Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Η ομοφυλοφιλία στην Αγία Γραφή


Μπορεί ορισμένοι να παραξενευτούν από τη διαπίστωση μου, αλλά κατά τη γνώμη
μου είναι ένα γεγονός.
Η Παλαιά Διαθήκη που αποτελεί τη βάση του χριστιανισμού και των άλλων δύο βιβλικών θρησκειών είναι ένα βιβλίο μίσους, ρατσισμού, διακρίσεων  και ομοφοβίας.
Μπορεί κάποιοι να θεωρήσετε ότι είναι αυθαίρετη αυτή η διαπίστωση, ότι δεν κατανοώ τα “πνευματικά” μηνύματα του λόγου του θεού κ.λ.π.
Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.

Αφορμή γι’ αυτό το άρθρο στάθηκε η απαράδεχτη από κάθε άποψη ανακοίνωσητης Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου με την ευκαιρία της παρέλασης που θα πραγματοποιήσει η οργάνωση accept ΛΟΑΤ Κύπρου.


Ανεξάρτητα από τη θέση που έχει ο καθένας μας έναντι αυτών των θεμάτων, θεωρώ ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αρνείται το δικαίωμα στον οποιονδήποτε άνθρωπο να προσδιορίζεται όπως θέλει.

Θεωρώ όμως άκρως απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο η επίσημη Εκκλησία παρενέβη στο θέμα.
Μόνο που υπάρχει κάποια παρανόηση ως προς την πηγή των αντιλήψεων της λεγόμενης Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Τα όσα απαράδεκτα περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση, δεν είναι ούτε σκέψεις ούτε απόψεις των ιεραρχών.
Είναι η θέση του χριστιανισμού ως θρησκεία και πηγάζει κατευθείαν από αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν Αγία Γραφή.
Και όπως η Αγία Γραφή (και ιδιαίτερα η Καινή Διαθήκη) βρίθει αντιφάσεων, έτσι και οι θέσεις των ιεραρχών είναι αντιφατικές.

Η Παλαιά Διαθήκη

Οι ιεράρχες, λοιπόν, δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να αντιγράψουν χωρία της Βίβλου.

Ας δούμε τι λέει η Παλαιά Διαθήκη για το θέμα.

Διαβάζουμε στο Λευιτικό (18: 22-25):
«Και με άρρενα δεν θα συνευρεθείς, όπως με γυναίκα· είναι βδέλυγμα[1].
Ούτε θα συνευρεθείς με οποιοδήποτε κτήνος, ώστε να μολυνθείς μαζί του· ούτε γυναίκα θα σταθεί μπροστά σε κτήνος, για να βατευτεί· είναι βέβηλο.
Μη μολύνεστε σε τίποτα απ' αυτά· επειδή, σε όλα αυτά μολύνθηκαν τα έθνη, που εγώ διώχνω από μπροστά σας.
Μολύνθηκε και η γη· γι' αυτό, ανταποδίδω την ανομία της επάνω της, και η γη θα ξεράσει τούς κατοίκους της»
.

Ο θεός λοιπόν λέει στο Μωυσή ότι η ομοφυλοφιλία όπως και η κτηνοβασία είναι σίχαμα. Είναι κάτι που το κάνουν οι μη εβραίοι (τα έθνη) και ότι οι εβραίοι δεν πρέπει να κάνουν το ίδιο.
Σημειώνουμε παράλληλα ότι ο ίδιος ο θεός Ιεχωβά ομολογεί ότι διώχνει αυτά τα έθνη από μπροστά τους. Με άλλα λόγια τους εξολοθρεύει όπως φαίνεται σε όλο το φάσμα της Π. Δ. και δίνει τη γη τους στους εβραίους.

Το “ενδιαφέρον” στην όλη υπόθεση είναι ότι όσοι υποπέσουν σ’ αυτά τα αμαρτήματα, μία είναι η ποινή τους: ο θάνατος!!!
Παρακαλώ προσέξετε και την αποθέωση της παραλογίας που αφορά τα ζώα:
«Και αν κάποιος κοιμηθεί με άρρενα, όπως κοιμάται κανείς με γυναίκα, έπραξαν και οι δύο βδέλυγμα· θα θανατωθούν οπωσδήποτε· το αίμα τους θα είναι επάνω τους.
Και αν κάποιος πάρει μια γυναίκα και τη μητέρα της, είναι ανομία· θα καούν με φωτιά, αυτός κι αυτές, και δεν θα υπάρχει μεταξύ σας ανομία.
Και αν κάποιος συνουσιαστεί με κτήνος, θα θανατωθεί οπωσδήποτε· και θα φονεύσετε το κτήνος.
Και η γυναίκα, που θα πλησιάσει σε οποιοδήποτε κτήνος, για να βατευτεί, θα φονεύσεις τη γυναίκα και το κτήνος· θα θανατωθούν και οι δύο· το αίμα τους θα είναι επάνω τους»
.
                                                                                                                    (Λευιτικό 20: 13-16).

Άντε να «δικαιολογήσει» κάποιος τις πράξεις των έλλογων όντων. Τα άμοιρα τα ζώα τι του φταίνε του “δίκαιου” θεού;

Στο δε «Δευτερονόμιο» (23: 17-18) διαβάζουμε:
«Πόρνη δεν θα υπάρχει από τις θυγατέρες του Ισραήλ ούτε κίναιδος θα υπάρχει από τους γιους τού Ισραήλ.
Δεν θα φέρεις στον οίκο τού Κυρίου τού Θεού σου μισθό πόρνης ούτε μίσθωμα κίναιδου, για καμιά ευχή· επειδή, και τα δύο αυτά είναι βδελύγματα στον Κύριο τον Θεό σου.»,

Να λοιπόν και ο ρατσισμός. Οι εβραίοι πρέπει να προστατευτούν. Ο θεός της Βίβλου δεν νοιάζεται για τους άλλους λαούς, τον ενδιαφέρει μόνο ο δικός του λαός!
Κι αυτό το φαινόμενο δεν παρουσιάζεται μόνο στην Παλαιά Διαθήκη, όπως μπορεί να ισχυριστούν μερικοί. Ισχύει και στην Καινή Διαθήκη.

