Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΟΚΑ



Ένα κείμενο του τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ αναρτώ σήμερα.

Το έγραψε στον Πολίτη στις 20 Δεκεμβρίου 2012 με αφορμή την αποκατάσταση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας των δολοφονημένων Αριστερών κατά την περίοδο της ΕΟΚΑ.

Θέλω να πω ότι συμφωνώ στην ουσία των όσων γράφει. Βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος σε αρκετά πράγματα που περιέχονται σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθεί το άρθρο:

Καθόλου δεν νομίζω ότι θα μας συγχωρέσουν

 (…) Είναι πάλι μια σύγκριση βορρά-νότου. Αλλά όχι οικονομική, πολιτική. Στον νότο συμβαίνουν ωραία πράγματα τα οποία δεν είχαμε σκεφτεί καθόλου μέχρι σήμερα. Ιδού μια από τις τελευταίες πράξεις της κυβέρνησης Χριστόφια. Αποκατέστησε τους αριστερούς οι οποίοι δολοφονήθηκαν εκ μέρους με-λών της ΕΟΚΑ. Δεν πρόκειται για άφεση. Απολογία είναι. Απολογία στις οικογένειες και τους οικείους τους που βρίσκονται στη ζωή. ΤΜΤ και ΕΟΚΑ. Μέσα και στις δύο υπόγειες οργανώσεις υπήρχαν «κυνηγοί κομουνιστών-, οι οποίοι έριξαν σκιές στον αγώνα των παλικαριών αντιστασιακών. Αυτές οι ειδικές ομάδες έπαιρναν εντολές από πολύ ψηλά. Οι ομάδες από την ΕΟΚΑ καθάριζαν τους αριστερούς μέσα στην ελληνική κοινότητα ενώ εκείνες από την ΤΜΤ τους αριστερούς μέσα στην τουρκική κοινότητα. Όπως οι ομάδες μέσα στην ΤΜΤ δεν πυροβόλησαν κανέναν Έλληνα επειδή ήταν αριστερός, έτσι και οι ομάδες μέσα στην ΕΟΚΑ δεν πυροβόλησαν κανέναν αριστερό Τούρκο επειδή ήταν αριστερός. Και οι δύο υπόγειες οργανώσεις ήταν επιφορτισμένες με το καθήκον να προβαίνουν σε εκκαθάριση -αριστερών- μέσα στη δική τους κοινότητα μόνο. Η ΕΟΚΑ πυροβολούσε τους Έλληνες αριστερούς και η ΤΜΤ τους Τούρκους αριστερούς.
Έχω να πω το εξής: ενώ μετά από πενήντα χρόνια στον νότο αποκαταστάθηκαν οι αθώοι αριστεροί που δολοφονήθηκαν, στον βορρά δεν ήρθε καν στην ημερήσια διάταξη αυτό το θέμα. Γιατί δεν τους αποκαθιστούμε και εμείς; Λογαριάστε ότι πέρασε και ένα αριστερό κόμμα από αυτή την κυβέρνηση. Ούτε αυτό σκέφτηκε καθόλου να κάνει κάτι τέτοιο. Έδωσαν πλακέτες σε όσους υπηρέτησαν την κοινότητά μας, συμπεριλαμβάνοντας στον κατάλογο άτομα χωρίς να κοιτάνε αν είναι αριστεροί ή δεξιοί. Συμπεριέλαβαν ακόμα και τον Ντενκτάς. Αλλά δεν αποκατέστησαν τους δολοφονηθέντες πατριώτες αριστερούς μας.

