Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ



Δεν πιστεύω να υπήρξε ποτέ μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της Κύπρου.
Όσο και αν κατηγορήθηκαν πρόεδροι της Δημοκρατίας για αθέτηση υποσχέσεων, δεν νομίζω να υπήρξε άλλος πρόεδρος που να το έπραξε αυτό μέσα στις πρώτες δέκα μέρες.

Μέσα σε ένα δεκαήμερο κατάφερε όχι μόνο να αναιρέσει όσα διαβεβαίωνε, αλλά φάνηκε ξεκάθαρα ότι εξαπάτησε το λαό.

Θα θυμίσω ότι ενώ διαβεβαίωνε κατηγορηματικά ότι δεν θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις, την ώρα της ανάληψης των καθηκόντων του ο Μ. Σαρρής μίλησε για την ανάγκη ιδιωτικοποιήσεων.
Και την επομένη ο Ν. Αναστασιάδης δεν τον διέψευσε αλλά παρέπεμψε στο Γιούρογκρουπ.

Βεβαίως η μεγαλύτερη εξαπάτηση αφορά το κούρεμα καταθέσεων.

«Αυτό που η Κυβέρνηση θέλει να διαβεβαιώσει είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα κουρέματος καταθέσεων ή περικοπής μισθών και συντάξεων. Η κυβέρνηση έχει κοινωνική ευαισθησία, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη και αυτό θα επιβεβαιωθεί από το αποτέλεσμα»., διαβεβαίωνε ο Χρήστος Στυλιανίδης, μόλις προχθές (13 Φεβρουαρίου).

Προηγήθηκαν σειρά δηλώσεων από την περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας ότι δεν πρόκειται να γίνει κούρεμα.
Ιδού μερικές αναφορές που ο καθένας μπορεί να ψάξει και να βρει στο διαδίκτυο:
Αναστασιάδης: Δεν υπογράφω μνημόνιο με κούρεμα καταθέσεων(12/2/2013)
Αναστασιάδης: Δεν τίθεται θέμα κουρέματος καταθέσεων(10/3/2013)
Σαρρής: «Ανόητη» ιδέα το «κούρεμα» των καταθέσεων(1/3/2013)
Σαρρής: Θα ήταν καταστροφικό το κούρεμα (6/3/2013)
Σαρρής: Διασφαλισμένες οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες
Σαρρής: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιβληθεί haircut στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών
Σαρρής: Eκτός συζήτησης οποιοδήποτε κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο(7/3/2013)
Σαρρής: Δεν βρίσκεται στο τραπέζι κούρεμα καταθέσεων(6/3/2013)
Στυλιανίδης: Δεν θα αποδεχθούμε κούρεμα(13/3/2013) .

Την ίδια διαβεβαίωση έδωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης και στους επικεφαλής των τμημάτων ειδήσεων των μέσων ενημέρωσης που τους συγκέντρωσε στο προεδρικό για να τους αναλύσει την πολιτική που θα ακολουθήσει στην οικονομία.

Την ίδια διαβεβαίωση έδωσε ο Αναστασιάδης και στους αρχηγούς των κομμάτων το Σάββατο το βράδυ.

Και αίφνης βρεθήκαμε μπροστά στην αποδοχή της απόφασης για κούρεμα.
Ποια αξιοπιστία;

Με την αποδοχή της απόφασης από την κυβέρνηση (άσχετα με το ποια θα είναι η απόφαση της Βουλής) χάθηκε το όποιο ίχνος αξιοπιστίας της.

Να θυμίσω και πάλι ότι μιλούσαν για αξιοπιστία του Αναστασιάδη ανάμεσα στους ευρωπαίους;

Από την άλλη, ποια αξιοπιστία μπορούμε να έχουμε τώρα ανάμεσα στους Ρώσους όταν η κυβέρνηση διοχέτευε πληροφορίες στον τύπο ότι ο Αναστασιάδης επιδιώκει συνάντηση με τον Πούτιν για να του εγγυηθεί ότι δεν θα γίνει κούρεμα και ότι τα ρωσικά κεφάλαια είναι ασφαλή;

Πού πάει η αξιοπιστία όταν διαβεβαίωνε ντόπιους και ξένους καταθέτες ότι δεν θα γίνει κανένα κούρεμα;


Η εξαπάτηση που έτυχε ο λαός από τον πρόεδρο και την κυβέρνηση του δεν αφήνει άλλα περιθώρια.
Αυτά είναι μόνο η αρχή.