Ο έρωτας Δαβίδ και Ιωνάθαν

Φαίνεται όμως ότι οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι αποδεκτές γι’  αυτούς που αγαπά ο… Κύριος.

Στο βιβλίο Α’ Σαμουήλ (18: 1-4) διαβάζουμε για την σχέση του Δαβίδ με τον Ιωνάθαν.
«Και καθώς [ο Δαβίδ] τελείωσε να μιλάει στον Σαούλ, η ψυχή τού Ιωνάθαν συνδέθηκε με την ψυχή τού Δαβίδ, και ο Ιωνάθαν τον αγάπησε σαν τη δική του ψυχή.
Και ο Σαούλ τον παρέλαβε εκείνη την ημέρα, και δεν τον άφησε πλέον να επιστρέψει στο σπίτι τού πατέρα του.
Τότε, ο Ιωνάθαν έκανε συνθήκη με τον Δαβίδ· επειδή, τον αγαπούσε σαν τη δική του ψυχή.
Και ο Ιωνάθαν αφού ξεντύθηκε το επανωφόρι που είχε επάνω του, το έδωσε στον Δαβίδ, και τη στολή του, μέχρι και το ξίφος του, και το τόξο του, και τη ζώνη του»
.

Στο Β’ Σαμουήλ (1: 17-26 ) διαβάζουμε ότι ο Δαβίδ θρηνώντας το θάνατο του Σαούλ και του Ιωνάθαν εξομολογείται ότι η αγάπη του για τον Ιωνάθαν υπερέβαινε την αγάπη των γυναικών.

Η Καινή Διαθήκη

Την ίδια ακριβώς θέση για την ομοφυλοφιλία έχει και ο απόστολος Παύλος, αν και αυτός είναι πιο… προχωρημένος!
Λέει ότι όσοι αντικατέστησαν την αλήθεια του θεού με το ψέμα και απέδωσαν σεβασμό και λάτρευσαν την κτίση, παρά εκείνον που την έκτισε, έχουν συνέπειες:
«Γι' αυτό, ο Θεός τούς παρέδωσε σε πάθη ατιμίας· επειδή, και οι γυναίκες τους αντικατέστησαν τη φυσική χρήση με την αφύσικη·
παρόμοια δε και οι άνδρες, αφήνοντας τη φυσική χρήση τής γυναίκας, άναψαν μέσα τους από την επιθυμία τους ο ένας προς τον άλλον, κάνοντας την ασχημοσύνη, αρσενικοί σε αρσενικούς, και απολαμβάνοντας στον εαυτό τους την πρέπουσα αντιμισθία τής πλάνης τους.
Και καθώς αποδοκίμασαν το να έχουν επίγνωση του Θεού, ο Θεός τούς παρέδωσε σε αδόκιμον νου, ώστε να κάνουν εκείνα που δεν πρέπει·
επειδή, είναι γεμάτοι από κάθε αδικία, πορνεία, πονηρία, πλεονεξία, κακία· είναι γεμάτοι από φθόνο, φόνο, φιλονικία, δόλο, κακοήθεια· ψιθυριστές, κατάλαλοι, με μίσος για τον Θεό, υβριστές, υπερήφανοι, αλαζόνες, εφευρετές κακών, απειθείς στους γονείς, χωρίς σύνεση, παραβάτες συμφωνιών, άσπλαχνοι, ασυμφιλίωτοι, ανελεήμονες»
.
                                                                                                                     (Ρωμαίους 1: 25-31)

Ναι αγαπητοί μου, όσοι δεν πιστεύουν στον Ιεχωβά (και κατά συνέπεια στον γιο του που είναι κι αυτός θεός) έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που αποδίδει ο Παύλος.
Η λεπτομέρεια σ’ αυτή την αναφορά είναι ότι αυτοί ο θεός έδωσε σε αυτούς τους άπιστους όλα αυτά τα κακά, επειδή δεν πιστεύουν σε αυτόν, σύμφωνα με τον Παύλο!
Και δεν φτάνει που τους έδωσε αυτά τα κακά για εκδίκηση, τους τιμωρεί κι από πάνω!
Πόσο δίκαιος, αλήθεια, είναι αυτός ο πανάγαθος…


Αλλά και στην πρώτη προς Κορινθίους επιστολή (6: 9, 10) ο Παύλος  σημειώνει:
«Μη πλανιέστε· ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε κίναιδοι ούτε αρσενοκοίτες ούτε κλέφτες ούτε πλεονέκτες ούτε μέθυσοι ούτε κακολόγοι ούτε άρπαγες δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία τού Θεού».

Όλοι αυτοί, λοιπόν, είναι καταδικασμένοι να μην κληρονομήσουν τη βασιλεία του θεού.

Δεν είναι όμως μόνο ο Παύλος. Είναι και ο Πέτρος που στη 2η επιστολή του (2: 9, 10) ξεκαθαρίζει:
«ο Κύριος ξέρει να ελευθερώνει από τον πειρασμό τούς ευσεβείς, τους δε άδικους να τους διατηρεί για την ημέρα τής κρίσης, ώστε να τιμωρούνται· μάλιστα, κι αυτούς που ακολουθούν πίσω από τη σάρκα με επιθυμία ακαθαρσίας, και καταφρονούν την εξουσία· είναι τολμητές, αυθάδεις, δεν τρέμουν βλασφημώντας τα αξιώματα».

