Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ "ΓΝΩΜΗ"


Εύχομαι σε όλους και όλες

Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένο το νέο χρόνο.

Μακάρι ο νέος χρόνος να φέρει και την πολυπόθητη λύση στο χρονίζον πρόβλημα της Κύπρου μας.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι στιγμιότυπα από τη γέννηση της νέας εφημερίδα "ΓΝΩΜΗ" που κυκλοφορεί την Παρασκευή 1η του χρόνου.

38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι ειναι αυτα ρε παιδιά; Χαραυγή με άλλα ρούχα;;;; Λίγη φαντασία ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε....(αλλά που να την έβρει το ΑΚΕΛ...)

ατε, καλη χρονιά και καλά μυαλά!

Meropi είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σου εύχομαι Μιχάλη μου. Και καλή επιτυχία στη νέα εφημερίδα!!!! Μη δίνεις σημασία σε σχόλια σαν το πιο πάνω!

Ανώνυμος είπε...

stelios

χρονια πολλά και σε σενα μιχάλη και στην εφημερίδα.

Πήρα τη γνώμη από προχθές κυκλοφορούσε στα περίπτερα. Ακομα δεν τη διάβασα....

απλά ένα ερώτημα, αναπόφευκτο για όποια νέα εφημερίδα.

Τι κενό προσπαθεί να καλύψει αυτή η εφημερίδα ; Έχει να μου προσφέρεί κάτι που δεν μπορώ να το βρω στις υπάρχουσες εφημερίδες ;

stalamatia είπε...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά Μιχάλη μου με υγεία και ευτυχία στην οικογένεια σου.

rose είπε...

καλη χρονια


καθε καλό στην νεα σου προσπαθεια Μιχαλη

Ελεύθερος είπε...

Καλή χρονιά και με τη λύση.

Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς, και πότε πού και ποιός.

Eva Neocleous είπε...

Καλή Χρονιά Μιχάλη και καλή δύναμη για τη συνέχεια!
Καλή επιτυχία και στη "Γνώμη"!

Ανώνυμος είπε...

"Γνώμη" λοιπόν. Από αυτή, άλο τίποτα. Με ποια χρηματοδότηση; Και να υποθέσουμε, υπέρ "λύσης" τύπου Ανάν; Α, ευχήθηκε η Νεοκλέους, η μικρογραφία και η κυπριακή version του ιστορικού αναθεωρητισμού. Έρχονται και η Ρεπούση με τη Δραγώνα, παρέα με την Κουλούρη, την Κόκλα και τον Λιάκο! Φοβερό ποδαρικό, που λένε και στο χωριόν μου.

Ανώνυμος είπε...

Ποια ειν τούτη; ΑΚΕΛ;

Θεσσαλονικιός είπε...

Tι κατάντια δηλαδή...αντι να ευχόμαστε απελευθέρωση της Κύπρου περιμένουμε την "πολυπόθητη" λύση...ε ρε ξεφτίλα οι δηθεν της Κύπρου κάτω...

Μιχάλης είπε...

@ Meropi, stalamatia, rose, Ελεύθερος, Eva Neocleous

Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας.

Εύχομαι και σε σας κάθε ευτυχία και ότι επιθυμείτε να τα πετύχετε μέσα στο 2010.

Μιχάλης είπε...

@ Στέλιος

Ευχαριστώ κι εσένα για τις ευχές σου.

Στέκομαι ξεχωριστά σε σένα διότι θέτεις κάποια ερωτήματα.

Πιστεύω ότι όταν την διαβάσεις θα διαπιστώσεις ότι έχει κάτι ξεχωριστό.
Δεν έχει όλη εκείνη τη μιζέρια και την ηττοπάθεια που στέλλουν κάποια άλλα φύλλα.

Πιστεύω ότι θα έχει κάτι διαφορετικό.
Πρώτα πρώτα η προσέγγιση σε διάφορα θέματα και ειδικά στο κυπριακό.
Κατά δεύτερο λόγο, ακόμα και αν θα δεις συνεντεύξεις με πολιτικούς ή άλλους παράγοντες, οι συνεντεύξεις αυτές δεν θα είναι μία από τα ίδια.

Προσπάθεια μας θα είναι να μπαίνουν κάτω σοβαρά ερωτήματα, ερωτήματα που έχει ο καθένας μας και να απαντιούνται από τους ερωτώμενους.
Π.χ. θεωρώ ότι η συνέντευξη Τσελεπή έχει να προσφέρει κάτι. Εξηγά διάφορα πράγματα και ορολογίες.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 12/31/2009 6:35 μμ

Πριν να τη δεις έβγαλες και συμπέρασμα; Μπράβο σου…

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 1/02/2010 7:53 μμ

Επειδή νοιάζεσαι τόσο πολύ για τη χρηματοδότηση μας θα σου πω ότι έχει το χεράκι του και ο αρχιεπίσκοπος. Γιατί δηλαδή, μόνο του Χριστόδουλου να δίνει;

Ποια λύση; Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Μιχάλης είπε...