Διάβασα σε μετάφραση της Σεβγκιούλ Ουλούνταγ την τραγική ιστορία του Παναγιώτη Στυλιανού από την Αχερίτου και πάγωσα. Κατάλαβα ότι τα μέλη της ΕΟΚΑ ήταν μερικά βήματα πιο μπροστά από τα μέλη της ΤΜΤ στη στυγνότητα. Σκότωσαν τον άνθρωπο χτυπώντας τον με ρόπαλα με βελόνες μπροστά στα μάτια του 17χρονου κοριτσιού του. Χτυπώντας τον στο κεφάλι και στο σβέρκο. Όταν οι βελόνες έξι ιντσών καρφώνονταν στο μέρος που χτυπούσαν, τις έβγαζαν και ξαναχτυπούσαν. Η Κύπρος είναι πολύ μικρή, αλλά μεγάλωσε ανθρώπους που θα μπορούσαν να αναμετρηθούν με τους μεγαλύτερους βαρβάρους της ιστορίας. Δεν έχουμε ζωγράφο που θα μπορούσε να συγκριθεί με τον Πικάσο, συγγραφέα που θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στον Σαρτρ και ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να αναμετρηθεί με τον Μέσι, αλλά έχουμε «ήρωες- που μπορούν να παίξουν ζάρια με τους Ρωμαίους αυτοκράτορες, οι οποίοι τάιζαν τους ανθρώπους σε αγριογούρουνα και σε κροκόδειλους! Ήρωες που διέλυσαν το μυαλό του ανθρώπου με ρόπαλα με βελόνες. Τους είδαμε και το 1996 στη Δερύνεια πάνω στο κεφάλι του Τάσου Ισαάκ.

Ακόμα δεν αποκαταστήσαμε τονΑΐχάν Χικμέτ, τον Αχμέτ Γκιουρκάν, τον Φαζίλ Οντέρ, τον Ντερβίς Καβάζογλου και άλλους όμοιούς τους. Πρέπει να ντρεπόμαστε και, όπως είπε και ένας διευθυντής σε ένα γυμνάσιό μας, πρέπει να αλείψουμε το πρόσωπό μας με λάσπη. Αν τα πνεύματά τους τριγυρνάνε ανάμεσά μας καθόλου δεν νομίζω ότι θα μας συγχωρέσουν.

40 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο σενερ ειναι ενας αντικατοχικος δημοσιοκαφρος.γιατι τον χρησιμοποιεις εσυ ενας καθαροαιμος οπαδος ενος ..τροικανικου κομματος που κοβει επιδοματα πολυτεκνων και συνεχιζει να χρηματοδοτει την κατοχη με εκατομμυρια ευρω συν δωρεαν περιθαλψεις?εσυ που εργοδοτεις τοσους εισβολεις στο λαικο?εσυ που υπερασπιζεσαι την διχοτομηση απο 55 απαιτωντας αυτοδιαθεση για την τουρκικη μειονοτητα κυπρου?ο σενερ εφαεν πομπες!εσυ που πολεμας καθε αντικομμουνιστικη αντιφασιστικη εφημεριδα και καναλι στην κυπρο και εισαι ομοιος με τα αδερφια σου στα κατεχομενα γιατι χρησιμοποιεις τον σενερ?

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε ο Σενέρ εν ακόμα ζωντανός... Τζιαι μπόρει να σου απαντήσει ο ίδιος στις βλακείες που γράφεις...

pantelis hadjipantelis είπε...

Εγω τωρα γιατι παω στοίχημα οτι ο πιο πανω ανώνυμος(κουκουλοφόρος)σαν εκεινους που δολοφονούσαν αθώους ανθρώπους,ψηφίζει Λιλλικα?

Μιχάλης είπε...

Πρώτε ανώνυμε. Ασε τα σάπια. Επί όσων αναφέρει ο Σενέρ, έχεις να πεις κάτι. Τα θέματα που θέτει ο Σενέρ είναι πολύ ξεκάθαρα.
Γιατί πάντοτε όταν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο απαντάτε μερικοί γενικόλογα και κυρίως εκτός θέματος;

Ανώνυμος είπε...

σίγουρα η βραστή ΚΕΑΝ πονάει λιγότερο από τις βελόνες των 6".

θάνατος σε όλους τους λόλλους ακελικούς. εξαιρούνται οι Χριστόφιας και οι συγγενείς μου.

Unknown είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=8gZdnVscyMg

Aris Velouhiotis είπε...

file michali oi grizoi likoi einai katharoaima adelphia twn dikwn mas galazion likwn, twn maskoforon tou griva kai twn apogonon tou.vizasa gala apo tin idia lykaina.

Ανώνυμος είπε...

ε τζιε πίου ρε ζωολόγε/κτηνίατρε με τα greeklish!

ήξερες ότι ο Θανάσης Κλάρας εκτός από κλεφτρόνι ήταν και πούστης μέγα? οι συντρόφοι του το λένε!!!

buhda είπε...