Και ο ίδιος ο Ιησούς

Κάποιοι ισχυρίζονται ο Ιησούς δεν καταδίκασε την ομοφυλοφιλία.
Θεωρώ ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι λανθασμένος.
Και το βασίζω στους χαρακτηρισμούς που είδαμε πιο πάνω.
Γίνεται λόγος για ανομία.
Ποια είναι η θέση του Ιησού για την ανομία;
«Και, τότε, θα ομολογήσω σ' αυτούς, ότι: Ποτέ δεν σας γνώρισα· φεύγετε από μένα εσείς που εργάζεστε την ανομία». (Ματθαίος 7: 23).

Στο κατά Λουκά Ευαγγέλιο (13: 25-28) διαβάζουμε:
«Όταν ο οικοδεσπότης σηκωθεί και κλείσει τη θύρα, και αρχίσετε να στέκεστε έξω, και να κρούετε τη θύρα, λέγοντας: Κύριε, Κύριε, άνοιξε σε μας· και εκείνος απαντώντας σάς πει: Δεν σας ξέρω από πού είστε·
τότε, θα αρχίσετε να λέτε: Φάγαμε μπροστά σου και ήπιαμε, και δίδαξες στις πλατείες μας.
Και θα πει: Σας λέω, δεν σας ξέρω από πού είστε· φύγετε από μένα, όλοι οι εργάτες της αδικίας.
Εκεί θα είναι το κλάμα και το τρίξιμο των δοντιών, όταν δείτε τον Αβραάμ, και τον Ισαάκ, και τον Ιακώβ, και όλους τούς προφήτες, μέσα στη βασιλεία τού Θεού, τον εαυτό σας, όμως, να σας βγάζουν έξω». 

Αφήνουμε τα όσα λέει ο Ιωάννης για την αγάπη του για τον Ιησού και ότι χωνόταν στην αγκαλιά του ή έγερνε στο στήθος του…

Εναντίον της ανθρώπινης φύσης

Άποψη μου είναι ότι ο χριστιανισμός αντιμάχεται τη φύση του ανθρώπου.
Και όταν λέω φύση του ανθρώπου περιλαμβάνω και το φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας. Μέσα στο πλαίσιο της δημιουργίας της φύσης υπάρχει κι αυτό το φαινόμενο.
Διαφωνώ με την παπαδίστικη αντίληψη ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια ή πρόβλημα του νου εκείνου που προτιμά τις σεξουαλικές σχέσεις με το ίδιο φύλο.
Γι’ αυτό και διαφωνώ με την ανακοίνωση του μητροπολίτη Ταμασού, ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια που πρέπει να θεραπευτεί.



Στον Ταμασού απάντησε ο πρόεδρος της Εθνική Επιτροπής Βιοηθικής Δρ Μιχάλης Βωνιάτης, διαψεύδοντας τα περί συμφωνίας της Εκκλησίας και της Βιοηθηκής Επιστήμης:
«Είναι με μεγάλη μου έκπληξη που διαβάζω στον Φιλελεύθερο στη δήλωση του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Ταμασού πως η Βιοηθική θεωρεί την ομοφυλοφιλία ως ασθένεια και πάθος του ανθρωπίνου προσώπου. Θα ήθελα να δηλώσω ξεκάθαρα πως η Βιοηθική στηρίζεται στην αρχή της αυτονομίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πως η εκφρασθείσα θέση από τον Πανιερώτατο είναι κάθετα αντίθετη με τις αρχές της Βιοηθικής. Ως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Κύπρου, και παρόλο που βρίσκομαι μακριά στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους, θα ήθελα να διαχωρίσω τη θέση μας και να τονίσω ότι η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής Κύπρου δεν συμφωνεί με τις αναφορές του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Ταμασού περί ομοφυλοφυλίας και Βιοηθικής. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν επιτρέπουν διάκριση γιατί κάποιο άτομο έχει διαφορετικότητα».

Άλλωστε ομοφυλοφιλικές σχέσεις υπάρχουν και στο ζωικό βασίλειο. Και είναι κοινώς αποδεχτό ότι τα ζώα δεν έχουν λογικό, δεν έχουν σκέψη, πόσο μάλλον πειρασμούς είτε από άλλα ζώα είτε από τον… σατανά!

Να θυμίσουμε όμως ότι η Εκκλησία είναι εναντίον μιας από τις πιο βασικές βιολογικές ανάγκες του ανθρώπου.
Πρώτα και κύρια με την αγαμία του κλήρου.
Με την απαγόρευση στους άγαμους κληρικούς της σεξουαλικής πράξης.
Με την απαγόρευση των προγαμιαίων σεξουαλικών σχέσεων.
Και λαμβάνοντας υπόψη τις νηστείες και παρανηστείες όπου απαγορεύεται η σεξουαλική δραστηριότητα, είναι αμφίβολο αν περισσεύουν δύο τρεις μέρες τον χρόνο όπου επιτρέπεται το σεξ!

Η ομοφυλοφιλία στην Εκκλησία

Το άκυρο των θέσεων της Εκκλησίας αποδεικνύεται από την ίδια τη ζωή αρκετών άγαμων ιερέων που πολλές φορές έχουν απασχολήσει την κοινωνία με σεξουαλικά σκάνδαλα, κυρίως μεταξύ τους ή με άλλους άνδρες.
Τι έχουν πράξει οι «άγιοι» πατέρες για να γιατρέψουν αυτούς τους ιεράρχες;

Και τι μπορεί να πει κάποιος για τα φαινόμενα της παιδεραστίας μέσα στους εκκλησιαστικούς χώρους;
Πάντως δεν είδαμε (και δεν ξέρουμε γιατί) κάποια ευαισθησία από πλευράς Εκκλησίας για το σκάνδαλο που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο.
Ούτε όταν καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας πράξεις παιδεραστίας στην παπική Εκκλησία.
Γιατί άραγε;
Δεν φτάνει μέχρι εκεί η ευαισθησία των “άγιων” πατέρων;

Η ουσία των όσων έχω παραθέσει είναι πως η περιβόητη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου πηγάζει από τα ίδια τα ιερά βιβλία του χριστιανισμού.
Δεν είναι απλά και μόνο διδασκαλίες των παπάδων.