@ Θεσσαλονικιός

Απλώς θα σου πω αγαπητέ μου ότι για μας η λύση είναι συνώνυμη της απελευθέρωσης.
Αυτό νομίζω ότι είναι αρκετό. Δεν είμαστε αιθεροβάμονες για να μιλούμε για απελευθέρωση (όπως εσύ την εννοείς) που δεν σημαίνει τίποτε άλλο από οριστική τουρκοποίηση της κατεχόμενης Κύπρου.

Ποιο από τα δύο είναι ξεφτίλα, ας αποφασίσει ο καθένας.

Αμαδρυάς είπε...

Μιχάλη καλή χρονιά!

Η νέα χρονιά ας είναι και η χρονιά της λύσης, για να μπορούμε να χαιρόμαστε πραγματικά κι όχι επίπλαστα σε αυτό τον τόπο που τον ρήμαξαν κι ακόμα πολεμούν να οριστικοποιήσουν τα επιτεύγματα της εθνικοφροσύνης τους!

Ούτε την πρώτη μέρα του χρόνου δεν άντεξαν μερικοί να αρθρώσουν μια λέξη αισιοδοξίας και πραγματικής αγάπης προς το λαό!

Συγχαρητήρια Μιχάλη για την έκδοσή σας!Την πήρα, τη διάβασα και είναι όντως σημαντική η συνεισφορά που κρίνω ότι θα έχει στην κατεύθυνση της πλιτικής σκέψης και του προβληματισμού, του ορθολογισμού και της προοδευτικής προσέγγισης των κοινωνικών-πολιτικών μας πραγμάτων και ειδικά στην πολυπόθητη λύση του Κυπριακού.

Αγνόησε τα πικρόχολα και μικρόχυχα σχόλια όπως τα πιο πάνω. Εγώ ένα έχω να πω: όταν μια νέα εφημερίδα εκδίδεται σε έναν μικρό τόπο όπως ο δικός μας, και μάλιστα από ανθρώπους που έχουν δώσει δείγματα γραφής , ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ τη χαιρετίζουν, ως μια ακόμα συμβολή στην ελεύθερη διακίνησαη των ιδεών, στην προώθηση της κριτικής σκέψης και του προβληματισμού ανάμεσα στους πολίτες.

Ας το καταλάβουν όσοι ανώνυμοι και επώνυμοι έτρεξαν πιο πάνω να ειρωνευτούν ή και να χύσουν δηλητήριο, ότι αυτό μόνο δείγμα ανθρώπινης και πολιτικής αρχοντιάς δεν είναι. Αλλά μας έχουν συνηθίσει να αντιπαθούν ή και να μισούν ό,τι δεν είναι κομμένο και ραμμένο στη σκέψη ή τη "σκέψη" τους! Η μικροχυχία σε όλο της το μεγαλείο, επενδυμένη με "πατριωτισμό" ή και χυδαία υπονοούμενα:

"Με ποια χρηματοδότηση" .Κάνε και μια έκθεση για τους οικονομκούς σας πόρους Μιχάλη, γιατί έχουμε να κάνουμε με ευαίσθητους πολίτες ως προς τη διαφάνεια και την ανεξαρτησία των ΜΜΕ από οικονομικά κέντρα ή πολιτικά κέντρα εξουσίας! Όπως π.χ , θέτουν με πάθος και ζέση το από πού εξαρτώνται τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα αυτού του τόπου, ειδικά τα δεύτερα, το από ποιον αμοίβονται κάποιοι δημοσιογράφοι για να κάνουν τη δουλειά τους, και το ποια ήταν και είναι η σχέση των ιδιοκτητών τους με τα κόμματα και τις παρακρατικές οργανώσεις που ετοίμασαν και υπηρέτησαν το φασιστικό πραξικόπημα!

Ή , θέτουν το θέμα του πώς θεσμοί που υπάρχουν για να υπηρετούν άλλο ρόλο (όπως διατείνονται), τελικά γίνονται μεγάλοι επιχειρηματίες με τα λεφτά των πολιτών-των πιστών-, γίνονται πολιτικοί, και εκδότες και χρηματοδοτούν και βιβλιαράκια που μπορεί να λέγονται
"συμφωνημένη διχοτόμηση" ή οικονομικές συνέπειες της λύσης και μας συστήνουν να δείξουμε φρόνηση και να μην εγκρίνουμε λύση, αφού θα μας κοστίσει λίγο παραπάνω! (Και ως γνωστόν, πατριωτικόν είναι το οικονομικώς συμφέρον, όπως μας δίδαξαν και οι πρόγονοι στους οποίους οι πιο πάνω τύποι ομνύουν)

Βλέπεις λοιπόν, Μιχάλη, τέτοιε ς ευαισθησίες πολιτών και προβληματισμένων αναγνωστών,
όφειλες να τις έχεις υπόψη πριν τολμήσεις να εκδόσεις, εσύ ο άσημος δημοσιογράφος και οι συν εσού, μια ανεξάρτητη εφημερίδα!

Αμαδρυάς είπε...

