑΝ ΜΑΥΡΗ.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Athena

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΥΡΑΝΟ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΞΕΝΟΥΣ.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΞΕΝΟΥΣ.

ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ.

ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ.

ΓΙ'ΑΥΤΟ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΤΗΜΩΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ, ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΟ!

ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ,

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ...

ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

κρίση να βγει είπε...

Παραδίνομαι. Η "κρίση να βγει" τέλειωσε. Οι μπάτσοι μας πιάσανε.

Προβοκατόρικες οι τελευταίες προκήρυξεις της `κρίση να βγει`.

Δεν είχα καμία επαφή με πολιτικά πρόσωπα.

Όλα τελείωσαν. Δεν υπάρχει "κρίση να βγει". Στο ορατό μέλλον δεν βλέπω δυνατότητες ένοπλου σχολιατικού αγώνα ενάντια στα μπλόγκ και επαναστατικής προοπτικής. Μετά απο 15 ώρες και βλέπουμε εφόσον αλλάζουν οι συνθήκες. Η "κρίση να βγει" δεν υπάρχει πιά. Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη, δεν θα πω τίποτε άλλο. Θα τα πείτε με την δικηγόρο μου.

http://www.ppol.gr/cm/album/albums/userpics/17N-SMALL.jpg

Μιχάλης είπε...

@ Γαουράγκαθος

Δυστυχώς κάποιοι θεωρούν ότι μέσα στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης (την οποία μεταφράζουν σε ασυδοσία) μπορούν να γράφουν ότι θέλουν.

Σκόπιμα αφήνω τα κείμενα για να φαίνεται και το επίπεδο εκείνων που αυτόχρήστηκαν σωτήρες του τόπου.

Μιχάλης είπε...

@ αιολος

Βλέπεις αγαπητέ Αίολε οι ομοϊδεάτες σου δεν έχουν το παραμικρό επιχείρημα να αντικρούσουν την αντίθετη άποψη.
Δείγμα των καιρών; Ίσως!

Ο ρατσισμός αγαπητέ μου δεν είναι φυσιολογική ανθρώπινη λειτουργία.
Μόνο άνθρωποι που δεν είναι φυσιολογικοί έχουν ρατσιστικές τάσεις.

Βεβαίως θα πρέπει να δούμε τι σημαίνει ρατσισμός διότι έχω την εντύπωση ότι και αυτός ο ορισμός έχει παραφουσκωθεί από ορισμένους.

Κανένας δεν λέει να μην αντισταθούμε σε οποιοδήποτε πρόβλημα.
Το ζητούμενο όμως είναι να μην είμαστε Δον Κιχώτες.
Να παλεύουμε ενάντια σε πραγματικά και όχι φανταστικά δεδομένα.

Κι εδώ είναι το πρόβλημα εδώ στην Κύπρο. Κάποιοι παρασέρνονται εύκολα από κάποιους λαϊκιστές και συκοφάντες που αποσκοπούν να κερδίσουν ψήφους.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΣΚΑΤΟΜΑΥΡΟΙ ΝΑ ΦΥΟΥΝ ΠΟΥ ΔΑ ΜΕΣΑ. ΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ.

ΤΙ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΡΕ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ?
ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ ΛΛΟΟΥ ΤΟΥ?

δε σας αρέσουν οι απόψεις οι θέσεις του για διάφορα θέματα? απλά μην τις διαβάζετε!

ευρωπαίοι πολίτες σου λεει !!!

σκατά! με τέτοιες συμπεριφορές ούτε γάροι ε λοούμαστε!

Κ.Γ. είπε...

Είναι κρίμα που ενώ ο Μιχάλης βάζει τόσο σημαντικές αναλύσεις και πληροφόρηση για διάφορα θέματα κάποιοι προσπαθούν να του προκαλέσουν ζημιά.

Φαίνεται ότι σε κάποιους δεν άρεσε ότι είναι υποψήφιος βουλευτής.

Όμως αυτό δείχνει ότι κάποιοι σε φοβούνται Μιχάλη.

Μην πτοείσαι φίλε μου, συνέχισε.

Και το είπα πολλές φορές, δεν συμφωνώ σε όλα μαζί σου αλλά σέβομαι τον τρόπο που γράφεις και την επιχειρηματολογία σου.

Και δεν το κρύβω ότι σκέφτομαι να σε ψηφίσω :-)))

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη μεν διάς σημασία σε τούτους τους πελλούς.

Είσαι σωστός.

Πελλομίχαλος είπε...