Αυτά προσφέρονται για έρευνα και προβληματισμό.

 


[1] Βδέλυγμα = σίχαμα, αυτό που προξενεί αποστροφή, αηδία.

22 σχόλια:

Χρίστος είπε...

Πολύ εμπεριστατωμένο άρθρο. Θα ήθελα να σχολιάσω πολλά αλλά με πιέζει ο χρόνος. Ίσως πιο αργά. Παραπομπή παρακαλώ για την τοποθέτηση του κ. Βωνιάτη; Θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη...

Μιχάλης είπε...

Θα αναμένω τα σχόλια.
Τις δηλώσεις Βωνιάτη τις είδα στο fb Ο ΓΕΓΟΝΕ ΓΕΓΟΝΕ

Ανώνυμος είπε...

Ρίχνοντας μια ματιά και σε άλλα κείμενα σου που αναφέρονται στη θρησκεία φαίνεται ότι είσαι διαβασμένος.
Ομως δεν με πείθεις μόνο για αυτό.
Μου κάνει εντύπωση που πάντοτε τεκμηριώνεις όσα γράφεις και βάζει και τα αποσπάσματα.

Συνέχισε διότι μας ανοίγεις τα μάτια.

Σολιάτης είπε...

Τα άτομα τα οποία έγραψαν αυτά τα βιβλία, φαίνεται πως ήταν άτομα με σεξουαλική ανικανότητα, άτομα με σεξουαλικά προβλήματα, ή
ψυχολογικά προβλήματα γι’ αυτό και ανάπτυσσαν αυτές τις στάσεις απέναντι στο σεξ. Πριν λίγες μέρες διάβασα κάπου δεν θυμάμαι που, μια έρευνα η οποία δείχνει πως ένα σημαντικό μέρος των ομοφοβικών ατόμων είναι τα ίδια άτομα ομοφυλόφιλα, τα οποία δεν δέχονται την κατάσταση τους και εκδηλώνονται ομοφοβικά, πιθανόν λοιπόν αυτό να συνέβαινε και με αυτούς που έγραψαν αυτά τα βιβλία, που αγνοούν (θελημένα ή αθέλητα) πως η ομοφυλοφιλία υπάρχει και στα άλλα ζώα, κάτι που θα έπρεπε να προβληματίσει τους σημερινούς παπάδες και θεολόγους, όπως και η επιστημονική γνώση στο θέμα.

photography-Cyprus είπε...

Ευχαριστώ γιοα το άρθρο.Ένα πρόβλημα πιστεύω για το ποίμνιο που δέχεται τέτοιες δηλώσεις των παπάδων, είναι η άγνοια τους το προς τι τί λέει η βίβλος. Κατά την άποψη μου όλοι οι χριστιανοί θα έπρεπε να διαβάσουν αυτό το βιβλίο για να δουν τί βία και μίσος έχει μέσα.

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ είπε...

Μιχαλη,
Πως ειχε η ομοφυλοφιλια στην αρχαια Ελλαδα,γιατι ακουγοντε πολλα,πχ για Μ.Αλεξανδρο,ή για οργια που λεγεται οτι γινονταν.
Εχω καποια αποψη που ομως δεν ειμε σιγουρος αν ειναι ετσι.
Και ακομα πιο γενικα τι γινοταν στην αρχαιοτητα και σε αλλους πολιτισμους;

Kastor είπε...

Ένα νεαρό άτομο που χαρακτηρίζεται ψυχικά προβληματικό, δολοφόνησε , στο όνομα του σατανά, μία άστεγη. Σκόπευε δεν να τελέσει και άλλο φόνο στις 21 Ιουνίου , θερινό ηλιοστάσιο, πάλι στο όνομα του Σατανά.
Όμως ο Σατανάς (διάβολος) είναι δημιούργημα της θρησκείας. Αυτό διδάχθηκε ο νεαρός. Τον Διάβολο δημιούργησε ο ποιητής ουρανού και γης κ.λ.π.. (Αν δεν του άρεσε ας μην τον δημιουργούσε!!). Κάποια, λοιπόν, άτομα θα προτιμούσαν αυτόν αντί του Θεού!! Την παραδοχή περί υπάρξεως Διαβόλου, όπως αυτήν περί υπάρξεως Θεού, την οφείλουμε στην θρησκεία.Δεν περιμένω, βέβαια, από τις θεούσες, εννοώ τον κλήρο και τους συν αυτώ,καμία αυτοκριτική, για την ευθύνη που έχουν ΚΑΙ για τον Σατανισμό, περιμένω όμως κάποιοι να κάνουν σχολιασμό του γεγονότος. Υπάρχει π.χ. ιερέας ψυχίατρος που αποδέχεται τον... δαιμονισμό και τον εξορκισμό!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αλλιώνεις κείμενα με σκοπό να φτάνεις σε δικά σου συμπεράσματα, μία μικρή απόδειξη, αναφέρεις δήθεν για ομοφυλοφιλική σχέση μεταξύ Δαυήδ και Ιωνάθαν ενώ δεν αναφέρει τίποτα τέτοιο, αλλά εκφράζει την αδερφική αγάπη που είναι όπως και σε όλα τα αδέρφια μεγαλύτερη από τις γυναίκες, όπως επίσης και η αγάπη των γονέων προς τα παιδιά τους, είναι μεγαλύτερη απο τους σχέση μεταξύ των γονεών.