Όσο για τον Ανώνυμο εθνοπροσηλωμένο, που διαλέγει να στοχοποιήσει έναν επώνυμο άνθρωπο, την κυρία Νεοκλέους, που η άποψή της κατατίθεται καθημερινά και θαρρετά στο μπλογκ της , με πρωτοφανή εμπάθεια, έχω να πω ότι Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Αφού θέλει να μας αφήσει και με την εντύπωση ότι διαβάζει και είναι και διανούμενος που παρακολουθεί τις ιδέες της Κουλούρη,της Δραγώνα , κλπ -και δεν γνωρίζει τα ονόματα αυτά απλώς και μόνον από τις αήθεις και ανοίκειες επιθέσεις που τα φασιστοειδή του ΛΑΟΣ εξαπολύουν, αντάμα με το παπαδαριό_ ας διαβάσει και λίγο να μάθει πώς οικοδομήθηκε και εδραιώθηκε ο φασισμός: μέσα ακριβώς από τη μέθοδο που διαλέγει κι αυτός: της ηθικής εξόντωσης ανθρώπων και τέλος και της φυσικής τους.

Αυτό που κάνεις Ανώνυμε και κάνουν και όλα τα εθνοκάπηλα φασιστοειδή του τόπου, δεν διαφέρει και πολύ από το κίτρινο αστερι με το οποίο οι Ναζί σημάδευαν τους Εβραίους που ήθελαν να εξοντώσουν!

Φοβάστε τις ιδέες! Θέλετε να φιμώσετε ιστορικούς, Ακαδημαϊκούς ,
διανοούμενους,δασκάλους, καθηγητές, δημοσιογράφους , που σκέφτονται διαφορετικά από τον στείρο τρόπο, τον κολλημένο τρόπο που η ιστορία και η ζωή η ίδια αποδεικνύει κάθε μέρα ότι οδηγεί σε τραγωδίες, σε εγκλήματα, σε πισωγύρισμα της κοινωνίας! Στο όνομα της πατρίδας και του έθνους, όπως η στενή, δογματική ,
ανιστόρητη λογική σας τα εννοεί, έγιναν και στην Ελλάδα και στην Κύπρο _και σε όλο τον κόσμο- τα χειρότερα εγκλήματα. Τα οποία αποφεύγετε να συζητήσετε στην ουσία τους ή τα αποδίδετε όλα σε ξένες -και μόνον- συνωμοσίες.

Δυστυχώς για την ιδεολογία του εθνικισμού, του φασισμού και του ρατσισμού, ο κόσμος έχει προχωρήσει και οι προοδευτικές ιδέες έχουν διανύσει μακρύ ταξίδι...

Μιχάλη, προχωρήστε στην προσπάθειά σας, με ανοιχτό πνεύμα και θάρρος!
Καλή διαδρομή!

Μιχάλης είπε...

@ Αμαδρυάς

Σε ευχαριστώ για όσα έγραψες.

Ειλικρινά δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω στα όσα αναφέρεις.

Εύχομαι ο καινούριος χρόνος να φέρει την πολυπόθητη λύση.
Όμως χρειάζεται δουλειά. Και ο καθένας μας μπορεί και πρέπει να προσφέρει προς αυτή την κατεύθυνση.

Να είσαι πάντα καλά…

Ελληνίδα της Κύπρου είπε...

Μιχάλη μα εσοβαρομιλούσες ότι η απελευθέρωση(όπως όχι την εννοεί ο καθένας και θέλει να την εξισώσει με την επανένωση, αλλά όπως υποδηώνει η έννοια της λέξης) είναι τουρκοποίηση;;;;;;;; Η παραμονή εποίκων δεν είναι;;;; Γιατί δεν τον χαρακτήρησες και αυτό τουρκοποίηση;;;; Και για να σε προλάβω δε με ενδιαφέρει ποιός το πρωτοδέκτηκς... Θα μπορούσε να τα παγοποιήσει ο Χριστόφιας όπως έκανε με την 8η Ιουλίου!

Ελληνίδα της Κύπρου είπε...

Επίσης για την εφημερίδα την οποία αγόρασα και διάβασα έχω να πω πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά "διαφήμιση" της επερχόμενης λύσης που μιαν εν μακριά και μιαν το 2010 είναι η χρονιά της. Άσε που είναι πασιφανές ότι πάει να αντιγράψει (αποτυχημένα προς το παρόν) το αξιόλογο και αναμφίβολα αντικειμενικό περιοδικό (http://www.apopsi.com.cy/) "Σύγχρονη Άποψη"!