Ο Μιχάλης Μιχαήλ σωστός ? πας καλά ρε κάφρε!!!
Ο ΜΜ βουλευτής? Εδώ γελά και το μαύρο κατσίκι!!!
Εδώ που τα λέμε θα ήταν ωραία να βλέπαμε το ΜΜ να γελοιοποιείται και μέσα στη βουλή!
ΜΜ ο ζογκλέρ της βουλής!!!

Σολιάτης είπε...

Άραγε να διώξουμε και τους μαύρους από τις ομάδες μας; Ή αυτούς τους χρειαζόμαστε για να παίζουν καλά οι ομάδες μας; Θυμούνται ότι ΑΠΟΕΛ σημαίνει αθλητικός ποδοσφαιρικός όμιλος ελλήνων Λευκωσίας; Μήπως τοποθέτησαν ελληνική ψυχή στους ξένους για να μπορούν να αγωνίζονται αλά ελληνικά;
Τις (μαύρες) που φροντίζουν τους γονείς μας να τις διώξουμε; Ή κάνουν αυτά που δε θέλουμε ή δυσκολευόμαστε να κάνουμε γι’ αυτό να κάνουμε εξαίρεση; Αυτές που έχουμε για οικιακές βοηθούς αφού είναι (μαύρες) ή δεν είναι ελληνίδες να τις αφήσουμε επειδή κάνουν τις δουλειές για να είμαστε εμείς πιο ξεκούραστοι, αφού έτσι δείχνουμε και της ψηλής κοινωνίας και άμα τύχη μας ικανοποιούν και σεξουαλικά; Αυτούς που δουλεύουν στις φάρμες; Μετά ποιοι θα δουλεύουν στις φάρμες; Ο Κουλίας; Ο Γ. Βαρνάβα; Ο Λευτέρης;
Αυτοί που φωνάζουν να φύγουν οι ξένοι, θα ξυσκατίζουν τη μάνα τους ή τον πατέρα τους αν χρειαστεί;
Ξέρει κανένας να μου πει ένα κράτος μονοεθνικό καθαρά;
Ναι υπάρχει πρόβλημα με αυτούς που έρχονται (λαθραία). Μήπως εκεί που κάθονταν είπαν πάμε από την Κύπρο να δούμε τι κάνουν; Έρχονται γιατί ξέρουν πως θα βρουν δουλιά. Κάποιοι θα τους εργοδοτήσουν με πολύ χαμηλή αμοιβή, παραβιάζοντας νομοθεσίες και συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ποιοι λοιπόν έχουν ευθύνη; Και ποί έχουν όφελος, κέρδος; Ευθύνη έχουν επίσης όσοι γνωρίζουν και σιωπούν, διότι η εκμετάλλευση των ξένων στρέφεται ενάντια και στους κύπριους εργαζόμενους και στην κοινωνία ολόκληρη. Αν εφαρμόζονταν οι νομοθεσίες και συλλογικές διαπραγματεύσεις οι εκμεταλλευτές θα προτιμούσαν κύπριους.
Βέβαια να μη ξεχνούμε και τους δουλέμπορους. Που ξεφορτόνουν όπου βολεύει.

καρπασιτης είπε...

ευτυχως που το κατάλαβες, εστω και αργα, μαραθευτη ότι οι μαυροι και οι μαυρουες μονο για τις βρωμοδουλειες είναι. αυτος ειναι και ο λογος που γεννηθηκαν μαυροι.
και οσοι τους λυπαστε μπορειτε να τους συμπαρασταθειτε εμπρακτα κάνοντας εσεις το ξυσκατισμα.
βρωμιαρηδες-αλητες- τι σας κανει να νομιζετε οτι διαφερετε απο αυτους?

Μιχάλης είπε...

@ Καρπασίτης

Ο Σολίατης σου έδωσε την ευκαιρία να καταθέσεις θέσεις και απόψεις για το πρόβλημα αυτό.

Πραγματικά ρωτώ: δεν έχεις κάτι να σχολιάσεις επί της ουσίας;
Και νομίζεις ότι με τον τρόπο που σχολίασες κατάθεσες κάποια άποψη ή θέση;

Αυτό είναι το πρόβλημα με σας.
Προτιμάτε τις αερολογίες και τους αφορισμούς παρά μια συγκεκριμένη και σοβαρή απάντηση.

αιολος είπε...

Φυσιολογικό είναι Μιχάλη να υπερασπίζεσαι την πατρίδα σου, το χωριό σου, τους ομοεθνείς σου, το ψωμί των παιδιών σου, τον πολιτισμό σου.