Πρόσεχε θα γλιστρίσεις πάνω στην χυδαιότητα που αμολάς και θα φας τον κώλο σου, αφου μούτρο δεν έχεις.

Σολιάτης είπε...

Σημασία θέλεις να σου δώσουν και αγωνίζεσαι,
Γράφεις μαλακίες και ιδονίζεσαι
ανοιξε το christofiaswatch και γράφε τα,
χαιρετίσματα από κίτρινες και μπλε κερκίδεςνα σου γράφουν άνετα.

Ανώνυμος είπε...

ρε μαλακα σολιατη και μεγα τραουλλε, μονο στο μπλοκ σου θα γραφω που ειναι αποπατος

Ανώνυμος είπε...

ο δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία του ΚΚΕ, ο Γιάννης Ιωαννίδης στην σελίδα 158 του βιβλίου του «Αναμνήσεις» παραδέχεται ότι ο Άρης Βελουχιώτης ήταν, πράγματι, «πορτοφολάς»! Συγκεκριμένα γράφει:

…Από το 1923-1925 μπήκε (ο Θανάσης Κλάρας) στη νεολαία, στην Ο.Κ.Ν.Ε. Είχε μπλέξει παλιά με πορτοφολάδες. Εμείς δεν το ξέραμε βέβαια αυτό. Κάποτε όμως οι αντιδραστικές εφημερίδες γράψαν ότι οι κομμουνιστές είναι αλήτες σαν τον Κλάρα…



Αυτό προκύπτει κι από το υπ’ αριθμόν 21.722 πιστοποιητικό ποινικού μητρώου του, της Διευθύνσεως Εγκληματικών Υπηρεσιών, στο οποίο περιλαμβάνονται ένδεκα καταδίκες του σε φυλακίσεις μέχρι και τεσσάρων ετών. Η πρώτη καταδίκη του έγινε την 24η Ιουλίου 1925, οπότε καταδικάσθηκε από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκη, σε φυλάκιση 2 ετών, για κλοπή. Μετά από μια τετραετία, στις 25 Σεπτεμβρίου 1929, καταδικάστηκε εκ νέου για κλοπή από το Πλημμελειοδικείο Αθηνών, σε φυλάκιση 20 ημερών.

Ο Βελουχιώτης θα επιβεβαιώσει και θα δικαιολογήσει την παραβατική του συμπεριφορά, με δημοσίευμά του στον «Ριζοσπάστη» (9/9/1931), ρίχνοντας τις ευθύνες στην…σάπια κοινωνία που μεγάλωσε και στην έλλειψη ιδανικών, τα οποία απέκτησε με την ένταξή του στο ΚΚΕ.



Ανώνυμος είπε...

Ο κομμουνιστής καθηγητής Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος ,διατελέσας και βουλευτής της Ε.Δ.Α. σε συνέντευξή του στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της 5ης Μαρτίου 1980 παραδέχεται ότι:

Άσχετα προς τα αίτια, όμως, της παθήσεως (σ.σ.: Πρόβλημα ανδρικής ανικανότητας), συνάγεται πως ο ελαττωματικός «πρωτοκαπετάνιος» θανάτωνε, για να επιδεικνύει τον ανδρισμό του ή για να εκδικείται το ελάττωμά του». «Σαν τελικό συμπέρασμα που μπορώ να πω, είναι ότι ο αρχικαπετάνιος του Ε.Λ.Α.Σ. ήταν μια δυνατή, αλλά διχασμένη προσωπικότητα (σ.σ.: σχιζοφρενής). Υπέφερε από ψυχικά τραύματα, π.χ. από ισχυρό πλέγμα μειονεξίας, λόγω της διαγραφής του από το Κ.Κ.Ε., εξαιτίας μιας «δηλώσεως μετανοίας» που είχε κάνει στο απώτερο παρελθόν. Υπέφερε ακόμη και από άλλα, ειδικής φύσεως απωθημένα, δημιουργημένα από ορισμένη λειτουργική ανεπάρκεια, που του είχε προκαλέσει ο παρατεταμένος βασανισμός του με πάγο, που τον είχαν υποβάλει, κατά την ομολογία του ίδιου… Εξάλλου, η λειτουργική ανεπάρκειά του, για την οποία μου είχε μιλήσει ο ίδιος, του προκαλούσε αντισταθμιστική ψυχική αντίδραση και τότε φαίνεται ότι γινότανε ένας επιθετικός, σκληρός και αδυσώπητος άνθρωπος, όπως κυκλοφορούσε η φήμη στο αντάρτικο και στον πληθυσμό…



Ανώνυμος είπε...