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατη ελληνίδα της Κύπρου, την βρίσκω κάπως ισοπεδωτική την κριτική σου.
Το να κατηγορείς σαν στρατευμένη μια εφημερίδα και την ίδια στιγμή να θεωρείς ως αντικειμενικό ένα καταφανώς στρατευμένο περιοδικό – ασχέτως αν συμφωνούμε η διαφωνούμε με το περιεχόμενο του – δεικνύει εμπάθεια και η συγκεκριμένη κυρία, σε βεβαιώ ότι είναι κακή, κάκιστη σύμβουλος …
Ας περάσω όμως και στην δική μου κριτική για την εφημερίδα.
Α) Να χαρείτε μεγαλώστε την γραμματοσειρά διότι βγήκαν τα μάτια να σας διαβάσω. Β) Ορισμένα κείμενα ήταν πολύ μεγάλα και τα σεντόνια στον τύπο κουράζουν.
Γ) Το υλικό ήταν πλούσιο – έλειπαν βέβαια ορισμένες σελίδες - είχε ενδιαφέρον, όμως έλειπε η άλλη άποψη στα θέματα που αφορούσαν το κυπριακό και αυτό το θεωρώ ατόπημα που εύχομαι να μην επαναληφτεί. Εκτός και αν θέλετε να γίνετε σαν την εφημερίδα το κυπριακό ΠΟΝΤΙΚΙ η την ΜΑΧΗ, αλλά από την ανάποδη…
Νομίζω ότι μια συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου και του προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ στο επόμενο φύλλο, θα ήταν μια κίνηση που θα ισορροπούσε τις πρώτες εντυπώσεις.
Κατά τα άλλα, αν και με την πολιτική σας γραμμή διαφωνώ, θα σας αγοράσω και την άλλη εβδομάδα για να δω την συνέχεα του εγχειρήματος …

Μιχάλης είπε...

@ Ελληνίδα της Κύπρου

Ναι, σοβαρομιλώ όταν λέω ότι η για μένα η λύση και η επανένωση ισούται με την απελευθέρωση.
Διότι, όταν αναιρεί τα αποτελέσματα της εισβολής με την άρση της κατοχής, την απόσυρση του κατοχικού στρατού, τη φυγή της βασικής μάζας τω εποίκων, την επιστροφή εδαφών, την επιστροφή προσφύγων, την επανεγκατάσταση των προσφύγων, τότε ναι, για μένα αυτό ισούται με απελευθέρωση.
Το ότι θα μείνει ένας αριθμός εποίκων (μέχρι 50 χιλιάδες) δεν σημαίνει τουρκοποίηση. Το ζήτημα είναι ότι θα φύγουν οι 120+ χιλιάδες (περίπου που είναι τώρα) και θα σταματήσει η εισροή άλλων.

Όσον αφορά το παραμύθι της παγοποίησης της 8ης Ιουλίου έχω σχετική ανάρτηση εδώ. http://mihalismihail.blogspot.com/2009/09/8.html


Όσον αφορά την εφημερίδα:
Καταρχήν δεν μπορεί να γίνει διαφήμιση καμιάς λύσης από τη στιγμή που δεν ξέρουμε ποια θα είναι αυτή η λύση πέραν από το γενικό περίβλημα της.

Άθελα σου με την αναφορά στη «Σύγχρονη Άποψη» καταδεικνύει ότι αν τα βλέπαμε κι εμείς όλα μαύρα θα έγραφες τα καλύτερα λόγια.

Δεν αντιγράψαμε κανένα αγαπητή μου.

Έχουμε άρθρα, έχουμε απόψεις και μέσα από τη «Γνώμη» θα περνούν όλες οι απόψεις.
Είναι άλλο θέμα αν η εφημερίδα (ως τέτοια) δεν θα φορά μαύρα γυαλιά.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος

Σε ευχαριστώ για την κριτική, είναι ευπρόσδεκτη.
Πρέπει να σου πω ότι το πρώτο πράγμα που εντοπίσαμε μόλις πήραμε στο χέρι μας το πρώτο φύλλο ήταν ακριβώς το μέγεθος των γραμμάτων.

Με λίγα λόγια εντοπίσαμε κάποιες αδυναμίες ή ζητήματα που χρίζουν βελτίωσης και μερικά από αυτά είναι και όσα αναφέρεις.

Πρέπει ακόμα να πω ότι υπάρχει σχεδιασμός για εμπλουτισμό τόσο της ίδιας της εφημερίδας όσο και έκδοση ένθετων.

Σε πληροφορώ επίσης ότι σήμερα στις 10 το πρωί θα είμαι στο γραφείο του προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη για να πάρω συνέντευξη η οποία θα δημοσιευθεί στην έκδοση της Παρασκευής.

Αύριο θα είμαι στο γραφείο του αρχιεπισκόπου.

Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι μέσα από την εφημερίδα θα παρελαύνουν (όπως είπα και πιο πάνω στην Ελληνίδα) όλες οι απόψεις.
Η διαφορά μας, ίσως, θα είναι ότι σκοπός μας δεν θα είναι μέσα από τις συνεντεύξεις να βγαίνουν αντιπαραθέσεις αλλά θα προσπαθούμε να βγαίνει ουσία.

Ούτε ΜΑΧΗ ούτε ΠΟΝΤΙΚΙ επιδιώκουμε να γίνουμε.

Αστροπελέκι είπε...

@Ανώνυμο 2/1/10,7.53μ.μ.
Μα ίντα πικρόχολος που είσαι τζαι ίντα κατζίες συνάμενες έβκαλες σιόρ,που λαλούν τζαι στο χωρκόν μου.
Τζ΄εμπήκες για ευχές δαμέσα,αν δεν κάμνω λάθος;

Roza Luxemburg είπε...

Μιχάλη σε χαιρετώ και γω με τη σειρά μου και εύχομαι ολόψυχα καλή χρονιά.

Είπες πιο πάνω ότι η "Γνώμη" Δεν έχει όλη εκείνη τη μιζέρια και την ηττοπάθεια που στέλλουν κάποια άλλα φύλλα.