Σαφέστατα βδέλυγμα είναι μόνο η ιστορία των αθέων με τα αθεϊστικά καθεστώτα ορισμένων κομμουνιστών, που όχι μόνο είναι γελοία, αλλά και απολύτως εγκληματική
ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ : 1) ΠΟΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΑ ΟΠΟΥ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΟΧΙ ΑΠΛΑ Η ΣΑΤΥΡΑ!) ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ; ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ; 2) ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΥΒΑ 3) ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ Η ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΘΕΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. 4) ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΑ ΑΘΕΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΛΕΝΙΝ, ΣΤΑΛΙΝ, ΧΡΟΥΤΣΩΦ, ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ, ΧΟΤΖΑ, ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΣΟΥΝΓΚ, ΚΤΛ. ΚΤΛ. ΚΤΛ. ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ; ΚΑΜΙΑ! ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΑ ΑΘΕΪΣΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΒΙΑΙΩΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΚΡΑΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣΑΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
Τα αθεϊστικά καθεστώτα τύπου Λένιν, Στάλιν, Τσαουσέσκου, μαό τσε Τούνγκ κ.α., "αδιαφορούσαν"; ή πολεμούσανε εναντίων όσων πίστευαν σε οποιαδήποτε πίστη και θρησκεία! Τόσες εκκλησίες γκρεμίσανε και αρκετοί ιερείς μαρτυρήσανε. Ακόμα και σήμερα στην αθεϊστική βόρεια κορέα, είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου δεν έχει ανθρώπινα δικαιώματα,και καταδιώκεται μέχρι θανάτου η πίστη σε Θεό και θρησκεία.
ΑΘΕΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ-ΝΟ 1(ΛΕΝΙΝ)
http://www.youtube.com/watch?v=8qhehgrz8LU&feature=plcp
ΑΘΕΟΙ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
http://www.youtube.com/watch?v=PK2INDWQDfU
ΑΘΕΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΟ 3 ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ
http://www.youtube.com/watch?v=B6-7Ww984WY&feature=plcp
ΑΘΕΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΟ 4(ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ)
http://www.youtube.com/watch?v=Zv3ncodjfAw
κτλ.
Δείτε πόσα εκατομμύρια δολοφονίες κάνανε οι άθεοι με τα αθεϊστικά καθεστώτα τους σε όλο τον κόσμο.
Οι άθεοι είναι οι μεγαλύτεροι δολοφόνοι στην ιστορία της ανθρωπότητας!
Αποδείξεις : Ο χειρότερος όλων των εποχών δολοφόνος ο Μάο Τσε Τούνγκ (Κίνα) σκότωσε 60 εκατομμύρια ανθρώπους, ο δεύτερος χειρότερος όλων των εποχών δολοφόνος ο Στάλιν (πρώην σοβιετική ένωση) σκότωσε 40 εκατομμύρια ανθρώπους, Πολ Πότ (καμπότζη) 1,7 εκατομύρια, Kim Il Sung (βόρειο κορέα) 1,6 εκατομμύρια, Μενγκίστου Χαϊλέ Μαριάμ (αιθιοπία) 1,6 εκατομμύρια, Γιόσιπ Μπροζ Τίτο (γιουγκοσλαβία) σκότωσε 550.000 ανθρώπους, Χο Τσι Μινχ (βόρειο βιετναμ) σκότωσε 200.000, κτλ. κτλ. κτλ.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ, ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΤΑ ΠΙΟ ΦΟΝΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
http://translate.google.gr/translate?hl=el&ie=UTF8&prev=_t&sl=en&tl=el&u=http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-2091670/Hitler-Stalin-The-murderous-regimes-world.html#submit
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΠΡΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΩΝ ΑΘΕΩΝ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΜΟΙ.

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 6/25/2014 9:30 π.μ.

Έχω την άποψη ότι δεν χρειάζεται οποιαδήποτε απάντηση διότι είσαι εντελώς εκτός θέματος.
Άλλωστε τα θέματα που θίγεις χρειάζονται πάρα πολλή συζήτηση.

Γ. Ι. είπε...

τελειως εκτος πραγματικοτητας αγιας γραφης το συμπερασματα.

Οι γραφες ο,τι λενε ειναι αληθεια. Αλλα η κατανόησή τους γίνεται μονο με ενα υπερφυσικο τροπο. Τα συμπερασματα ειναι επιεικως ανοητα.

Και το πιο πιθανο ειναι οτι αυτος που το εγραψε, θελει να δικαιολογησει την αμαρτια του, για την οποια ο Χριστος δεν τον κατακρινει. Αλλα θα κατακριθει επειδη δεν δεχεται ΤΗ ΛΥΣΗ που ο Χριστος του παρεχει ΔΩΡΕΑΝ, ΔΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ. Δηλαδη, ΤΗ ΛΥΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗ που μονο ο Χριστος σαν Σωτηρας δίνει.

Ο Χριστος ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ. ΣΗΜΕΡΑ...ΤΟ 2014.
Ολα τα αλλα ειναι "αλλα λογια ν αγαπιομαστε"..

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ? > ΖΗΤΕΙΣΕ ΤΟΥ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ.
Και οταν γινει αυτο, τοτε θα σου εξηγησει και ολα τα "γιατι" και τις αποριες στις γραφες του.

Ο Θεος δεν ειναι ...ηλιθιος!
Ξερει τι κανει. Ξερει τι λεει.

Μιχάλης είπε...

@ Γ. Ι.

Με όλη την συμπάθεια αγαπητέ φίλε έχεις δικαίωμα να θεωρείς ως εκτός πραγματικότητας αυτά που γράφω.
Η Γραφή είναι εκεί και ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει αν λέω αλήθεια ή ψέματα.