οταν η Ειρήνη Λελέκου παντρευτηκε τον Άλκη Παππάν ηταν ακομη παρθενα.

buhda είπε...

Τι σχέση έχουν τα όσα αμολάτε εδω , με το θεμα; Είστε ρε παιδί μου τελικά... απο την πόλη έρχομαι και στην κορφή σουβλάκι μ'απόλα, εχτος κρομμύδι,μαιτανο τζιαι τασιή.

Ανώνυμος είπε...

Οσο και αν προσπαθείτε να σπιλώσετε την ΕΟΚΑ ο επικός της αγώνας παραμένει σύμβολο για τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Ναι, ίσως να έχουν γίνει λάθη. Ο τρόπος που χειρίσεστε την όλη υπόθεση μόνο μικρότητα δέιχνει.

Για να χρησιμοποιήσω την προσφιλή σας λογική- Αφού αντιμετωπίζετε την ΕΟΚΑ οπως την αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι και οι Άγγλοι εξυπηρετείτε τότε τα ίδια συμφέροντα. Άντε να πάτε στα κατεχόμενα στο μνημείο που θα κτίσουν οι τότε κατακτητές σε συνεργασία με τους
σημερινούς να τιμήσετε τούς Άγγλους που επεσαν απο τις σφαίρεςτης ΕΟΚΑ.

Χωρκάτης

Μιχάλης είπε...

Προς διάφορους ανώνυμους:

Ορισμένοι δεν το καταλαβαίνετε ότι γίνεστε καταγέλαστοι με αυτά που γράφετε;
Ίσως το καταλαβαίνετε γι’ αυτό και γράφετε ανώνυμα.

Όσο για τον γνωστό ανώνυμο που μας παίρνει στον Άρη Βελουχιώτη, θα τον καλέσω για πολλοστή φορά να μένει εντός θέματος.

Και για τα παράπονα ότι του μπλοκάρω κάποια μηνύματα ας δει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Έχω βάλει μπλοκάρισμα σε κάποιους ανώνυμους. Και κάποια από τα μηνύματα του περνάνε στα ανεπιθύμητα, ενώ κάποια άλλα όχι χωρίς να κάνω τίποτε απολύτως εγώ.
Άρα το πρόβλημα είναι δικό του και όχι δικό μου.

Μιχάλης είπε...

@ Χωρκάτης

Ατύχησες.
Αν και θα περίμενα να μας πεις γιατί δείχνουμε μικρότητα θα σε πληροφορήσω ότι αυτά που γράφουμε τα δέχονται και τα παραδέχονται και άνθρωποι της ΕΟΚΑ.

Θα σε καλέσω αν έχεις την ευχέρεια να ρίξεις μια ματιά στις εφημερίδες τις εποχής να δεις πόσοι και ποιοι διαμαρτυρήθηκαν για τις δολοφονίες. Θα εκπλαγείς.

Θα διαβάσεις και δήλωση του μητροπολίτη Άνθιμου (τότε ήταν τοποτηρητής του αρχιεπισκοπικού θρόνου) που καλούσε τον Γρίβα να σταματήσει τις εκτελέσεις για πολιτικούς λόγους.
Δεν νομίζω όλοι αυτοί να ήθελαν να σπιλώσουν τν ΕΟΚΑ.

Όσο για τα υπόλοιπα, καταλαβαίνω την αδυναμία να δικαιολογηθούν τα εγκλήματα κάποιων και ότι θα πρέπει κάτι να πεις. Δικαίωμα σου αλλά είσαι εσύ που εκτίθεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον εσύ ατύχησες με τον τρόπο που ενεργείς.

Τα λογια περιττά και καταλαμβαίνεις τι λέω.

Χωρκάτης

Μιχάλης είπε...

Νομίζω πως όχι. Εξήγησε μας να δούμε.

Ανώνυμος είπε...