Συγκαταλέγεις και τη Χαραυγή σε αυτά τα φύλλα;

Βλέποντας την εφημερίδα σας κατάλαβα ότι επιδιώκετε να είστε η απάντηση σε όλη αυτή την επίθεση που δέχεται η πιθανή επερχόμενη λύση του κυπριακού. Και καλά κάνετε. Και μάλιστα την βρίσκω ως πολύ καλή προσπάθεια. Θεωρείς όμως ότι η Χαραυγή σε αυτή την περίπτωση υστερεί; Και ως μαρξιστής-λενινιστής που είσαι, θεωρείς ορθό να πλήττεται το προπαγανδιστικό (με τη λενινιστική έννοια) μέσο του κόμματος "νέου τύπου" (ΑΚΕΛ) με την κυκλοφορία μιας εφημερίδας (έστω και εβδομαδιαίας) από μέλη και στελέχη του κόμματος;

Ανώνυμος είπε...

Mιχάλη το τσιγάρο απαγορεύθηκε!Χεχε!Να σαι καλα!

Μιχάλης είπε...

@ Roza Luxemburg

Έχεις και τις δικές μου εγκάρδιες ευχές.

Κατά την άποψη μου το θέμα δεν μπαίνει έτσι όπως το θέτεις.

Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να δραστηριοποιηθεί όπως νομίζει καλύτερα.

Και σε καμιά περίπτωση η «Γνώμη» δεν έχει σκοπό να πλήξει καμιά άλλη εφημερίδα.
Αποτελεί ακόμα ένα έντυπο ανάμεσα σε όλα τα άλλα με τη δική της πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

Προς Αμαδρυάς:

Θαύμασα το λεπτό σταλινικό σου γούστο και τον ξύλινο κομμουνιστικό λόγο σου (που θα περιθωριοποιηθεί μαζί με τον κομμουνισμό, όταν το κόμμα σου ολοκληρώσει την εργολαβία του για τον διεθνή παράγοντα, αλλά δεν το έχετε καταλάβει κάποιοι).

"εθνοπροσηλωμένο... τις αήθεις και ανοίκειες επιθέσεις που τα φασιστοειδή του ΛΑΟΣ εξαπολύουν, αντάμα με το παπαδαριό... εθνοκάπηλα φασιστοειδή του τόπου"

Αλήθεια, πόσο δυστυχής πρέπει να είναι κάποιος για να εκφράζεται έτσι, το 2010; Πάντως, έχει μεγάλη πλάκα να μιλούν για "εξόντωση" οι σταλινιστές, που μέχρι χθες κατηγορούσαν και φυλάκιζαν τους δικούς τους ανθρώπους. Μάθε ιστορία φίλη ή φίλε. Αν θέλεις ονόματα, να σου παραθέσω.

Τι υποκρισία!!!!!! Ας όψεται που δεν είναι αυτό το θέμα!

Αμαδρυάς είπε...

Ανώνυμε,

Η διπλή δυστυχία είναι να είναι κανείς φασιστοειδές και να μην το αναγνωρίζεικιόλας! Μόνο που αυτό δεν κρύβεται.

Το μόνο που σε έθιξε είναι το περί φασιστοειδών του ΛΑΟΣ; Εσύ τι σχέση έχεις μ΄αυτό το φασιστικό κατάλοιπο;

Τα περί ξύλινης κλπ γλώσσας, άστα! Πες τα κάπου αλλού! Σε τρομάζουν οι ιδέες και σένα μήπως; Και όλοι όσοι τις εκφράζουν, γι αυτό και επιλέγεις να τους βαφτίζεις όλους κομμουνιστές και σταλινικούς; Σε όποιο φάσμα κι αν ανήκουν οι προοδευτικές-αντιρατσιστικές- αντιφασιστικές ιδέες σε τρομάζουν μήπως; Πάρε θέση για τον φασισμό και μην πας αλλού, δε θα σε ακολουθήσω.

Σε παραπέμπω μόνο στο μπλογκ

http://jungle-report.blogspot.com/2010/01/blog-post.html για να δειςτη διαστρέβλωση που κάνουν τα φασιστοειδή, για τα οποία θίχτηκες εσύ!

Όσο για το μάθημα ιστορίας φίλε, δε χρειάζεται σύσταση ! Το τι είναι ιστορία πάντως ούτε οι σταλινικοί ούτε τα φασιστοειδή μας το δίδαξαν ούτε θα μας το διδάξουν!