Άποψη μου είναι ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Μ. Σαρρής και ο Χρ. Στυλιανίδης πρέπει να καταθέσουν πάραυτα τις παραιτήσεις τους.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οτι μας εφερετε εφερε τζαι ο νικος σας.ζητω ο νεος προεδρος γιωργος χαραλαμπους..θανατος σε ολους τους δησακελικους.τα τανκς εφτασαν ως την αλαμπρα

Ανώνυμος είπε...

Καμαρώστε τον ευρωπαιο μας...

Andreas

pluton είπε...

Όχι θα σας έλεγε αλήθεια.

Μνημονιακός και καλός γίνεται μωρέ.
Αυτό που θα ακολουθήσει δεν το φαντάζεστε.

Όλα το δημοσιογραφικά κατακάθια και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ θα παίξουν τον παπά είς βάρος σας, θα ξεθυμάνει το πράγμα με νέες ψεύτικες υποσχέσεις ότι ναι μεν χάσαμε 10% από τις καταθέσεις σας αλλά το μάρμαρο το πλήρωσαν οι "ξένοι" (Έλληνες και Ρώσοι) και δεν θα χρειαστούν νέες θυσίες και θα κάτσετε στα αυγά σας, έρχεται και καλοκαίρι μη χάσουμε τον τουρισμό, το δοκιμασμένο σενάριο ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ (Βλέπετε Τράγκα).

Όλοι οι μνημονιακοί (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, εργατοπατέρες κλπ σκατά) , ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ θα παίξουν μπιλιάρδο εις βάρος σας.

Σύντομα θα αποψιλωθούν οι κυπριακές τράπεζες από τις ξένες καταθέσεις (ποιός φαντάζεστε θα αφήσει χρήματά του σε μια οικονομία που Σαββάτο βράδυ κουρεύει τον υδρώτα του;) που θα προτιμίσουν να χάσουν 10% παρά το σύνολο των χρημάτων τους. Και την φτώχια που σας περιμένει δεν την φαντάζεστε

pluton είπε...

Kαι μη σας διαφεύγει ΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν αυτή η φάρρα που πριν 15 χρόνια ανέθρεψε με το χρηματηστήριο, ένα αδηφάγο τραπεζητικό σύστημα. Τώρα οι ίδιοι λωποδύτες επαναλαμβάνουν εαυτόν ειδοποιούν ημετέρους να σηκώσουν τα ευρουλάκια τους για να μείνουν άθικτα αποδυκνείονται πράγματι οι καταλληλότεροι (από την μεριά της Μέρχελ και της συμμορίας της), όπως έδειχναν οι δημοσκοπήσεις, για να χειριστούν τα οικονομικά μας. Τα πάντα τους πρόδιδαν από πριν, αλλά τα ΜΜΕ και οι ανέυθυνοι "σοσιαλιστές" ηγετίσκοι μας τους άνοιξαν το δρόμο με ροδοπέταλα.

Νεοκύπριος είπε...

Ήταν αυτή η φάρρα που πριν 15 χρόνια ανέθρεψε με το χρηματηστήριο, ένα αδηφάγο τραπεζητικό σύστημα. Τώρα οι ίδιοι λωποδύτες επαναλαμβάνουν εαυτόν ειδοποιούν ημετέρους να σηκώσουν τα ευρουλάκια τους για να μείνουν άθικτα αποδυκνείονται πράγματι οι καταλληλότεροι (από την μεριά της Μέρχελ και της συμμορίας της), όπως έδειχναν οι δημοσκοπήσεις, για να χειριστούν τα οικονομικά μας. Τα πάντα τους πρόδιδαν από πριν, αλλά τα ΜΜΕ και οι ανέυθυνοι "σοσιαλιστές" ηγετίσκοι μας τους άνοιξαν το δρόμο με ροδοπέταλα

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη περιμένεις κανένα να πιστέψει ότι όλα αυτά έγιναν σε 15 μέρες του Αναστασιαδη και όχι τα τελευταία 5 χρόνια χειρισμών των προηγούμενων; Αν πρέπει να παραιτηθεί για το κουρεμα ο Αναστασιαδης σκεφτου ο Χριστόφιας τι πρέπει να κάνει για τα πέντε ολόκληρα χρόνια που μας έφεραν εδώ.

arxiepiskopos είπε...