Όσον αφορά τη θέση σου ότι «η κατανόησή τους γίνεται μονο με ενα υπερφυσικο τροπο. Τα συμπερασματα ειναι επιεικως ανοητα», έχω να πω το εξής:

Αυτή είναι η μεγαλύτερη σχιζοφρένεια που έχω ακούσει ποτέ.

Να έρχεται ο ίδιος ο θεός στη γη για να διδάξει τους ανθρώπους, ο ίδιος ο θεός να μιλά με απλά λόγια και παραβολές για να γίνει κατανοητός κι εσύ να μου λες ότι η κατανόηση τους γίνεται με υπερφυσικό τρόπο.
Τότε γιατί ήρθε;
Μπορεί ο απλός κόσμος στον οποίο απευθύνεται ο θεός να σκεφτεί με υπερφυσικό τρόπο;

Ναι, συμφωνώ, ο Χριστός ελευθερώνει όποιον τον εμπιστεύεται. Σε διαφορετική περίπτωση ο Ιησούς τον στέλλει στο πυρ το εξώτερον.

Ανώνυμος είπε...

Οι Δέκα Εντολές

http://www.tlig.org/el/messages/550/

Έκτη εντολή
Είμαι ο Άρχων των βασιλέων της γης και σας ζήτησα να μη διαπράξετε ακάθαρτες πράξεις ή μοιχείες. Η μοιχεία έχει εξευγενιστεί σε τέτοιο βαθμό από το Σατανά, που έχει χάσει τη σημασία της τόσο στους εκκλησιαστικούς κύκλους, όσο και ανάμεσα στο λαό. Η υπομονή Μου στην αμαρτία σας έφτασε τώρα στο τέλος της. Για όσους 18 αναζήτησαν τις βλάσφημες δυνάμεις του Σατανά και τις έστησαν σαν λάβαρο για να εξαλείψουν τη Θεότητά Μου, την Αγιότητά Μου και τη θεία Μου Θυσία, τους λεω: Είναι δικό σας σφάλμα που το Όνομα Μου βλασφημείται από τους ασεβείς. Βεβηλώσατε το Ιερό Μου διορίζοντας ανθρώπους διεφθαρμένους με πάθη εξευτελιστικά. Όλοι, το ίδιο μολυσμένοι, δεν Με φοβούνται. Έτσι λοιπόν, αν σήμερα οι ασεβείς διαπράττουν σήμερα μοιχεία και το θεωρούν φυσικό, είναι εξαιτίας της μεγάλης ανεκτικότητας που δόθηκε στην Εκκλησία Μου σύμφωνα με τις οδηγίες του θηρίου που στόχος του είναι να διαστρεβλώνει την Αλήθεια. Πώς ξεχνάτε τόσο εύκολα ότι τα σώματά σας είναι μέλη του Σώματός Μου; Επιθυμώ να σας δω απαλλαγμένους από διαστροφές αφού τα σώματά σας είναι ναός του Αγίου Μου Πνεύματος. Εγώ, ο Θεός σας, επιθυμώ να σας δω να ζείτε άγια, αφού είμαι Άγιος.

Δημιουργία! αναγνωρίζοντάς Με σαν Θεό σου, θα μπορείς να δεχθείς το Νόμο Μου και να Τον ακολουθήσεις. Αλλά πολλοί από σας δεν το κατάφεραν και τα πτώματά σας τώρα σκεπάζουν αυτήν την έρημο... Δεν σας παρήγγειλα να αμαρτάνετε, γιατί λοιπόν χρησιμοποιείτε την ελευθερία σας με τρόπο που αποδεικνύεται παγίδα για την ψυχή σας; Προσευχηθείτε σε Μένα να σας συγχωρήσω, διαφορετικά θα βγείτε ζημιωμένοι.

ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ


http://www.tlig.org/el/messages/556/

Σε έχω εγκαταλείψει ποτέ; Αντιστάθηκα ποτέ στα καλέσματά σου όταν Με χρειαζόσουν;

Ευλογημένα έθνη, ευλογημένε λαέ, ευλογημένη δημιουργία! Γιατί αντιστέκεστε στην Αγάπη Μου και πλανηθήκατε για να γίνετε εύκολη λεία στο Σατανά, αφού αφεθήκατε να επικαλεσθείτε το Όνομα Μου μάταια; Το πνεύμα που έχετε μέσα σας είναι ένα πνεύμα ανταρσίας, που σας κατευθύνει όλους στο να ζείτε μια αισθησιακή ζωή, μια άσκοπη ζωή, μια άθεη ζωή, και να ανταλλάσσετε την αγιότητα με τη διαστροφή. Ω γενεά! Πού είναι το Σημείο ανάμεσα σε Μένα και σε σένα; Τι το έκανες; Πού είναι η πίστη σου σε Μένα; Πώς αφεθήκατε να φτάσετε στο σημείο να Με εγκαταλείψετε;

Δεν ακούσατε ποτέ ότι όσο πιο κοντά Μου έρχεστε, τόσο πιο κοντά σας θα έρθω; Κρατήστε τα μάτια σας καρφωμένα πάνω Μου χωρίς να κοιτάτε ούτε αριστερά ούτε δεξιά, για να πω μια μέρα: παιδί Μου, καλωσόρισες στο Σπίτι του Πατέρα σου. Ήσουν για Μένα μια ευωδία πραϋντική, τήρησες το Νόμο μου και έζησες άγια. Υπήρξες καρποφόρος και έθρεψες τους φτωχούς. Έλα λοιπόν παιδί Μου, πέσε στην αγκαλιά του Πατέρα σου και ζήσε στην Καρδιά Μου παντοτινά.
ΙΧΘΥΣ

Ομοφυλοφιλία.gr είπε...