Παραφύση, τουλάχιστον τώρα (μετά 1000 με 2000 χρόνια δεν ξέρω τι θα ισχύει) είναι το αντίθετο, ακόμα και οι Χριστιανοί ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ πολεμούσαν και στο θέμα Πίστη δεν βλέπω μόνο την θρησκευτική πίστη αλλά και τον τρόπο ζωής.

Όσο θα υπερασπίζεστε ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ (περί παγκοσμιοποίησης κλπ) θα βλέπετε την διαρκή απομόνωσή σας από τον λαό.

Μιχάλης είπε...

@ αιολος

Κανένας δεν είναι αντίθετος στο να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας.
Το ζητούμενο είναι αν την υπερασπιζόμαστε για πραγματικά ή φανταστικά πράγματα.

Και στο θέμα των μεταναστών έδωσα συγκεκριμένα στοιχεία ότι υπερβάλλουμε σε μέγιστο βαθμό.

Και όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν τίποτε με την παγκοσμιοποίηση με την οποία άλλωστε είμαι αντίθετος.
Και ξέρω ότι πολλοί από εσάς συγχύζετε το διεθνισμό με την παγκοσμιοποίηση.
Ουδεμία σχέση έχουν, πρόκειται για εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Κ.Γ. είπε...

ΑΙΟΛΕ καλά σου λέει ο Μιχάλης ας μένουμε στις πραγματικότητες και όχι στα φαντασιακά.

αιολος είπε...

Μιχάλη όταν η αριστερά (το βλέπω και εδώ στην Ελλάδα) υπερασπίζεται την λαθρομετανάστευση, μας τα έχουν κάνει τσουρέκια εδώ για τους 300 της Υπατίας, τι κάνουν υπερασπίζονται τον τρόπο ζωής μας, την εργασία των παιδιών μας, το επίπεδο ζωής μας, τι υπερασπίζονται;

Κατά την γνώμη μου υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Κεφαλαίου που θέλει εξαθλιωμένα εργατικά χέρια και αυτό το κάνουν με στόχο να εισπράξουν ψήφους από την απόκτηση δικαιώματος ψήφου των λαθρομεταναστών, να σμπαραλιάσουν τον ιστό της κοινωνίας μας κλπ

Ε! τι νομίζεις ακόμα και η κυρά Μαρία στα Τζουμέρκα, μπορεί να μη μπορεί να σου τα διατυπώσει αυτά τα πράγματα, αλλά τα αντιλαμβάνεται.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια υπόθεση επιβίωσης μας, δεν βλέπεις τα χάλια της Ελλάδος, ένας παράγοντας που έπαιξε ρόλο σε αυτή την κατάσταση είναι και οι λαθρομετανάστες, νομίζεις ότι στον απλό Κύπριο οι μετανάστες δεν θα του υποβαθμίσουν την ζωή του, εσένα μπορεί να είναι η ζωή σου στο απυρόβλητο από μια τέτοια χιονοστιβάδα, αλλά είναι έτσι και των άλλων συμπατριωτών σου, τι νομίζεις ότι είναι ανόητοι οι περισσότεροι Κύπριοι που είναι ξενοφοβικοί;

Τι τα θες Μιχάλη με ωραιοποιήσεις και τσιριμόνιες το ζήτημα δεν αλλάζει, ένας τόπος, ένα χωρίο 2.000 ατόμων, χωρά 20, άντε το πολύ 40 ξένους μετά δηλαδή 1-4% του πληθυσμού, όταν στην Ελλάδα σήμερα πλησιάζουμε 1.500.000 λαθρομετανάστες (γιατί κανένας δεν μπήκε νόμιμα), και αναλογικά φαντάζομαι κάτι ανάλογο γίνεται και στην Κύπρο, το πράγμα πια παίρνει άλλες διαστάσεις . Και πλέον οι υπερασπιστές του φαινομένου (η αριστερά) έχει ευθύνες.

αιολος είπε...

Πάντως Μιχάλη με τα γεγονότα να τρέχουν στην (Γ)Ιαπωνία, καθώς πολλοί ειδικοί μιλούν πλέον για "πυρηνικό Αρμαγεδδώνα" εάν οι Ιάπωνες δεν καταφέρουν να ελέγξουν την κατάσταση στους πληγέντες αντιδραστήρες, και με βάση τις επιστημονικές έρευνες που μιλούν για μια ισχυρότατη σεισμική περίοδο που θα διαρκέσει από φέτος 2011 έως και το 2015, Τσουνάμια κλπ

Τι θέλω να πω:

Μαζέψτε το διότι μπορεί να ξεμπουκάρουν κανένα πρωινό στην Λάρνακα τίποτα καραβιές Γιαπωνέζοι, Ταυλανδέζοι, Φιλιππινέζοι, Κινέζοι και όλοι εις -εζοι της περιοχής και που θα πάτε μετά εσείς.... στην Γιαπωνία;

Για την Γιαπωνία έχω δώσει εξήγηση όπως είπα και στον ΑΝΕΥ

http://ignatios100.blogspot.com/2011/03/blog-post.html

Μιχάλης είπε...