Να παραιτηθεί πάρ΄αυτά ο φιλολαϊκός και κρυπτο-κομμουνιστής πρόεδρος μας κος Νίκος Αναστασιάδης,
Πήρε τα ευρουλάκια από τους έχοντες και κατέχοντες για να διασώσει τις τράπεζες και την οικονομία του τόπου. Ότι δεν κατάφερε κατά των κεφαλαιοκρατών Επί 5 συναπτά έτη το ακελ με το Χριστόφια, το έκανε πράξη ο νέος πρόεδρος μας.
Ούτε ο Hugo Chávez να ήταν.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να έχει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες στην τράπεζα κάποιος για να σκιζει τα ιμάτια του όπως την παρών ανάρτηση. Πληρώνουν οι έχοντες και κατέχοντες και έχεις και παράπονο;

pluton είπε...

Αυτό που σας είπα στην πράξη ... ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ, επιστρατεύτηκε "η σωτηρία της πατρίδας"

Γ. Βασιλείου: Διατηρήστε τη ψυχραιμία σας!

Έχει ληφθεί μια απόφαση και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επικρατήσει κλίμα πανικού, δήλωσε στο Sigmalive ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, τονίζοντας ότι «αν αυτή τη στιγμή αρχίσουν οι πατριωτικές δηλώσεις και επικρατήσει κλίμα πανικού τότε θα αρχίσει η απόσυρση καταθέσεων και δεν θα μείνει τίποτε».

«Προσπαθώ να διατηρήσω τη ψυχραιμία μου για να δούμε πως έχουν τα πράματα και πώς θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον», τόνισε ο πρώην Πρόεδρος.

kyriakos είπε...

Φιλε Μιχάλη η κατάσταση θυμίζει έντονα σχέδιο Αναν, το 2004 μαζί με μια χούφτα άλλων Αριστερών είχες το σθένος να ταχθείς εκεί που πίστευες σωστό.

Ξέρω πολύ καλά ποιοι φταιν για το που φτάσαμε ως εδώ πως φόρτωσαν τα ομόλογα μια χούφτα τζογαδόρων στις τράπεζες και μετά τα ρίξανε στο ΑΚΕΛ και την Αριστερά.

ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΩ ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΤΕΙ ΑΦΤΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΤΕΙ ΤΟ ΑΝΑΝ Η ΟΧΙ δεν με ένοιαζε.. δεν είναι εκεί η ουσία,

η ουσία είναι η εξής.


Να κατανοήσω τους εκπροσώπους των Ρώσσων και τους Λοιπούς εκατομμυριούχους που ουρλιάζουν στη τηλεόραση για τη δέσμευση 6δις από τις καταθέσεις.  Διότι 6% για εκείνους σημαίνει εκατομμύρια.

Το ΑΚΕΛ?

τι εννοώ;

Αν αύριο πεις ΟΧΙ και τα χρήματα αυτά αποδεσμευθούν, τότε τι θα κάνουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ που έχουν κεφάλαια στη κύπρο? 

η απάντηση είναι απλή

θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν τα λεφτά τους έξω. 

ίσως μάλιστα να τα μεταφέρουν ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ είτε πουμε ναι είτε οχι.

αλλά Αν πουμε όχι ΑΠΛΑ θα αποδεσμεύσουμε 6δις που θα έμεναν + 4-5 δις από τη φυγή

Προτού βιαστείς να μου πεις πως αν πούμε Οχι ή ναι , θα θα θα. Να μου πεις αν μου εγγυάσαι τα ελάχιστα λεφτά που έχει ο μέσος αριστερός (από -0 δηλαδή μέχρι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες) όταν την επόμενη μέρα οι τράπεζες που κατέφυγαν στη τρόικα για ρευστό που έχασαν τα κεφάλαια τους με τα ομόλογα με τα επισφαλή δάνεια αν θα ΥΠΑΡΧΟΥΝ όταν θα έχουν φύγει αυτοί οι μεγάλοι που είναι οι μονοι που μπορούν να φύγουν.