Συνήθως, μεταφέροντας τα λόγια του Αποστόλου Παύλου προς τους Κορινθίους, σταματάμε στον 10ο στίχο του 6ου κεφαλαίου. Αλλά το πλήρες κείμενο λέει:

"Μην πλανάσθε. Οι αρσενοκοίτες (...) δε θα κληρονομήσουν τη Βασιλεία του Θεού. Και κάποιοι από εσάς ήσασταν τέτοιοι. Αλλά καθαριστήκατε, αλλά αγιασθήκατε, αλλά δικαιωθήκατε εν ονόματι του Κυρίου Ιησού".

Ο Χριστός μάς περιμένει στον παράδεισο. Ας ανταποκριθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Όπως διατείνεσαι αλλού, δεν είναι καλό να απομονώνουμε χωρία, πράξεις, φράσεις μιας συγκεκριμένης εποχής/κατάστασης, αλλά να τα εξετάζουμε λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της εποχής.

Αν μελετήσεις καλά τα περί Παλαιάς και Καινής Διαθήκης θα δεις μεγάλες διαφορές ως προς τον τρόπο που αντιμετώπιζε ο Θεός τον άνθρωπο και τον εκλεκτό του λαό. Στην Παλαιά Διαθήκη ο Θεός φαίνεται περισσότερο τιμωρός ενώ στην Καινή Διαθήκη φαίνεται γεμάτος αγάπη, συγχώρεση, υπομονή. Τους λόγους μπορείς να τους ψάξεις περαιτέρω εφόσον είσαι ερευνητής, χωρίς προκατάληψη αλλά με στόχο να κατανοήσεις τα δεδομένα της κάθε εποχής.

Οι νουθεσίες και οι εντολές του Θεού στην Παλαιά Διαθήκη, ήταν ανάλογες της σκληρότητας των ανθρώπων, το "οφθαλμόν αντί οφθαλμού" και "οδόντα αντί οδόντος" ήταν ένα σημαντικό όριο γιατί διαφορετικά, αν κάποιος τους έβγαζε μάτι ή δόντι, αντί οφθαλμόν ή οδόντα τον έσφαζαν και αυτόν και την οικογένεια του. Μπορείς να το ερευνήσεις περαιτέρω.

Με τον ερχομό του Χριστού στη γη όμως, έχουμε το τέλειο παράδειγμα προς μίμηση, για όποιον αγαπά το Θεό και θέλει να κερδίσει την Ουράνια Βασιλεία. "Όστις θέλει..." λένε και όποιος θέλει ακολουθεί. Και οι πράξεις του καθενός θα έχουν συνέπειες, λέει ο Χριστός, λένε κι οι Απόστολοι. Όπως σε έναν οποιονδήποτε αγώνα, για να κερδίσεις το έπαθλο πρέπει να έχεις συγκεκριμένη αγωγή, συμπεριφορά, να κάνεις θυσίες και να το θέλεις πιο πολύ απ' όλα. Γι αυτό βλέπουμε και τις απαγορεύσεις στις επιστολές των αποστόλων, είναι θέματα πρακτικά που θα σε βοηθήσουν να επικεντρωθείς στο ζητούμενο.

Συνοψίζοντας, δεν πρόκειται για αντιφάσεις μέσα στην Αγία Γραφή, αλλά για διαφορετικές εποχές, διαφορετικές συνθήκες, διαφορετικά δεδομένα, διαφορετική αντιμετώπιση, με ένα όμως κοινό στόχο, να φτάσει κανείς όσο πιο κοντα στο Θεό γίνεται, αποστρεφόμενος την αμαρτία. Αν επιχειρήσεις μια εκτενή και εμπεριστατωμένη έρευνα, αυτό θα σου το επιβεβαιώσει κι ένας σωστός ιερέας, ως ο πλέον αρμόδιος για να εξηγήσει όλες αυτές τις διαφορές μεταξύ Παλαιάς και Καινής Διαθήκης.

"Εναντίον της ανθρώπινης φύσης", λες: πράγματι, είναι κάποια πράγματα που πρέπει να δαμάσει ο άνθρωπος στη φύση του για να μπορέσει να λέγεται άνθρωπος, να διαπρέψει, να δημιουργήσει. Αν θέλεις, ένα από αυτά είναι να διαφοροποιηθεί από τα ζώα. Να μην σκοτώνει, να μην κλέβει, να μην αδικεί, να αγαπά, να βοηθά. Να μην αναλώνεται σε πάθη, να μην έχει ως σκοπό της ύπαρξης του το σεξ, το φαί, το ποτό, τις ηδονές, να σκεφτεί γενικότερα την ύπαρξη του και το σκοπό της.

Λες "η ομοφυλοφιλία στην εκκλησία" και κανείς δεν διαφωνεί μαζί σου ότι υπάρχουν πάμπολλα κρούσματα αδικίας, εκφυλισμού κλπ μέσα στην ίδια την εκκλησία, όπως άλλωστε υπάρχουν μέσα σε οποιονδήποτε ανθρώπινο και ατελές κατασκεύασμα ή θεσμό... Η διαφορά είναι ότι η εκκλησία θέλει και προσπαθεί να τα καταπολεμήσει (και ο πόλεμος αυτός θα συμφωνείς ότι είναι σκληρός).

Όσο για τα υπόλοιπα, περί μίσους, ρατσισμού, ομοφοβίας κλπ στην Αγία Γραφή, αν αναλογιστείς ότι πρόκειται για την ιστορία, την πορεία ενός λαού ή του ανθρώπου στο δρόμο του Θεού, τότε είναι φυσικό οι νουθεσίες του Θεού και οι συμβουλές Του να μιλούν για αποστροφή προς τις "αμαρτίες", όπου αμαρτία εννοείται αυτό που σε αποσπά από το στόχο σου, δηλαδή την Ουράνια Βασιλεία.

Ανώνυμος είπε...