Μα τι να σου εξηγήσει ρε Μιχάλη;

Ωρες ώρες κάμνεις πως εν καταλάβεις.

Άφηστους, δείχνουν ότι εν έχουν τι να απαντήσουν και μιλούν με γενικολογίες.

Τούτον εν υπέρ σου.

Παρακολουθώ την προσπάθεια πολλών να σου απαντήσουν γενικόλογα και είναι προς τιμή σου ο τρόπος που τους απαντάς.
Πάντα τεκμηριωμένα και με στοιχεία.

pluton είπε...

Εύχομαι ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ακόμα και στους τουρκοκύπριους.

pluton είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
buhda είπε...

Ευχομαι καλες γιορτές σε όλους, ακόμη και στον πλούτωνα.

Ανώνυμος είπε...

Ευχομαι καλες γιορτές σε όλους, πλην των τουρκόσπορων. κακό ψόφο να έχουν!!!!

Σολιάτης είπε...

Αγαπάτε τους εχθρούς σας; Αγαπάτε αλλήλους; Και επι γης ειρήνη; Αγαπη δε μη έχω;

buhda είπε...

Ανώνυμε, παρόλο που είσαι εθνικόσπορος καλες γιορτες και είθε ο μικρός χριστούλης να καμει το θαύμα του και να σου χαρίσει λιγο μυαλο. Θα δείς πόσο θ'αλλάξει η ζωή σου.

Σολιάτης είπε...

Ο πατέρας μου μας διηγόταν ένα περιστατικό, από την περίοδο 1960-1963. Τότε έβγαζαν σκοπιές τα βράδια (στο χωριό μου νομίζω ήταν στον σύλλογο) για να αντιμετωπίσουν τυχόν τούρκικό κίνδυνο. Μια νύχτα που πήγε ο πατέρας μου να βγάλει σκοπιά με ένα δάσκαλο, ρώτησε ο πατέρας μου ποιες ήταν οι διαταγές. Ο δάσκαλος (δεξιός) του είπε ότι είχαν διαταγή να μη πέσει πυροβολισμός. Τότε ο πατέρας μου του είπε να ξαπλώσουν να κοιμηθούν διότι δεν υπάρχει τίποτε. Ο δάσκαλός ρώτησε απορημένος γιατί. Διότι απάντησε ο πατέρας μου και οι τούρκοι τις ίδιες διαταγές έχουν. Αφού ο μαΐστρος είναι ο ίδιος.
Μετά από πολλά χρόνια (νομίζω μετά την εισβολή) ο δάσκαλός είπε στον πατέρα μου: Τώρα κατάλαβα τι ήθελες να πεις τότε!

Ανώνυμος είπε...

ρε μαλακισμένα είπε ποτέ ο χρίστος να αγαπάμε τους εχθρούς μας?
στον αγύριστο ρε κομμούνια!!!!

Ανώνυμος είπε...

Προς ανίδεο που κατά τα άλλα το παίζει και Χριστιανός, ανώνυμο:

«Ακούσατε ότι έχει λεχθεί• Ν’ αγαπάς τον πλησίον σου και να μισείς τον εχθρό σου. Αλλά εγώ σας λέγω, Ν’ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΑΣ, να ευλογείτε αυτούς που σας καταριώνται, να ευεργετείτε όσους σας μισούν, και να προσεύχεστε για όσους σας συμπεριφέρονται κακώς και σας διώκουν, για να γίνετε παιδιά του επουράνιου πατέρα σας…»
Ματθ. 5, 38-48.

Δείγμα της αμορφωσιάς ορισμένων που ταυτόχρονα νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα.

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμος 12/27/2012 10:29 π.μ.

επειδή είμαι ο επόμενος αλλά και συνάμα ο προηγούμενος ανώνυμος, ένα πράγμα έχω να σου πω:
εσείς που νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα, εκνευρίζεται εμάς που τα γνωρίζουμε!!!!