Ο απλός αριστερός δλδ εχασε προ στιγμής από αυτή την Ιστορία του 7% από 0 μέχρι 10.000 , 30,000 χιλιάδες

αλλά αν καταρρεύσουν οι τράπεζες (που μάλλον κατα εκεί πάμε) πιστεύω θα χάσουμε τα πάντα.

κάποιοι έλεγαν ότι είναι ψέματα ότι θα χάναμε τα πάντα αν λέγαμε ΟΧΙ και μιλούσαν για νομικές οδούς κτλ

εμείς ξέραμε πως λέγανε ψέματα ή απλά δεν είχαν τη φαία ουσία να κατανοήσουν ή απλά είχαν οικονομικά συμφέροντα.. λίγο πειράζει.

Στο δικό μου το μυαλό αυτοί που θα χάσουν περισσότερα είναι οι πλούσιοι

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΑΚΕΛ ΘΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΑΦΤΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ


Ο ΑΠΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ

ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ (αν προλάβουν)


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Θα ήθελα να μάθω την άποψη σου και να σε ρωτήσω αν μπορεί ένας απλός αριστερός που δεν είναι μέλος να εκφράσει τη γνώμη του στο κόμμα.. νιώθω ότι αυτό το λάθος του σαρρή και το αναστασιάδη είναι ικανό να καταστρέψει την Κύπρο

Αν πούμε ΝΑΙ πάμε για άλλα 2-3 μνημόνια για άλλο ρευστό αφού θα χάσουμε καταθέσεις

Αν πούμε ΟΧΙ τι θα γίνει πιστεύεις (δεν ρωτώ ειρωνικά θέλω ειλικρινή άποψη)

Ανώνυμος είπε...

Πριν 3 χρόνια το ακελ και ο Χριστόφιας ζητούσαν να φορολογηθεί ο πλούτος και οι έχοντες και οι κατέχοντες. Ζητούσαν επίσης να αυξηθεί ο εταιρικός φόρος τουλάχιστον κατά μια εκατοστιαία μονάδα.
Σήμερα που τα παίρνουν από τους κεφαλαιοκράτες, οι βλάκες του ακελ σχίζουν τα ιμάτια τους!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...

ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

κ. ΑναΝστασιάδη
Αν εισαι αντρας τζιαι εννοεις τουτα που λαλεις (που απεδειξες κατα το παρελθον οτι δεν) ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥ.
Εγινε για 2η φορα εθνικος μειοδοτης , επεριπαιζες τα κομματοσκυλα σου τζι εταζες λαγους τζιαι πετρασιυλια.
Τωρα αποδειχτηκες λλιος.
ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥ αφου επεριπαιξες ακομα τζιαι τα κομματοσκυλα σου

Andreas

Anef_Oriwn είπε...


Kyriakε Eshie3i3i,
Οφείλω να παραδεχτώ ότι έχεις έναν point! Όμως όλ’ αυτά που λες θα ήταν κατανοητά αν γίνονταν σε συνδυασμό και με κάποιες άλλες κινήσεις. Ας πούμεν, κρατικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος [δηλ. των Τραπεζών], απαγόρευση εξαγωγής χρημάτων από την Κύπρο και χρηματοδότηση [κι όχι “κούρεμα”] των αναγκών της νέας Κρατικής Τράπεζας από τις καταθέσεις… Αλλά αυτά δεν μπορεί να τα κάνει μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που υπακούει χωρίς ουσιαστικές αντιστάσεις σ’ ό,τι πει [μάλλον σ’ ό,τι διατάξει] η Μέρκελ και η παρέα της, δηλ. οι “φίλοι” του Νίκαρου…

Ανώνυμος είπε...