Και το θέμα εδώ είναι η έκδοση ενός νέου εντύπου. Έχεις κάτι γι΄αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Εμείς τα φασιστοειδή, όπως μας αποκαλείς, μάλλον περικλείοντας πολύ κόσμο, είμαστε μια χαρά με τους εαυτούς μας! Δεν κυνηγούμε από το πρωί μέχρι το βράδυ την ανατροπήν, ούτε μισούμε την χώρα μας. Μας κάνει μια χαρά.Προσωπικά, δεν είμαι ΛΑΟΣ, μου φτάνει ο Σαμαράς.Έχω ψηφίσει και λευκό.Τον Οκτώβριο απείχα.Δεν με τρομάζουν οι ιδέες. Ξέρεις, δεν έχει μόνο η αριστερά ιδέες. Αυτούς τους φασισμούς, κόφτε τους επιτέλους.Ο Ελύτης, ο Σεφέρης, ο Χατζηδάκης, δεν ήταν αριστεροί.Ούτε ο Σπανουδάκης είναι αριστερός, ούτε ο Ξαρχάκος.Ούτε η Μούσχουρη.Ξέρω και άλλους. Και πολλοί άλλοι δεν έκατσαν στην αριστερά.Ελπίζω να μην τους μισείς.Για την νέα εφημερίδα, εύχομαι μακροημέρευση και μπόλικες επιτυχίες.

Αντρέας είπε...

Προς πιο πάνω Ανώνυμο
μα πού είδες τον ξύλινο και τον σταλινικό λόγο στο σχόλιο της Αμαδρυάδας;Και σε ρώτησε μήπως πού ανήκεις;Για το φασισμό σου ζήτησε να πάρεις θέση και για τα δεινά που επέφερε στην ανθρωπότητα, και στην Ελλάδα.

Αμαδρυάς είπε...

@ Ανώνυμο,

Γιατί κάθε φορά που αποκαλύπτεται ο ρόλος του ΛΑΟΣ κάποιοι αναλαμβάνουν την υπεράσπισή του;

Αναφέρθηκα στην επίθεση κατά της κ. Νεοκλέους, προφανώς με αφορμή τα δημοσιεύματά της για τις επιθέσεις του ΛΑΟΣ κατά της κ. Δραγώνα. Παραπέμπω και στο μπλογκ που η κ. Νεοκλέους παρέπεμψε , όπου τεκμηριώνεται η συνειδητή διαστρέβλωση του βιβλίου που οι κ. Δραγώνα και Φραγκουδάκη επιμελήθηκαν , παρουσιάζοντας έρευνα ανάμεσα στους Έλληνες εκπαιδευτικούς για τα ζητήματα της πατρίδας, του έθνους κλπ. Όπου αποδεικνύεται ότι ούτε καν το διάβασαν τα στελέχη του ΛΑΟΣ.

Εσύ Ανώνυμε αν δεν έχεις σχέση με τις φασιστικές επιθέσεις του ΛΑΟΣ και την επίθεσή του έξω απ το Υπουργείο Παιδείας, γιατί θίχτηκες; Τα καταδικάζεις ή όχι;

Δε σε ρώτησα τι ψήφισες και ολίγον με ενδιαφέρει. Αφού αποφάσισες να συμπεριλάβεις τον εαυτό σου σε αυτούς που εγώ καταδίκασα, αυτό είναι δικό σου πρόβλημα, αλλά μη χρεώνεις σε μένα ότι "περικλείω πολύ κόσμο" στο χαρακτηρισμό .

Περικλείω αυτούς που μισούν τις ιδέες τις αντίθετες με τις δικές τους και επιδιώκουν την εξόντωσή τους, αυτούς που μισούν τις μειονότητες, τους μετανάστες, τους αριστερούς, τους μη ορθόδοξους, τους ομοφυλόφιλους ,τους τσιγγάνους και γενικά τον Άλλον και θέλουν την εκδίωξη, τη φίμωση, την κατάργηση των δικαιωμάτων τους και τους απειλούν. Ενώ ζουν στον ίδιο τόπο, στην ίδια πατρίδα, είναι αναπόσπαστο στοιχείο της.

Πώς είναι "καλά με την πατρίδα του " και "με τον εαυτό του" κάποιος όταν αρνείται σε ένα κομμάτι των ανθρώπων της πατρίδας του να έχουν ίσα δικαιώματα;

Άσε λοιπόν τα μαθήματα πατριωτισμού , γιατί στην Κύπρο τη διχοτόμηση η άκρα δεξιά,οι φασίστες και η εθνικιστές της Κύπρου και της Ελλάδας την έφεραν και δεν τους παίρνει και πολύ να μας δίνουν και μαθήματα!

Όσο για τα περί... μίσους για την τέχνη και το πνεύμα, που τα αληθινά είναι από μόνα τους επαναστατικά, και γι αυτό τα μίσησαν και τα φίμωσαν και τα λογόκριναν άπειρες φορές. Η ακροδεξιά λοιπόν φοβάται και είναι ατέλειωτα τα εγκλήματά της παγκοσμίως.

Όσο για τα περί...ανατροπής και το μάθημα περί υπαρξιακού , ε, τι να κάνουμε, η δεξιά τρέμει πάντα στην ιδέα των ανατροπών , των διεκδικήσεων, των κινημάτων, που αυτά είναι που άλλαξαν τον κόσμο και τον έκαναν καλύτερο και όχι ο συμβιβασμός με το σύστημα.

Άλλη η κοσμοθεωρία μας, φίλε. Αλλά εμείς τώρα ασχολούμαστε με το να άρουμε το έγκλημα της διχοτόμησης ,που η ξένη και ντόπια δεξιά μας έφερε, βοηθώντας τους Τούρκους. Άλλα μας απασχολούν και όχι να σε πείσουμε για το τι εστί φασισμός,και τι αριστερά.