Είδες πουθενά καλέ μου να αναφέρω ότι είμαι Χριστιανός, μωαμεθανός, βουδιστής, ινδουιστής κτλ?
Όσον αφορά αυτά που ανάφερες για το άτομο μου, απλά σου τονίζω ότι «κομίζεις γλαύκας εις Αθήνας».
Εσύ μπορεί να γνωρίζεις κάποια πράματα γιατί απλά έτυχε να είσαι κομμουνιστής και η ιδεολογία την οποία ασπάζεσαι(κομμούνα. Όχι εσύ!!!!! ) σου απαγορεύει ρητώς να ασπάζεσαι η να συμμερίζεσαι ταυτόχρονα άλλο δόγμα.(χριστιανισμός)
Μπορεί να διάβασες και κανένα βιβλίο στυλ Καλόπουλου , Φράγκου, Δήμου κτλ η να σέρφαρες κάπου στο διαδίκτυο και να διάβασες τις σαχλαμάρες των θρησκειών που παραθέτουν αυτοί που τις μελέτησαν.

ο υποφαινόμενος έχει μελετήσει αρκετές θρησκείες, ως επίσης και τον κομμουνισμό και μπορώ να σου παραθέσω πολλά κοινά σημεία μεταξύ χριστιανισμού-κομμουνισμού.

Και τέλος, μαθήματα παίρνω από όσους ξέρουν πιο πολλά από μένα πχ φυσικά και μεταφυσικά. Αν συγκαταλέγεσαι ανάμεσα σε αυτούς, τότε δεν έχω πρόβλημα.
Τι να σου κάνω ρε παρέα. Έπεσες πάνω σε επαγγελματία ΑΘΕΟ!


Και για να δεις τι καλός που είμαι, εσένα σε εξαιρώ από το να πάς στον αγύριστο.
Εκτός τούτου βρε αμαρτωλέ, η κόλαση που χτίστηκε για να δέχεται μέσα εσάς τους κομμουνιστές έχει χαλάσει.

Ανώνυμος 88 είπε...

"εκνευρίζεται εμάς που τα γνωρίζουμε!!!!"

Το σωστό είναι:

"εκνευρίζετε εμάς που τα γνωρίζουμε!!!!"

Όταν μπροστά από το ρήμα έχει το εσείς ή το εμείς τότε βάζουμε "ε". Απλά πράματα, διότι όλως περιέργως ακόμα και πολύ μορφωμένοι φίλοι τα συγχίζουν εκνευριστικά.

Ανώνυμος είπε...

Ε καλά βρε ανώνυμε, πού ξέρεις ότι είμαι κομουνιστής;

Αλλά και έτσι νάναι, ρώτησες αν είπε ποτέ ο Χριστός να αγαπούμε τους εχθρούς μας.
Παρουσιαζόσουν σίγουρος ότι δεν το είπε.
Κι όμως, εσύ που ξέρεις πιο πολλά από εμένα, δεν ήξερες ότι αυτή η αναφορά υπάρχει στα ευαγγέλια.

όχι αγαπητέ μου, δεν διαβάζω κανένα Καλόπουλο.

Επαναλαμβάνω, το να στρέφεις αλλού τη συζήτηση δεν είναι και ότι καλύτερο.
Η ουσία της συζήτησης που άνοιξες είναι αν είπε το συγκεκριμένο ο Ιησούς. Και σύμφωνα με τα ευαγγέλια, το είπε.

Άρα έχεις λάθος.

Παραδέξου το λοιπόν να τελειώνουμε και μην ανοίγεις άλλα θέματα.
Πού ξέρεις, μπορεί να μη σε παίρνει.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για τη διόρθωση και όπως είπα τα ξέρω όλα και όχι ότι είμαι αλάνθαστος.

Επειδή γνωρίζω ότι ο Χριστός πρότρεπε τους μαθητές του να σκοτώνουν τους εχθρούς του και ότι κήρυσσε το μίσος αντί την αγάπη, έτσι για απάντηση στο σχόλιο/ερώτηση του Σολιάτη (Αγαπάτε τους εχθρούς σας; Αγαπάτε αλλήλους; Και επι γης ειρήνη; Αγαπη δε μη έχω;
12/25/2012 10:47 μ.μ.)
, έθεσα κι εγώ το ερώτημα μου.


Πέραν τούτου δε το θεωρώ αναγκαίο να πείσω κανένα για το αν γνωρίζω τι περιέχει η βίβλος .

Κι επειδή κάποιοι ασχολούνται με τη βίβλο, τους προτρέπω να διαβάσουν την καινή διαθήκη(κατά Μάρκο ευαγγέλιο) και την Ηλιάδα και Οδύσσεια του παππού Όμηρου. Το copy paste είναι στη μόδα εδώ και 2000 χρόνια.