Ο Hugo Chávez της Μεσογείου!

http://arxiepiskopos.blogspot.com/2013/03/hugo-chavez_16.html

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη θα μείνεις εκτεθειμένος χωρίς επιστροφή με έτσι ανάρτηση επειδή ακόμα να υπογράψει το κουρεμα πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τωρα να παρακαλας να το υπογραψει για μην διαλυθει, οπως το χαρτινο πυργο και η αναρτηση σου και η 'φήμη' σου και το μέλλον σου σαν δημοσιογράφο. Είσαι ο ίδιος ο Βικεττος. Καλή τύχη.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν πιστεύω να υπήρξε ποτέ μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της Κύπρου."

Πρόσεχε που το κομοδίνο που ένα ξυπνήσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗ

ΔΗΛΔΑΔΗ ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΛΑΣ. ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ? ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ.

ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΡΕ ΜΙΧΑΛΗ, ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΦΚΑΛΑΤΕ.

Ο ΜΑΚΑΡΟΝΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

fuck mixalis christofias kai akel

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι κάποιοι δεν έχουμε καταλάβει ότι ο Αναστασιαδης παραδόθηκε στην πρώτη του μάχη και ΑΝΑΤΙΝΑΞΕ την οικονομία του τόπου. Το κακό έγινε και κάνει τον γύρο του κόσμου...boooom

pluton είπε...

XΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ Το είδα και φρίκαρα ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

http://olympiada.files.wordpress.com/2013/03/ceb1cebdceb1cebdceb9ceb1ceb4ceb7cf82.jpg?w=419&h=320


ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΕΣΕ..ΑΝΑΓΚΑΣΕ…


Αυτό είναι το επίμαχο απόσπασμα (μεταφρασμένο στα Ελληνικά),της απόφασης του Eurogroup που αναφέρεται στο κούρεμα-φορολογία των καταθέσεων στην Κύπρο…


“Το Eurogroup χαιρετίζει περαιτέρω τη δέσμευση των κυπριακών αρχών να λάβουν περαιτέρω μέτρα για την κινητοποίηση των εσωτερικών πόρων, προκειμένου να περιοριστεί το μέγεθος της οικονομικής βοήθειας που
συνδέεται με το πρόγραμμα προσαρμογής. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την καθιέρωση μιας εκ των προτέρων εφάπαξ είσπραξης που ισχύει για καταθέτες κατοίκους και μη κατοίκους της Κύπρου..“



http://harryklynn.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6548.html

Ανώνυμος είπε...

Αποφασιζουμεν και κουρευουμε τις καταθεσεις εξοικονομουνται 6,5 δισ και ανοιγουν οι τραπεζες την Τριτη κανονικα...ως δαμε ουλλα καλα και αγια...ελα ομως την Τριτη που δεν θα μπορεσεις να αποτρεψεις τις αναληψεις διοτι εισαι μελος της ευρωζωνης και αυτο δεν γινεται και οι καταθετες θα τραβησουν τα λεφτα τους και καμνουν τες τραπεζες χωμα....αρα καταληγουμε στον ιδιο παρονομαστη με το να μεν το ψηφισουμε διοτι θα χασουμε και τα 6,5δισ που το κουρεμα των καταθεσεων αλλα και καμποσα αλλα δισ που θα τραβησει ο κοσμος....Αρα που ησουν,πουποτε

Ανώνυμος είπε...

Τον Νοεμβριο οταν ήταν ο Χριστοφιας στο Eurogroup η χωρα μας βρισκοταν προ της στάσης πληρωμων Δηλ 75000 Δημοσιοι υπαλληλοι θα έμεναν απλήρωτοι. Οι αναγκες των τραπεζων για ανακεφαλαιοποιηση ήταν οι ίδιες. Γιατι οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεν έβελαν και στον τότε πρόεδρο το ίδιο ακριβώς δήλημα Χρεωκοπία ή αποδοχή κουρέματος: Απλά γιατι γνώριζαν ότι ήταν αδυνατο να αποδεκτει μια τετοια έξελιξη. Τώρα γνώριζαν ότι με Αναστασιαδη και Σαρρη έχαν το πρόσφορο έδαφος. Τουλάχιστο αυτα που έγινα αποδεκτα στο μνημόνιο τότε από τον Χριστόφια τα ενεκρινε ομόφωνα η βούλη πράγμα που αποδεικνει ότι ήταν εντος των αποδεκτών ορίων