αιολος είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

ΓΝΩΜΗ λοιπόν, προφανώς θα είναι μία η "γνώμη" του ΑΚΕΛ και του Χριστόφια, μπορεί να έχει και την "γνώμη" των αδελφών τουρκοκύπριων, αναρωτιέμαι θα έχει Ελληνική "γνώμη"; Το πιθανότερο είναι όχι δεν θα υπάρχει τέτοια "γνώμη".

Τι σου είναι οι λέξεις βρε παιδί μου λες :

Γλυκάδι για να μη πεις ξύδι.
Ειρηνικός ωκεανός για να μη πεις ταραγμένος ωκεανός.
Εύξεινος πόντος για να μη πεις αφιλόξενος πόντος.

Λες Λαϊκό κόμμα για να μη πεις συντηρητικό κόμμα.
Λες Πασοκ για να μη πεις Θασοκ.
Τώρα λες γνώμη για να μη πεις "μιλάει μόνο το ΑΚΕΛ".

Καλή δουλεία Μιχάλη και να ελαττώσεις το κάπνισμα, δίνει βέβαια κάτι από την επαναστατικότητα του Τσε αλλά μπορούμε να είμαστε επαναστάτες και χωρίς να καπνίζουμε.

Μιχάλης είπε...

Αίολε

Καλή χρονιά και σε σένα.

Ελπίζω ο καινούριος χρόνος να βοηθήσει και σένα να ξεπεράσεις την προκατάληψη σου.

Η «Γνώμη» είναι μια εφημερίδα που θα φιλοξενεί όλες τις απόψεις.
Η «Γνώμη» όμως έχει άποψη, έχει γνώμη και η άποψη και η γνώμη της είναι η λύση του κυπριακού με τον τρόπο που η ίδια θεωρεί καλύτερο υπό τις περιστάσεις.

Είναι δικαίωμα σου να έχεις τη γνώμη σου αλλά δεν νομίζω να είναι σωστό να κρίνεις χωρίς να ξέρεις.

Η «Γνώμη» δεν έχει πρόβλημα να φιλοξενήσει τον οποιονδήποτε. Και αυτό θα το δείτε μέσα από την ύλη της.

Συνεπώς αγαπητέ μου Αίολε άφησε κατά μέρος τις εξυπνάδες και τους αφορισμούς.
Και κυρίως περίμενε να δεις και μετά να κρίνεις.

αιολος είπε...

Δε βαριέσαι βρε Μιχάλη κόπυ την Χαραυγή θα κάνει σε εβδομαδιαία βάση.

Παλιά τα πράγματα ήταν πιο απλά, άνοιγες το ραδιόφωνο και άκουγες «Εδώ Τίρανα! Εδώ Τίρανα! Ακούτε τη φωνή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Αλβανίας…»

Ήταν η κα Κωνσταντινίδου-Οικονόμου Παναγιώτα που προπαγάνδιζε για 40 χρόνια υπέρ του Χότζα και εναντίον της Ελλάδος, σήμερα ζει στην Ελλάδα και αναρωτιέται "μήπως έκανα λάθος και υπηρετούσα ένα δικτάτορα;"

Σήμερα ο άλλος σου λέει δημοκρατία, σοσιαλισμό κλπ φούμαρα και εννοεί χίλια δυο άλλα πράγματα εκτός από αυτό. Τέλος πάντων θα δούμε τι θα είναι και η "Γνώμη" θα προσπαθήσω να δω που μπορεί κανείς να την προμηθευτώ εδώ στην Ελλάδα ............ σελίδα θα έχει αυτή η εφημερίδα; Αν ναι βάλε την διεύθυνσή της να την βλέπουμε, εμείς οι βαλκάνιοι εξυπνάκηδες.

Μιχάλης είπε...

@ Αίολος

Όχι φίλε μου, δεν βαριέμαι.
Διερωτώμαι αν εσύ δεν βαριέσαι να συγκρίνεις πάντα ανόμοια πράγματα και να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα.

Από πού βγάζεις το συμπέρασμα ότι θα είναι κόπυ της Χαραυγής;

Και τι σχέση έχουν τα Τίρανα με το θέμα;

Έτσι για να καταλάβεις, στην αυριανή έκδοση θα υπάρχει συνέντευξη του προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ.

Στην επόμενη θα έχουμε συνέντευξη με τον αρχιεπίσκοπο και πάει λέγοντας.
Επίσης, μπορεί να γράφει όποιος θέλει χωρίς καμιά απολύτως λογοκρισία.

Δεν ξέρω αν αυτά σου θυμίζουν Τίρανα.

Αλλά δεν είναι σοβαρά πράγματα να βγάζεις πρώτα συμπεράσματα και μετά να λες ότι θα δούμε την εφημερίδα και θα βγάλουμε συμπεράσματα.
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Ηλεκτρονική διεύθυνση ελπίζω να έχουμε σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

"στην Κύπρο τη διχοτόμηση η άκρα δεξιά,οι φασίστες και η εθνικιστές της Κύπρου και της Ελλάδας την έφεραν και δεν τους παίρνει και πολύ να μας δίνουν και μαθήματα".