@ αιολος

Φίλε μου, αν κάτι γίνεται στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι γίνεται και στην Κύπρο.
Και επιτέλους πρέπει να ξεκολλήσετε από αυτές τις εμμονές.

Με βάση τις διεθνείς συμβάσεις που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Κύπρου, υποχρεούμαστε να συμπεριφερθούμε με συγκεκριμένο τρόπο. Και αυτό κάνουμε.

Καθόλου δεν θέλω να ωραιοποιώ τα πράγματα.
Τα στοιχεία που παράθεσα στην προηγούμενη ανάρτηση δεν είναι της κυβέρνησης αλλά του κόμματος που πρωτοστατεί εναντίον των μεταναστών.

Η σημερινή κυβέρνηση κυνηγά την παράνομη εργασία και αυτό φαίνεται από τα στοιχεία. Και γι’ αυτό υπάρχουν στοιχεία.
Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι η κατάσταση εδώ έχει τεθεί υπό έλεγχο.

αιολος είπε...

Nαι είναι υπό έλεγχο!!!!!!!!! Μακάρι, αν οι αδελφοι σας τουρκοκύπριοι σας στείλουν από τα αφύλακτα σύνορα καμιά 200.000 εποίκους από το Εσκί Σεχίρ θα τους το αρνηθείτε;

Αν δεν κάνω λάθος εσύ έγραψες και 180.000 ήδη υπάρχοντες μετανάστες !!!!!!!!!

Soliatis είπε...

Αν και δε θέλω να σχολιάζω τις ασυναρτησίες του αιολου, δεν μπορώ να μη σχολιάσω πως αν πρόσεχε τι έγραψα στο τελευταίο μου σχόλιο, θα κατανοούσε ότι δεν είμαστε υπέρ των (λαθρομεταναστών) και ούτε στηρίζουμε τη (λαθρομετανάστευσή). Οι μονολόγοι δεν οδηγούν πουθενά. Διάλογο μπορείτε να κάνετε;

Σολιάτης είπε...

Αν και δε χρειάζεται να πω κάτι, στον καρπασίτη απάντησε ο Μιχάλης. Μιχάλη όμως σε ποιόν τα λες; καλύτερα θα ήταν να μιλούσαμε με σκύλους, γάτους, πουλιά, θα συνενοούμαστε.

Μιχάλης είπε...

@ αιολος

Είδες ότι επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη;

Διάβασε καλύτερα τι γράφω.

καρπασίτης είπε...

Σολιάτη αποδείχτηκες χειρότερος κι από ρατσιστής! Έχεις απόλυτο δίκιο! Ο καθένας μας να συνομιλεί με τους όμοιους του από το είδος του!!! Εμείς με το ανθρώπινο είδος και σεις με ολόκληρο το ζωικό βασίλειο!
Φά την τώρα!!!!!
Για πέστε μου, όλοι αυτοί οι αριστεροί που εργοδοτούν μαυρούες είτε για το σπίτι τους είτε για τους υπερήλικες γονείς τους , πόσες ώρες τις έχουν να δουλεύουν και τι μισθό τους δίνουν? Πόσο κάτω από το όριο του κατώτατου μισθού αμείβονται οι μαυρούες? μήπως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλή και συμφέρουσα η εκμετάλλευση των μαυρούων ? σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλός ο καπιταλισμός και ο ρατσισμός?
Δε γαμιέστε λέω εγώ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

μη μιλάς γιατί δεν είδες τις χαμένες τους πατρίδες, μια ζωη μουσαφιρέοι για των αλλωνων τα χρέη, δεν μπορείς έτσι να ζήσεις στη σκιά της άγριας δύσης, καημός επί σειρά ετών για ένα μπουζάκι μπενετον.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μιχάλης είναι ένας από αυτούς που απομυζούν τις μαύρες.
Και ρατσιστής και εκμεταλλευτής ο κουασιμόδος!!!

George είπε...

Δεν είμαστε ρατσιστές . Αυτοί είναι μαύροι