Δεν διάβασα ολόκληρο το κείμενο σου για το θέμα, στάθηκα όμως στο σημείο όπου μιλούσες για την λεγόμενη "αγία" γραφή. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου εκτός από δύο σημεία:
1) Νομίζω πως δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο το αν ο Δαβίδ και ο Ιωνάθαν έλκονταν μεταξύ τους ερωτικά. Ναι θα μπορούσε κάποιος να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα όταν διαβάσει το κείμενο κάτω από το πρίσμα της ομοφυλοφιλίας, όμως δεν είναι απαραίτητο ότι η αγάπη αυτή που αναφέρει το κείμενο της βίβλου είναι ερωτική. Κάλλιστα θα μπορούσαμε να πούμε ότι η αγάπη αυτή που αναφέρεται είναι αδελφική.
2) Είναι άδικο το να χρεώσουμε στον Ιησού την καταδίκη της ομοφυλοφιλίας. Ο Ιησούς μίλησε για πολλά πράγματα, αλλά ποτέ για την ομοφυλοφιλία. Το αν στην λέξη ανομία περιλαμβάνεται και η ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να το ψάχνουμε στα λόγια των Πέτρου και Παύλου αλλά στον ίδιο τον λεγόμενο Χριστό.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ «αρθρογράφε», δεν έχεις παρά να κάνεις άλλη μια ομάδα, στις 3500 τῶν προτεσταντῶν, όπου, ο «αρχηγός» κάθε μιᾶς, εξηγεῖ όπως καταλαβαίνει με τη δική του λογική την Αγία Γραφή. Θα έχεις πολλούς ακολούθους, όπως εξάλλου αποκαλύπτεται από τα πρόσφατα γεγονότα με τους ομοφυλοφίλους.

Ανώνυμος είπε...

"Με την απαγόρευση των προγαμιαίων σεξουαλικών σχέσεων."

Γιατί σε ενοχλεί αυτό; Θα παντρευτείς και έπειτα θα απολαμβάνεις το σεξ με τη σλύζυγο σου. Πολύ απλά.

Ανώνυμος είπε...

Αναζήτηση Απαντήσεων δεν νομίζω να γνωρίζει κανείς την άποψη του Ιησού για την ομοφυλοφιλία (αν υπήρξε γιατί πολλοί το αμφισβητούν, αλλα ας δεχτουμε οτι υπηρξε) καθώς δεν υπήρξε καποιο δικό του κείμενο ή ευαγγέλιο. Έτσι ως μόνα κείμενα που μεταφερουν τις αποψεις του είναι τα ευαγγελια που εγραψαν οι μαθητες τους τα οποία μετά την έπι φοίτηση του Άγιου Πνεύματος είναι τα μοναδικα και αποδεκτά από το σύνολο του χριστιανικου κοσμου

Ανώνυμος είπε...

Ομοφυλοφιλία.gr καλώς επισημαίνεις τη προσοχή μας στο πλήρες κειμενο αλλά δεν κανεις τιποτε άλλο από το να επιβεβαιώνεις την θεση των χριστιανων οτι η ομοφυλογιλία είναι αμαρτια

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν έρχεται καμιά ελπίδα δυστυχώς... Τίποτα δεν έχεται καταλάβει... Τα κόβεται και τα ραβεται στα μέτρα σας... κρίμα που έρχεται τυφλωθεί ... κρίμα γιατί το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι μόνο η σάρκα σας τα πάθη σας και η σάρκα...Πόσο Λυπάται για εσάς πραγματικά ... βλέποντας όλα αυτά γραμμένα η πίστη μου γίνεται ακόμα πιο δυνατή βλέποντας ότι ο Θεός είναι πολύ δίκαιος και φυσικά δεν θα αφήσει την αμαρτία ατιμώρητη...Κάτι που δεν σας βολεύει... Ο Θεός είναι μόνο δικαιοσύνη κάτι που δεν μπορείτε να το δείτε καθαρά όσο δεν μετανιώντε για τις πράξης σας....Και ψάχνεται να βρήκε ψεγάδι του δημιουργού για να βγείτε εσείς πιο δίκαιοι από τον ίδιο τον δημιουργό σας... κρίμα και πάλι κρίμα ...

Unknown είπε...

Είστε διαστροφεις γνωριζετε τον Νόμο και τας συνέπειας οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν θέσιν αν η κοινωνικο σύνολο τους αποδέχεται δεν μπορούν να κοινωνούν ώστε να είναι μέλη της κοινωνίας αμαρτίες ασυγχώρητες με αιώνιο Θάνατο λόγω έργω διάνοια τελεσθεισες παρά φύσιν να μην κρίνονται από το Θεό.Ερωτω ωραία εκρινες συγγραφέα όλη την Αγία Γραφή συνείδηση έχεις αυτό αρκεί υπάγεσαι στον Νόμο ο Θεός γνωρίζει ότι θα συνασπισθειτε χρησιμοποιώντας τα αποκτηθεντα δικαιώματα που σας έδωσαν κρατικές οντότητες όταν θα πλησιάζει η ώρα δια να.. με τα άλλα να εκδικηθειτε τον Κύριο.Σας έρριψε στο Σατανά περιμένει να αλωσετε τα κράτη ειδικά την προεδρεία της Αμερικής και κάποια άλλα.Αυτος είναι ο χρόνος σας.

Unknown είπε...

Ο ηλίθιος ο συγγραφέας αναφέρεται στον Χριστό στην περικοπή που κρίνει τους ιερείς και όσους επικαλούνται το όνομα του ενώ διαπράττουν θανάσιμα δια να ψεξει το Χριστό ότι είναι ομοφοβικός και παρακάτω λέει για τους παπάδες ενώ από τη μωρία του παραθέτει το κείμενο που ο Ιησούς αναφέρεται στους ιερωμένους που δεν σέβονται το σχήμα τους.