Αλήθεια, όταν κάποιοι πολεμούσαν το δυνάστη στην Κύπρο (δεξιά), που ήταν η αριστερά; Άντε, γιατί το παραμύθι σας παρατράβηξε, όπως και το να υιοθετείτε τα τουρκικά επιχειρήματα. Αλλά είναι γνωστό ότι κυπριακή αριστερά=Τουρκία.

Επίσης γράφεις: "Η ακροδεξιά λοιπόν φοβάται και είναι ατέλειωτα τα εγκλήματά της παγκοσμίως." Στη Βόρεια Κορέα ας πούμε; Στην Κίνα των 5000 εκτελέσεων ετησίως; Μήπως βλέπεις λίγι αντίστροφα την ιστορία; ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΑ ΨΕΥΔΕΣΑΙ; Μάλλον δεν άκουσες ποτέ για τα γκουλάγκ των 20.000.000. Ναζισμός=κομουνισμός.

Αμαδρυάς είπε...

Ανώνυμε,

Μπαγιάτεψαν πολύ τα δικά σου παραμύθια και μου θυμίζουν ύφος και συζητήσεις που έχουν γίνει ξανά σε αυτό το μπλογκ και σε άλλα, με επώνυμους που συχνά υπογράφουν κι ως Ανώνυμοι... Μα ακριβώς τα ίδια! Να μας τα λένε copy-paste.

Δεν έχω σκοπό να ανοίξω συζήτηση γιατί δε θ αλλάξω έναν δεξιό εθνικιστή και εμπαθή κατά της Αριστεράς και εξάλλου πλήττω και φοβερά απ τη ρηχότητα της σκέψης.

Δεν σχολιάζεις το ποιος έφερε τους Τούρκους , ποιος πρωταγωνίστησε στο φασιστικό πραξικόπημα, ενώ πριν μας είπες και να ξεχάσουμε τα περί φασισμού!
Ταυτίζεσαι και με τη χούντα και την ΕΟΚΑ Β΄; Αυτά είναι τα δημοκρατικά κα πατριωτικά σου κηρύγματα;

Πολύ εύκολα τα προσπερνάς αυτά τα...ψιλά γράμματα. Το ποιοι χάρισαν έδαφος στους Τούρκους και πατρίδες! Το ποιοι είναι οι φιλότουρκοι, προκύπτει αξιωματικά για σένα με ένα ατράνταχτο επιχειρήματα που συντρίβει κάθε ιστορική λογική και πολιτική ανάλυση: " Κυπριακή Αριστερά = Τουρκία" . Τώρα τι να σου πει κανείς; Την Τουρκία για πρώτη φορά-στις συνθηκες Ζυρίχης_ ποιος την έφερε; Επίτευγμα της Αριστεράς ήταν και αυτό, όχι της εθνικιστικής δεξιάς, της ελληνικής δεξιάς κυβέρνησης , σε συνεργασία με την Τουρκική και Εγγλέζικη δεξιά,έτσι δεν είναι; Και για τη δεύτερη φορά, το 74, το κάνουμε κι αυτό γαργάρα;

Και μας πας στο τι έκανε η Αριστερά, ξεφεύγοντας πλαγίως και νομίζοντας ότι μας αποστόμωσες κιόλας! Η Αριστερά αγωνιζοταν σε μαζικό πολιτικό αγώνα και πλήρωνε με εξορίες και εξόντωση μελών της απ τους Άγγλους και την ηγεσία της ΕΟΚΑ, που έκανε και διμέτωπο και τριμέτωπο , καθαρίζοντας και μερικούς... ανεπιθύμητους Τ/κ Και Αριστερούς.

Το τι έκανε ο Γρίβας στην Κύπρο-αφότου ολοκλήρωσε το εθνικό του έργο αντάμα με τους Γερμανούς και μετά με τους Άγγλους του Σκόμπυ, το γνωρίζουν και οι πέτρες εδώ.

Αλλά θυμάσαι και την Αλβανία, και την Κορέα που αν μας έλεγες και ποιοι αριστεροί υιοθετούν τα συστήματα αυτών των χωρών και τα και θεωρούν δημοκρατικά θα ήσουν πιο πειστικός.

Τα εγκλήματα των φασιστών δεν τα θυμάσαι μάλλον. Ούτε στη Γερμανία, ούτε στην Ισπανία, ούτε στην Ελλάδα! Ούτε τους συγγραφείς, τους λογοτέχνες, διανοούμενους που δολοφόνησαν, εξόρισαν, βασάνισαν ή λογόκριναν ή έκαψαν τα έργα τους, ούτε τις εφημερίδες που έκλεισαν και δίωξαν!

Πολύ επιλεκτική ιστορική μνήμη!
Οποιαδήποτε ομοιότης με ιδέες και εκφραστές της φασιστικής ιδεολογίας, είναι εντελώς συμπτωματική! Σε παρεξηγήσαμε βρε παιδί μου!

Αυτά με τους Ανώνυμους και ουδέν άλλον με εμπαθείς και ανιστόρητους, διαστρεβλωτές της ιστορίας, που θέλουν και να το παίζουν γνωστες.