« Μη νομίσετε ότι ήλθα να βάλω ειρήνη στη Γή. Δεν ήλθα να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα. Γιατί ήλθα για να διχάσω τον άνθρωπο από τον πατέρα του και την κόρη από τη μάνα και τη νύφη από την πεθερά της. »
Ιησούς (Ματθ. ι΄ 34-38.)


«Όσο για τους εχθρούς μου, αυτούς πού δεν με θέλησαν για βασιλιά τους, φέρτε τους εδώ και κατασφάξτε τους μπροστά μου.»

Iησούς (Λουκ. ιθ΄ 27).

Σολιάτης είπε...

μάλιστα κύριοι, ο φασίστας που δε χαπαρίζει έμεινε να μας κάμνει μαθήματα και κυρήγματα.
κατα τα άλλα θέλει να πεθάνουμε όλοι οι κομουνιστές.
θαυμάστε ήθος και ανατροφή

Σολιάτης είπε...

Το πιό πάνω σλόλιο δεν είναι δικό μου, αλλά του ψυχοπαθή που σχολιάζει με διάφορα ονόματα άλλων ιστολόγων. Και με την ευκαιρία δεν ήθελα να ανοιξω θεολογική συζήτηση με το προηγούμενο σχόλιο μου, αλλού το πήγαινα ...........

Ανώνυμος είπε...

Σολιάτη μου, και μεις για αλλού κινήσαμε και αλλού η ζωή μας πάει.

για πολιτικούς και θεούς εμιλήσαμε πολλές φορές. Για τους εξωγήινους γιατί δε μιλάμε? και σύμφωνα με κάποιο σχόλιο σου προχθές στο μπλοκ σου, υπάρχουν και αρκετοί από αυτούς εδώ στην Κύπρο. έχουν μάλιστα και ανθρώπινη μορφή.

Σολιάτης είπε...

έτσι είναι φίλε μου όπως τα λαλείς.
υπάρχουμε εμείς οι αριστεροί και οι εξωγληινοι της ΕΟΚΑ Β΄.

pluton είπε...

Eίναι αλήθεια ότι κατεβαίνει στις εκλογές υποψήφιος του ΕΛΑΜ;

Θα είναι επιτυχία οι όποιοι ψήφοι πάρει, αλλά από 700 ψήφους και πάνω θα αρχίσουν κάποιοι να χάνουν τον ύπνο τους.


Το 2008 επί συνόλου ψήφων 516.448 τον πρώτο γύρο που φαίνεται και δυναμικότητα των υποψηφίων έλαβαν οι υποψήφιοι:

Υποψήφιοι
Δημήτρης Χριστόφιας ΑΚΕΛ 150.016 33,29%
Ιωάννης Κασουλίδης ΔΥΣΗ 150.996 33,51%
Τάσσος Παπαδόπουλος ΔΚ ΚΑΙ ΕΔΕΚ ΚΛΠ143.249 31,79%
Μάριος Ματσάκης 3.460 0,77%
Κώστας Κυριάκου 1.092 0,24%
Κώστας Θεμιστοκλέους ΕΔ 753 0,17%
Ανδρέας Ευστρατίου 713 0,16%
Χριστόδουλος Νεοφύτου 245 0,05%
Αναστάσης Μιχαήλ 117 0,03%

Δηλαδή στον πρώτο γύρο ο Χριστόφιας ήταν δεύτερος.

Δεν ξέρω αν το 2008 πήρε μέρος στις εκλογές, αλλά αν παίρνει για πρώτη φορά μέρος στις εκλογές που είναι και το πιθανότερο......

Σολιάτης είπε...

Για να είστε βέβαιοι γιατο ποιός γράφει τα σχόλια να πατάτε στο link του ονόματος. Διότι ο ψυχοπαθής και ίσως πληρωμένος (διότι δεν κάνει άλλη δουλεια από το να γράφει ανοησίες όλη μέρα στα διάφορα ιστολόγια) χρησιμοποιεί το Σολιάτης, aneforiwn, arxiepiskopos, Μιχάλης, ανώνυμος και ότι άλλο του κατεβεί.